reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Czesc Brzuszki !!:-)Oj długo mnie nie było, wiec witam sie tylko i ide nadrabiac..troche Was podglądałam w niedziele wiec nie bede miec duzo do nadrobienia :)

reklama
Witojcie !!:-D
u nas nocka przespana nie liczac do polnocy wstawanie 3 razy na siku ale co tam.
Glodna jestem jak diabeł, ale jakos nie mam ochoty na to co jest w domu..:sorry2:
Snilo mi se ze bylam u jakiegos przystojnego Pana ginekologa i jego pielegniarki mi robily gastroskopie :-D:szok: i sie okazało ze nie mam juz kamieni w woreczku zolciowym...heheh dziwny sen, choc swoja droga moglo by tak byc ze juz ich nie mam:-(

Mam nadzieje ze moj mlody nie bedzie dzisiaj taki rozdarty jak wczoraj bo juz mnie to wykancza..Poszedl spac o 21:baffled: co zawsze juz spi najpizniej do 19:baffled: i ani chwili spokoju.
No nic brzuchatki ide cos zjesc porobic i wpadne do Was...A tak mi sie nie chcialo wstawac:-(

co do ruchów to ja dziś dzidzie czułam chyba non stop.... a czasem tylko wieczorem. Jakoś narazie nie mam problemu ale pod koniec to już strach.

A mój Olek już 4 dzień ma gorączkę 39st... normalnie sajgon - i co chwila: "chce pić, herbatkę (więc robię, studzę...), nie soczek...ciepły (grzeje....), nie zimny (leje nowy...) nie w tym kubku!!! Chce jeść obiadek (grzeje... ) nie to! to nie ma smaku!" ehhh normalnie już mnie od środka słabi, ale chory bidulek....

kochana, wklajałaś kiedyś zdjęcie i takiej wagi to ja u ciebie nie widziałam hehe :-D chyba waga popsuta :-p

jak się pije dużo wody to nerki mają mega pracę i dlatego się puchnie, bo nie wyrabiają. Ja za to prawie nic nie pije.. ehh jakoś nie mam chęci i zapominam, ale moze dlatego mam problem ze skóra - strasznie mam suchą, aż mam takie plamy na ramieniu... :dry:
to dobrze ze nie widac :) kazdy mi mowi ze nie widac ale ja wysoka jestem 177 cm i moze dlatego tak sie rozkłada ze nie widac..ale ja to czuje w widze:szok:. Chcialabym aby te wszystkie wagi na ktorych sie wazylam były popsute:-D
Przewalone jak dziecko chore, moj to juz 2 razy mial 40 stopni goraczki bez powodu:baffled: bo za dwa rzy dni przechodzila, 2 razy mial trzydniowke, Zapalenie ucha srodkowego, no koszmar jakis...:szok:

Czesc Brzuszki !!:-)Oj długo mnie nie było, wiec witam sie tylko i ide nadrabiac..troche Was podglądałam w niedziele wiec nie bede miec duzo do nadrobienia :)

A my już zastanawiałyśmy się co z Tobą? Zawsze pierwsza a tu tak długo nic.

Witam :-)
Nocka tak średnio, ale może być.
Teraz zmykam na śniadanko lecę do gina. Dziś idę do innej, bo moja ma urlopik i kazała mi przyjść po zwolnienie. Położna kazała traktować jak planowaną wizytę więc mam nadzieję, że obejrzy wyniki i posłucham serduszka. Do swojej idę zaraz po Nowym Roku.:-)

Zajrzę potem:-):-):-)

witam
Ja dzisija byłam na usg o 8 rano. Nadal jest dziewczynka więc chyba tak zostanie. Ułożona główkowo w kanale (identycznie jak Filipek - od 26 tygodnia juz był gotowy), kręgosłup ma po prawej stronie mojej, wagowo w normie - 1200 g. Termin z usg jest o 4 dni później niż OM, więc bardzo podobne.:biggrin2:
Oczywiście żeby nie było za wesoło, to mam bardzo mało wód płodowych - na samej dolnej granicy. Kazał to zasygnalizowac na wizycie i chyba częstsze kontrole będą - ale juz mało zostało wiec licze że bedzie dobrze :tak:

idę poczytac co tu sie dzieje, bo jak ta stronkę poczytałam, to nie bardzo wiem co sie dzieje, az sie boje czytac:baffled:

Posprzatalam i pranie wywieszone jutro kolejne bo dzisiaj juz padam a krzyz tak mnie boli ze szok .
Teraz czekam na M az sie wyprysznicuje i jedziemy do KFC najesc sie tego swinstwa i napic coli :)) tak mi sie chce coli zimnej gazowanej :-D

Pokoj dziecka wkoncu doprowadzony do porzadku ale mialam na tej jednej scianie moje motylki ,ktore posmarowalam brokatem a teraz jest bez brokatu bo caly mi wytarli wrrrrrrrr w dywanie (nowym ) czarne plamy jakby od tuszu do rzes :/ i sciany ,ktore byly bialutkie bo przecierz swiezo malowane juz sa upieprzone :/// echhhhhh i po co mi to bylo .

Dziewczyny pytanie z innej beczki ..........
JAK TO JEST Z TYMI RUCHAMI -ma ich byc 10 na dobe czy 10 na godzine ?
Czy musimy te ruchy wyczuwac co dziennie ?
Co zrobic jak caly dzien nic sie czuje ??

Dzisiaj ta kolezanka z pracy tez ciezarna opowiadala mi o swojej znajomej byla w ciazy i zaraz po swietach miala rodzic :/ przez dwa dni nic nie czula ale byla tak zajeta przygotowaniem do swiat ze nie bardzo zwrocila na to uwage i co sie stalo :/ dziecko udusilo sie pepowina ://
Juz kiedys tez o tym dziewczyna pisala na innym forum i ja sie teraz tak jakos boje :/
Moja sie rusza tfu tfu tfu i oby tak bylo codziennie :) ale jak w razie czego trzeba sie zachowac jezeli od rana do popoludnia np nic sie nie poczuje ? ile czekac i td ??

Nie wiem po co ale mnie to jakos zmartwilo i teraz bede miec dol ze to czy tamto zawsze coa :/

Uciekam zjesc moze poprawi sie humor :)

Co do puchniecia to tesciowa mi powiedziala w swieta ze "ALE NAPUCHLAS " :(

Ja dostałam kartę ruchów płodu - mam liczyć od 29tc, gdzie jest napisane, że mam je liczyć od godz. 9 rano do 21, a zapisać godzinę, w której poczuje 10 ruch. Z drugiej strony w książce wyczytałam, że 10 ruchów na godzinę:baffled:
Reszty chyba teraz nie nadrobię, bo muszę lecieć do warsztatu z autem. Może jak wrócę później się odezwę;-) Aha, z legitymacją ja miałam tak, że po zmianie nazwiska w kadrach po prostu przekreślili mi stare i napisali nowe. Nie wyrabiali nowej.

aa, zapomniałam napisac że dupa z 3d wyszła, bo przez to ze jest tak mało wód płodowych, to nic nie widac. Lekarz powiedział ze może zrobić albo zwykłe albo wcale, bo na 3 d to nie ma sensu. No i mieliśmy zwykłe :sorry2:

witam
Ja dzisija byłam na usg o 8 rano. Nadal jest dziewczynka więc chyba tak zostanie. Ułożona główkowo w kanale (identycznie jak Filipek - od 26 tygodnia juz był gotowy), kręgosłup ma po prawej stronie mojej, wagowo w normie - 1200 g. Termin z usg jest o 4 dni później niż OM, więc bardzo podobne.:biggrin2:
Oczywiście żeby nie było za wesoło, to mam bardzo mało wód płodowych - na samej dolnej granicy. Kazał to zasygnalizowac na wizycie i chyba częstsze kontrole będą - ale juz mało zostało wiec licze że bedzie dobrze :tak:

idę poczytac co tu sie dzieje, bo jak ta stronkę poczytałam, to nie bardzo wiem co sie dzieje, az sie boje czytac:baffled:

Musi być dobrze, oby się utrzymały wody na tym poziomie. Tak jak piszesz częściej kontrole i będzie dobrze.
Dobrze, że z małą wsio ok. Tak trzymać:-)

reklama
aa, zapomniałam napisac że dupa z 3d wyszła, bo przez to ze jest tak mało wód płodowych, to nic nie widac. Lekarz powiedział ze może zrobić albo zwykłe albo wcale, bo na 3 d to nie ma sensu. No i mieliśmy zwykłe :sorry2:

Ja miałam ten problem już na połówkowym, czyli dawno temu... To ciekawa jestem co mi teraz na usg wyjdzie. Jeszcze tydzień! :dry:

Do góry