reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witaj kamika- mamy taki sam termin :tak:

co do stazu to ja robie na mianowanego :-) Ale jeszcze troche zostalo... :dry:
W poprzedniej ciazy (urodzilam pod koniec maja) pracowalam tez do konca 8 miesiaca i tylko miesiac bylam na L-4. Jak na nie poszlam t oczulam sie w domu jak jakis pasozyt ktory moze pracowac a nie pracuje :-D
Oby zdrowie dopisalo i sily to do ferii zimowych dociagne :tak:

reklama
Witaj Fanka :)
Ja tez postaram sie pracowac do poki bede mogla ,jak narazie jest ok ,nie moge narzekac ,mam mdlosci od czasu do czasu tule toalete ,bola mnie piersi .
Moja ciaza od pierwszych tg byla zagrozona dlatego do dzisiaj dostaje progesteron w zastrzykach i pomoga :)
Dzisiaj mialam usg i mam pierwsza fotke jutro zaczynam 8 tc i serduszko juz od 2 tg pieknie bije i moje malenstwo ma juz 15,5 mm :)
Wieze ze tym razem sie uda .
Trzeba myslec pozytywnie ,choc nie zawsze jest latwo ,cos mnie troszke brzusio pobolewa ,moze za duzo zjadlam :)

Fanka dodalam swoja fotke do profilu a mimo tego sie nie wyswietla :(jak to zrobic ?

witaj kamika- mamy taki sam termin :tak:

co do stazu to ja robie na mianowanego :-) Ale jeszcze troche zostalo... :dry:
W poprzedniej ciazy (urodzilam pod koniec maja) pracowalam tez do konca 8 miesiaca i tylko miesiac bylam na L-4. Jak na nie poszlam t oczulam sie w domu jak jakis pasozyt ktory moze pracowac a nie pracuje :-D
Oby zdrowie dopisalo i sily to do ferii zimowych dociagne :tak:

mi zostało 9 m-cy na mianowanego ale spędzę je na zwolnieniu i właśnie nie wiem ile moze mi sie przesunąć staż żebym go nie straciła jeszcze nie dawno było 12 m-cy ale teraz nie wiem musze sie w wydziale edukacji dowiedziec

zapewniacie mi rozrywkę, dziewczyny, chyba z godzine czytałam ;-)

witam serdecznie wieczorowa pora ;-);-)

cos mam dzis leniwy dzien... taka zmeczona jestem i okropnie bola mnie piersi... czy wy tez tak macie...??? pytam bo nie mialam tak przy pierwszej ciazy... pod koniec dnia to sa strasznie gorace i bardzo bola kiedy sie klade.... czy to normalne???:-:)-( troche sie tym martwie:-(

ojj, ja juz wymiękam powoli. spac w nocy nie mogę; za każdym razem, jak się przewrócę na drugi bok, to sie budzę z bólu :-(
potem rano jak sie myję i smaruję i jak stanik wkładam, i jak zdejmuję wieczorem, mam juz dość :zawstydzona/y:

Teraz tworzy nam się łożysko i organizm potrzebuje do tego mnóstwa wilgoci! Musisz nawilżac się od środka, zeby dostarczać mu płynów. Żadne kremy nie pomogą dopóki to się nie skończy:tak: Tak mi powiedziala moja gin w poprzedniej ciązy.

to ja już iem, dlaczego mnie tak suszy :tak: jakbym cały czas miała syndrom drugiego dnia :-p chodzę wszędzie z wielgachną butlą wody :-)

co do powrotu do pracy to ja mogę pomarzyć chociaż też jestem nauczycielem:tak::tak::tak:
koleżanki po fachu jaki robicie stopień awansu???

osobiście zamierzam pracowac do samego końca :-) tzn że zabiorą mnie z lekcji na porodówkę :-p
chociaż po namyśle wolałabym już po zajęciach ;-)
od września zaczynam drugi rok w szkole :-) juz nie mogę się doczekać :-)

a i jeszcze co do smaków: nic nie jest doprawione!! sama gotuję jak zawsze jak samo i po prostu wszystko jest bez smaku! a nie mogę szaleć za bardzo, bo jeszcze mój małż to je :-p
dziś zrobiłam spaghetti i jak normalnie uwielbiam makaron, to dziś kompletnie mi nie smakował :shocked2:

nic to, może mi smak wróci :-)
udanego wieczoru, Kochane!! :-)

rybka - z tego co ja wiem to wlasnie 12 miesiecy przerwy moze byc (w sumie podczas calego stazu) i nie slyszalam nic o zadnych zmianach :no:

ja w szkole 6 rok szkolny zaczynam;-);-);-)
no właśnie dlatego chyba w czerwcu wrócę na 2 tygodnie do pracy, żeby awansu nie stracić :baffled:

ja znowu kibelek zaliczyłam i tak mnie wygięło, że aż zasłabłam ale już lepiej:zawstydzona/y:

reklama
witam wszystkie marcoweczki
dlugo sie nie odzywalam ale jakos nie bylo czasu wszystkie posty nadrobione
u mnie jakos leci nawet ostatnio w miare sie czuje tak nie mdli. w nastepnym tyg mam miec robione usg nie moge sie juz doczekac.
jak mialam cesarka tylko na brzuchu mnie zgolili ale w kazdym szpitalu jest inaczej tez po porodzie zalezy od szpitala ile sie lezy. u mnie po cesarce lezalam tydzien a po normalnym porodzie 3 dni
maz pojechal wroci w piatek. ja co do rodziny to bardzo nie mam na kogo liczyc. mieszkam z tesciem starszy czlowiek tesicowa umarla a mama moja choruje. czasem moja siostra pomaga ale ona pracuje i czasem tez nie ma czasu.
pozdrawiam goraco

Do góry