reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Alex81 na pocieszenie napisze, ze nie jestes sama. W Irlandii ciaze prowadza dokladnie tak samo. Ostatnio wyladowalam w szpitalu z powodu plamien, a oni (nie badajac mnie, jedynie usg) zdiagnozowali, ze to od niskiego lozyska :baffled: A ja plamilam z szyjki po cytologii. Wiec wszystko w tym temacie. Tutaj na przyklad duzo kobiet ma paciorkowca, ale oni tego nie badaja przed porodem! To bardzo niebezpieczna bakteria i w PL posiew w tym kierunku to standard.
Dlatego ja chodze prywatnie, do polskiego ginekologa, ktory zawsze mnie bada. Ostatnio w wymazie wyszla infekcja, dostalam leki i jest ok. A nie mialam zadnych objawow!!!
Z drugiej strony niby tyle kobiet prowadzonych na Wyspach rodzi i jest ok i moze faktycznie w jakims stopniu sie to sprawdza, nie wiem. Ja tam wole nasze polskie podejscie do ciazy. Bo nie zawsze dobre samopoczucie ciezarnej idzie w parze ze zdrowym dzieckiem jak oni tutaj twierdza.
Jedyny plus taki, ze obsluga i szpitalne jedzenie jest o niebo lepsze niz w PL :-D;-)

reklama
Moj dzisiejszy dzien chyba wszystko przebija :/ZAPADLAM W SPIACZKE Rano wstalam bylo okpotem te platki i kibeli jak mnie zmulilo tak trzyma do teraz .Spie ,wstane cos zjem i spie :/ i tak co chwila .jest juz prawie 15 nic nie porobilam ,prasowanie czeka od4 dni a ja nie mam sily na nic sily nawet chodzic nie mam sily .Zapakowalam jedna paczke ktora musze szybko wyslac i tak sie namordowalam ze hej .Dobrze ze juz dla dziecka wszystko porobilam bo bym nie daly rady ,jakos mi sloba i sennie ,kawy nie moge pic bo mala nie lubi i protestuje a zadna przyjemnosc tulic kbelek .Nie wiem co mi jest ,nie lubie takich dennych dni czlowiec sie krzata jak cien po domu lub spi i spi i wyspac sie nie moze .

Hejka!!
Dopiero co wróciłam od gina. Dziś bylo tyle kobitek, że sie zalamałam jak weszlam na poczekalnię. Powiedział, że wyniki mam super, pobral wymaz i kolejna wizyta za dwa tyg. Powiedział, że juz niedługo poród... bo waga mi sie ustabilizowała, główką dziecka na dole i napiera, stąd te bóle moje no i brzuszek twardy. Aaa! no i przepisal mi 3 globułki dopochwowo na tą moja infekcję.KTG jeszcze nie zlecał, nawet zapomniałam zapytac o to
5
No ale na następnej wizycie pewnie zleci. A co tam u Was?
Hej wam!!! Pamiętacie mnie jeszcze?? ;-)Wpadłam was odwiedzić, bo obiecałam że dam wam znac kiedy znów mi się uda. Więc jestem... melduję że według O.M jestem w 7t. i 2 dniu, jak zreszta widąć na suwaczku. Trzymajcie kciuki żeby tym razem mi się udało szczęśliwie dotrwać do końca. Boże jak wam fajnie... wy już jesteście przy końcu a przedemną jeszcze tyyyyle czasu. Życzę wam szczęśliwego, bezbolesnego noi szybkiego porodu. Trzymajcie się moje kochane marcóweczki, miło mi sie w wami klikało:tak::-):-)
Kochana, pamiętamy, pamietamy!!! Strasznie się cieszę!!:tak::-) Trzymam kciuki za Ciebie i Twoją Fasoleczkę:tak::-)

Jeśli macie chwilkę to zapraszam:)))

https://www.babyboom.pl/forum/przyszle-mamy-f64/chcemy-chlopca-czy-dziewczynke-36505/

ciekawa bardzo jestem czy większości się sprawdzi:-D
Mi wyszła dziewczynka:-D a w brzuszku siedzi sobie Tomasz;-):-)

Witam :-) No koleżance z sali szyjka wydłużyła się o 15mm, lekarze są w szoku!! :szok: a ja nadal leżę, mam 1,5g białka, i nie chcą mnie wypuścić nawet na przepustkę :-(
Witaj!! Oj współczuję Kochana.. trzymaj się tam dzielnie.

MYCHA GRATULUJE fasolki :) uwazaj na siebie ijesli masz ochote wpadaj do nas i mow co i jak :))wszystkiego dobrego .WIDZIALYSCIE juz sa pazdziernikowki :)) jejku jak ten czas leci .Ide zaraz do wanny moze bedzie mi lepiej wezme sie za siebie i doprowadze do pozadku jutro wizyta u gin :)Za tydzien pojde do szpitala sie zameldowac ijakos zleca te ostatnie tygodnie .Szkoda ze nie mam polskiej tv zawsze cos by sie poogladalo bo tutaj w tej tylko syf.

Hejka Kochane.Nadrobiłam więc piszę:tak: u mnie na obiad krupnik a na deser babka cytrynowa...maż i tak bedzie dopiero po 20...niestety:no: Apropo sexu to my nie mamy z tym problemu,kochamy sie tak raz w tygodniu ( gin powiedział że nie widzi przeciwskazań).Współczuje co po niektórym warunków mieszkaniowych,my tez mieszkamy z moim tata ale on się przeniusł do małego pokoju,więc my mamy dla siebie duży pokój ( 22m) i jest ok,narazie nie planujemy kupywać nic swojego bo to mieszkanie i tak w przyszłości będzie nasze...

Agniesiak85 super ze wszystko ok tak trzymac :)Ja tez ostatniomalutko przybieram przez ostatnie 3 tg 1,8 kg a jem tyle co wczesniej :-D

reklama
Też się cieszę:) No ale jak powiedział, że poród już niedługo.. to jakoś mnie zatkało:-D Ja przytyłam przez ostatnie 3 tyg 2 kg. Teraz mam już 9kg na plusie. Ciekawe ile jeszcze przytyję do porodu:-)

Do góry