reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

:szok: Co za zdzierstwo w tym moim mieście:angry:
A propo zdzierania. Mam zalecenie (ustne do badania KTG) Nie mam skierowania i kazali mipłacić nawet w poradniach NFZ 30-40 zł. Boniby skierowanie potrzebne. W jednym miejscu tynlko na NFZ się pani zadeklarowała mi zrobić. Prowadzę ciążę prywatnie i już mam dość tych wydatków:crazy:

No ja chyba przy następnej ciąży pójde państwowo bo faktycznie drogo jest prywatnie..

reklama
u mnie noc standardowo - z dnia na dzień coraz większe bóle podbrzusza i pachwin + szalejące maleństwo:confused2::confused2::confused2:

dzisiaj dowiemy się, co z Szymkiem:laugh2: - wizyta na 15.30

wczoraj M zamontował lampkę dla małego i czekamy na łóżeczko, żeby kącik był już gotowy

poczytam was jeszcze trochę i lecę ogarnąć syf w mieszkaniu:eek:

Hey!
Wiecie co? Ja - jesli zacznę rodzić naturalnie czasem i nie doczekam do tej cesarki, to chyba będę rodzić przez sen
biggrin.gif
Dziś o 3:00 złapały mnie takie bóle i skurcze, że myślałam, że nie wytrzymam. Od krzyża, w dół do końca nóg, normalnie jakby mi się wszystko rozrywało od środka. I trwało to i trwało... Już nawet chciałam do szpitala jechać, tylko ze uświadomołam sobie, ze w razie czego... nie mam nawet torby spakowanej. Ba, nie mam nawet pustej torby :/ A szpital daleko. Jakoś się zwlokłam po nospę (choć powiem Wam, ze się zastanawiałam, czy powinnam ją brać) i leże. I powtarzam sobie "Jeszcze nie! Jeszcze mam czas. Teraz nie mogę, mam remont, nie jestem spakowana. JESZCZE CHOCIAŻ TYDZIEŃ do wizyty." I tak w kółko! I co? I mój mechanizm obronny (kiedyś Wam pisałam) zadziałał bezbłędnie - zasnęłam
biggrin.gif

Tak się zastanawiam, czy warto podejść do mojego lekarza na ktg, co myślicie?

hmmmm...wiesz co kochana, może lepiej idź, bo którejś nocy - odpukać - mechanizm może nie zadziałać:-D

jakbym miała prywatnie chodzić to bym na nic nie wyrobiła z kasą :eek::eek::eek:

zacznę chyba grać w totka i jak 6 trafie to drugie dziecko będzie :-D...bo przy naszych zarobkach stać nas niestety tylko na jedno :-(

hello :-)

po dzisiejszej nocy czuje sie jakbym w ogole nie spala.
momentami to juz mialam zaczac plakac. Biodra nie daja mi ani chwili wytchnienia. A jak sie przekrecam to cos mi strzyka w miednicy.. coz.. rozpadam sie :-D

Wlasnie dostalam maila z nr przesylki, dzisiaj ma dojsc. Czekam...

no.. zjadlam sniadanko i ide do przychodni poprawic zwolnienie.
Tylko musze sie ogarnac.. a weny nie mam na to.:confused2:

Właśnie obliczyłam i do tej pory ciąża z badaniami kosztowała mnie 2200. ale wierzcie mi ze byłamna NFZ 2 razy u gina i to, że prowadzę ciążę prywatnie to nie mój swobodny wybór tylko lekkie zmuszenie mnie poziomem opieki na NFZ. Dodam też że raz umówiona na USG na NFZ czekałam od 8:00 do 13 :angry: No i moja córka pierwsza urodziła się z wadą serduszka a mąż bierze leki bo jest przewlwkle chory więc tez chciałam mieć dobrąfachową opiekę. Aha teraz juz wiem gdzie szukać takiej opieki na NFZ ale juz za poźno.

:szok: Co za zdzierstwo w tym moim mieście:angry:
A propo zdzierania. Mam zalecenie (ustne do badania KTG) Nie mam skierowania i kazali mipłacić nawet w poradniach NFZ 30-40 zł. Boniby skierowanie potrzebne. W jednym miejscu tynlko na NFZ się pani zadeklarowała mi zrobić. Prowadzę ciążę prywatnie i już mam dość tych wydatków:crazy:

Czarnuszka tylko na paciorkowca to GBS a nie HBS.

No ale ja mam napisane w karcie HBS nie mam pojecia co to za badanie. :)

No u zdzierstwo straszne ...dodatkowo ten posiew co robilam 115 zł :szok:
kazda wizyta 60 zł plus USG 60 zł....koszmar...:angry: sie liczą lekarze. Ale ja przynajmniej jestem baaaaaardzo zadowolona z usług. No i jak jade do niej np tylko sprawdzic szyjke to nic nie bierze ode mnie. Ale w czwartek jej zawioze pączki :))

O ja tez policze ile wydałam na prowadzenie ciazy....

Na odpowiednim watku wpisze wiadomosc od Myszencji

No ja za wizytę płace 150 - standard dobrego lekarza gin. w poznaniu. Mąż mnie prosi zebym z porodem się wstrzymała do marca bo w ubezpieczeniu mamy dodatkowe 2000 zł za urodzenie dziecka ale karencja do końca lutego hi hi.Co za stres:baffled::baffled::baffled:

No ale ja mam napisane w karcie HBS nie mam pojecia co to za badanie. :)

No u zdzierstwo straszne ...dodatkowo ten posiew co robilam 115 zł :szok:
kazda wizyta 60 zł plus USG 60 zł....koszmar...:angry: sie liczą lekarze. Ale ja przynajmniej jestem baaaaaardzo zadowolona z usług. No i jak jade do niej np tylko sprawdzic szyjke to nic nie bierze ode mnie. Ale w czwartek jej zawioze pączki :))

O ja tez policze ile wydałam na prowadzenie ciazy....

Na odpowiednim watku wpisze wiadomosc od Myszencji

To ja w moim zapyziałym miasteczku płacę za wizytę 120zł, a za wizytę z isg 150.
Wszystkie badania też płatnie musze oczywiście.

Tylko mnie zastanawiam, bo któraś tu napisała, że za ktg musi płacić. Nigdy w życiu nie słyszałam, żeby za ktg się płaciło :eek:

reklama
Do góry