reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Echhh wstalismy :-):-):-)
Zaraz sniadanko i porzadkow ciag dalszy.
Jak mi nigdy nie przeszkadza w nocy jak Alus kopie, tak dzis chyba sie wsciekl, bo spac nie moglam :-D
Jak dlugo pospie na jednym boku, to tak mnie w biodrze lupie, ze szok :baffled: Przewracam sie wtedy na plecy choc na pare minut.
Widze, ze polecacie Lovele, chyba sie w nia zaopatrze. U nas jest tez Fairy - proszek i plyn do plukania. Jeszcze podpytam znajomych ;-)

Misia, AniaSkrzat, Mag349
Wspolczuje zgagi!
Ja mam bardzo rzadko, wiem, ze bierze sie m.in. z tego, ze nasze zoladki juz coraz mniejsze sie robia i uciskane...
Zauwazylam, ze u mnie pojawia sie czasem po chipsach i smazonym jedzonku...
Dlatego probuje to wyeliminowac i pije duzo wody przed posilkiem i pol godziny po. Moze i Wam pomoze? :blink:

Dzień doberek :-)
My z M właśnie wróciliśmy z zakupów. Albo raczej z oglądania.
Chcieliśmy się zorientować ile będzie kosztowało łóżeczko z wyposażeniem i wózek.
Ale nie dość, że większość sklepów pozamykana, to jeszcze zlikwidowali jeden sklep dziecięcy i zostały nam całe 2 :no: Nie ma to jak mieszkać w małym mieście.
Chyba trzeba będzie pobuszować po Allegro i tam coś zamówić.

Miłego dnia życzę :-)
Molly Anna a skad jests dokladnie? Daleko masz do Krakowa?

Hej, dzisiaj sobie troszkę pospałam, a na obiadek robie krokieciki z mieskiem z barszczykiem czerwonym :-) Wzoraj do nocy układałam talerze (prezent slubny) do szafki, która miała być mocno przymontowana do ściany, i miała w ogóle nie spaść.. Poukładałam te nowe zastawy, i nagle jeden bolec puścił... Szafka trzymała się na drugim, ale i tak i tak obiła mi brzuch... Na szczęście obok mnie stał M i ją podtrzymał troszkę, talerze potukły się w drobny mak.. a mnie trochę brzuch pobolewał.. Wystraszyłam się jak nie wiem... Cała się trzęsłam.. Ale Amelce na szczęście nic się nie stało, bo bombardowała mnie całą noc. Sąsiedzi z dołu ładną pobudkę mieli, haha, a ja muszę kupić sobie nowe talerze.. A były to takie piękne komplety... Jak pech to pech...
O Boze! Dobrze, ze Wam sie nic nie stalo. Z jednej strony szkoda prezentu, ale tak jak pisze Mag007 - potlukly sie na szczescie, na pewno! A Wy jestescie najwazniejsi! ;-)

Dobrze, ze Rybka w dwupaku :tak:
Mam nadzieje, ze Patinka tez sie trzyma :happy2:

A ja mam kompleks, ze brzuszek za maly :sorry2: Za tydzien ide na wizyte, to zapytam. Choc z drugiej strony mam wrazenie, ze Alexik nie bedzie duzy, za to mocny strasznie :szok::-D

reklama
Molly Anna a skad jests dokladnie? Daleko masz do Krakowa?

Mam dość sporo, bo 140 km, więc nie opłaca mi się płacić za paliwo 200 zł, żeby łóżeczko kupić;-)
Ale może wybierzemy się do Nowego Sącza.

mloda_mamusia1 no ja właśnie też słyszałam, że płatki najlepsze. Ale skrobać nie będę, tylko kupię gotowe:-D

ja tam wole proszek:-) płatki mogą się przyklejać do ubranek i zle się spłukiwać, właśnie kończę pierwsze pranie w Loveli to dam wam znać jak wrażenia:-)

A ja mam kompleks, ze brzuszek za maly :sorry2: Za tydzien ide na wizyte, to zapytam. Choc z drugiej strony mam wrazenie, ze Alexik nie bedzie duzy, za to mocny strasznie :szok::-D

O ja też mam wrażenie , że jak na 28 tydz. to mam nieduży brzuszek. Ale to chyba bardzo indywidualna sprawa czy duży czy nieco mniejszy:-)
Nie martw się:-) najważniejsze żeby synuś był zdrowy:-)

ja tam wole proszek:-) płatki mogą się przyklejać do ubranek i zle się spłukiwać, właśnie kończę pierwsze pranie w Loveli to dam wam znać jak wrażenia:-)

Płatki należy rozpuścić w szklance gorącej wody, a potem wlać do bębna pralki (nierozpuszczone płatki zapchają dozownik pralki i faktycznie się nie rozpuszczą). Lovela uczuliła kilkoro dzieci moich koleżanek, ja przy mojej alergiczce używałam proszku i płynu Jelp (wychodzi dosyć drogo), potem przerzuciłam się na proszek Dzidziuś. A ostatnio odkryłam proszek, płyn do prania i płukania (ale płyn po kilku miesiącach) Biały Jeleń (ta sama firma która produkuje szare mydło znane chyba każdej z nas ;-)).

Ogólnie z perspektywy matki alergiczki mogę od siebie napisać tyle, że ja nigdy nie liczyłam się z tym, że moje dziecko będzie miało alergię. I gdybym wcześniej o tym pomyślała, nie miałabym potem problemu z szukaniem, co uczula - czy to proszek, czy kosmetyki, czy pokarmy. Łatwiej jest na początku użyć przez kilka tyg. życia dziecka właśnie płatków mydlanych i najprostszych kosmetyków, jak najmniej chemii, a potem wprowadzać to, co np. ładnie pachnie albo ma więcej składników.

Witam spowrotem :)

Jakas dziwna ta sobota....:dry:

Ja tez bede prała w płatkach mydlanych kupie jakies bambino i zetre na tarce, tak prałam Sebusiowi i nigdy nie mial uczulenia.

Nudyyyyy okropne.!!!

Ccaroline - super wątek, juz jak na niego patrze to az mnie ciary przechodz aze my bedziemy tam niedlugo dostawaly gratki :):-D

Pierwsze pranie zrobione...:-) proszek oki, ubranka nie są szorstkie ani sztywne, po prasowaniu bedzie normalnie picuś-glancuś:tak:zobaczymy jak się będą nosić...

reklama
apropo alergików nutica to moja siostra ma w domu troje : mąz i 2 córy ( 10 i 2 letnie) jakoś ten proszek ich nie uczulał jak były małe więc widać niema na to reguły:tak:

Do góry