reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hejka,
Tabasia, to dobrze ze już wiesz na czym stoisz z tym łożyskiem i porodem. Jesteśmy w takiej samej sytuacji:baffled: Ja też chcialam rodzic bardzo naturalnie, szczególnie że pierwszy poród przeszłam bardzo łatwo. Ale moja gin mnie uspokoiła, ze tak będzie najbardziej bezpiecznie i dla mnie i dla maleństwa oczywiście.
A mówiła ci może gin od czego robi się takie niskousadowione łożysko? To twoja pierwsza ciąża czy druga? Masz bóle w dolnej częsci brzucha przy zmianie pozycji?? Bo ja mam wrażenie, ze albo mam za słabe mięsnie brzucha albo to to łózysko własnie....:baffled:

Ewcia, daj znac co lekarz na te opuchnięcia....mi dzisiaj tez ręce tylko zostały opuchnięte, ale obrączkę udało mi się ściągnąć, wiec ciąć jej chyba nie trzeba będzie;-)

Miłego dnia!

reklama
wstawać śpiochy :-D:-D:-D
yra- na razie to tutaj jest spokojnie :-), ale niedługo się zacznie , na początku to sama tego nie mogłam opanować :tak:
U mnie chyba pierwsza nie ciekawa noc, niby spałam, ale często się budziłam, gorąco mi było okropnie, rano dostałam opierdziel od M że ciągle pościel lądowała na nim a i jemu było gorąco , ale kto by się przejął tym co chłop gada :-D.
A i całą noc miałam jakieś sny - tylko nic nie pamiętam .

Dzień dobry :)
U nas nocka srednio. Co godzine siku :( jejku nie wiedzialam ze o az takie czeste bedzie hehe...
Katar dalej ale po kroplach to troche pospałam :) Dzięki dziewczyny

Tez widziałam juz lutówki...ale szybko leci niedługo my zaczniemy :) Złoty medal juz mamy ...która następna??:-D

Ja juz po ginekologu.
Rozwarcia brak (na szczescie), dostalam leki na ta infekcje i... Na 90% bede miec cesarke, bo gin powiedziala mi, ze z jej doswiadczenia przy takim lozysku, gdy jest tylko 1cm od ujscia, a ciaza juz zaawansowana, marne szanse, zeby poszlo jeszcze do gory :-:)-:)-(
Nie jest przodujace, wiec male szanse, ze sie odklei. Chociaz ten plus. Ale i tak mam sie bardzo oszczedzac.
Za tydzien mam wizyte w szpitalu, wiec wtedy sie dowiem czy mnie beda kroic :baffled:
A ja tak nie chcialam miec cc :wściekła/y:
Ale plus taki, ze bede wiedziec kiedy Alus przyjdzie na swiat i mojej mamy siostra przyleci na czas i bede miec pomoc przez 2 tyg. a pozniej tesciowka przyleci na kolejne dwa, wiec nie bede sie musiala tak przemeczac. A z drugiej strony jak sobie mysle, ze mialabym sie meczyc kilkanascie godzin i pozniej i tak by mi zrobili cc, to tez jakas lipa. No i jeszcze tu czesto uzywaja ssaka, albo kleszczy jak dzidzius nie chce wyjsc, wiec to tez kolejny plus dla cc. No nic, jakos to bedzie :dry:
- kochana przynajmniej Cie nic nie zaskoczy :) to jest jeden plus planowanej cesarki :) Bedzie dobrze. najwazniejsze ze ma Ci kto pomóc....bo ja jakbym miała miec CC to niewiem jakbym sobie dała rade sama po CC i jeszcze z dwojka dzieci...

hejka, ide dzisiaj do lekarza sprawdzic o co chodzi z tym puchnięciem. Może to faktycznie cisnienie bo serce mi kołatało wczoraj jak szalone i wkurzona na maksa chodziłam cały dzień, normalnie bez kija nie podchodz:zawstydzona/y:
Opuchlizna dzis trochę mniejsza ale jest. No nic, zobaczę co lekarz powie.

Dzieki dziewczyny za rady:)
- daj znac co i jak po wizycie. Trzymam kciuki

hej dziewczyny, ale wy tutaj dużooo piszecie, ciągle coś się dzieje widzę :) ale to bardzo fajnie, któraś z Was pisała, że obrączka jej wrosła w palce :) ja również swojej nie mogę zdjąć, jak narazie się kręci na palcu ale o zdjęciu nie ma mowy, chyba trzeba będzie ją przeciąć :(

widzę problemy ze snem ma większość z nas ale takie uroki chciało się to się ma :)

ja ogólnie ciążę ( odpukać) przechodzę dobrze, tylko twardnienia mnie dopadają ale biorę magnez więc zobaczymy
- ja tez miałam takie spuchniete palce. Ale poszlam na spacer i pod wplywem zimnego powietrza palce jakby mi troche schudly i dalam rade zdjąc. W 1 ciązy to juz w 6 miesiacu musiałam zdjąc tylko ze było lato...

Matko od 7 Was nadrabiałam...:szok:No wioec witam sie poniedziałkowo :)))

Jesli chodzi o lekarzy, to ja mam usg robiione za kazdym razem jak u niergo jestem, czyli juz chyba z 10 razy , za to musze upominac sie o morfologie, moczi tp. Musze zapytax o ten posiew, bo jak zwykle echo, nic nie wiem, nic nie mialam robione,...chodze do niego i prywatnie i panstwowo( panstwowo tylko po L4, ale zawsze przy okazji mnie zbada) i powiem Wam ze widac roznice w zachowaniu i podejsciu, jak ide z NFZ to ma kiepski nastrój, trzeba z niego wyciagac wszystko itp. No a prywatnie to usmiech od ucha do ucha, rozmowny jak cholera, prawie do tyłka wchodzi...po ciazy napewno zmienie lekarza..

Mloda Mamusia trzymaj sie cieplo, juz niedlugo i bedziesz tulic maluszka :tak:

Czarnuszka super ze wreszcie do nas wrocilas :-)

Marti my w maju tez kupowalismy mieszkanie, u notariusza fortune zostqwilismy, i sie wsciekalam ze nie poszlam na prawo heheh kase bija niezla :tak:

Mississ sliczne te twoje robotki, moja babcia takie robi, dla naszej Natalki juz zrobila kocyk, podusie i teraz wlasnie robi buciki i cxzapeczke :)))

Mnie tez wkurza ze jak do kogos przychodze to zaraz jest obcinanie x gory na dol, i haslo : krcze fajnie wygladasz, wcale nie widac ze to 8 miesiac, ile juz przytylas?? odpowiadam yle i tyle, i odp cos ty!! wogole nie widac !! Matko jak ja tego nienawidze!!!!

Yra245 Gagoda witam wsrod marcoweczek :)))

Ja w ten weeknd kompletnie na nic nie mialam czasu, w piatek pojechalismy ogladac auto, ale nie sopdobalo nam sie, wrocilismy zmeczeni wiec od razu spac :)
W sobote M pojechal z kuyzynem ogladac nastepne auto, tym razem fajne wiec kupili, no wiec musialam przygotowac jakas mala imprezke, co by oblac nowy nabytek ::)
A wczoraj tak zle sie czulam ze nie mialam sily nawet stac na nogach, takze caly dzien w lozku
wogole tak mi dretwieja dlonie ze szok, nie umiem pisac kurde, koncowki palcow mam jakby nie swoje, masakra jakas.....
Powiem Wam ze juz mam dosc tej zimy, wkurza mnie to ubieranie sie, na 10 min z psem treba wyjsc,a 15 min sie czlowiek ubiera,,,ehhh:)

ide ogarnac mieszkanko
milego dzionka :***

a ja obrączke zakładam tylko jak gdzieś wychodzę.
Poza domem przeszkadza mi jak nie mam - ciągle mi czegoś brak, a w domu przeszkadza mi jak mam :-D, nieraz to zdążyłam wejśc do domu i odrazu ściągnięta - a potem zastanawiałam się kiedy i gdzie ją zdjełam- tzn tak mam z całą biżuterią :tak: i od zawsze . M tak samo, więc nie drze się ze nie chodze w obrączce.

a mnie boli strasznie brzuch - mały tak mi daje popalić w nocy że spać nie mogę...:baffled::baffled::baffled: ładuje mnie nogami i piąstkami tak ze zwijam się z bólu :szok::szok::szok: nie jest to przyjemne buuuu

a z tymi zatyczkami - to popieram :tak::tak::tak:
ja co się spotkam z kimś znajomym to zawsze usłyszę jakąś bzdurę (o której de facto ciężko zapomnieć) i człowiek wmawia sobie że na pewno będzie coś nie tak i dorabia sobie swoje ideologie :dry::dry::dry:

czesc
nie bylo mnie ale juz jestem:-)
tak czytam to ja sie obawiam ze u mnie to ten porod chyba w kwietniu bedzie bo ja zadnych dolegliowsci nie mam, chodze normalnie, autem nomalnie jezdze, czasem mnie cos zakluje, a przeciez termin mam na 7 marca!!!! co to jest...
wlasnie a moze to ze z usg wychodzi na troche pozniej to cos w tym jest....
no nic nadrabiam was:-):-):-)

Witam po weekendzie mamuśki :-):-)

Oczywiście zaglądanełam do Was wczoraj ale pisać mi się nie chciało, ehh nic straconego jednej marudy mniej :-D:-D:-D:-D

AGUS my też musimy auto zmienić bo nasze małe to takie ciasne, jeszcze drzwi z tyłu nie ma:wściekła/y::wściekła/y: Bagażnik tylko na dwie torby, a przy dwójce to potrzebna pojmenośc ,że hoho. ALe nie możemy się zebrać żeby pooglądać chociażby jakieś:no::no:

marela też mam tak z obrączką, zresztą z całą biżuterią, wchodzę do domu i pierwsze co to zciągam, a ile razy się zastanawiałam gdzie ja ją podziałam :confused:

Dziasiaj chyba kopytka zrobię, ale to jest pewne ryzyko,że nie będziemy mieli co na obiad zjeść, bo ja tak nie bardzo z takimi rzeczami jak kopytka, pyzy, pierogi:no::no::-D:-D:-D

Miłego dnia:-)

Witam dziewczynki ostatnio mnie tu nie było bo zamieszanie miałam z przygotowaniem M za granice własnie pojechał 30 min temu ja rycze i siedze przed kompemmartwie sie zeby spokojnie i szczesliwie dojechał na prom a z krakowa nad morze troche jest prom ma o 22.30 :szok: to tyle godzin i biedactwo sam jedzie ja mam dosc tego wszystkiego.........:wściekła/y: i cały dzien pewnie przerycze:-:)-:)-(

reklama
hello, hello

i kochane mamuśki mamy już luty:tak:, i ja momentami mam dosyć, a dzisiaj obudziłam się z bólem brzuszka:-(i jakiś strach mnie obleciał jak pomyślałam o porodzie, a do tej pory byłam pozytywnie nastawiona, a teraz nie wiem czy sobie poradzę:-(

Do góry