reklama
Czarnuszka88
Mama Sebiego i Cristiano
Witojcie !!
u nas nocka przespana nie liczac do polnocy wstawanie 3 razy na siku ale co tam.
Glodna jestem jak diabeł, ale jakos nie mam ochoty na to co jest w domu..
Snilo mi se ze bylam u jakiegos przystojnego Pana ginekologa i jego pielegniarki mi robily gastroskopie i sie okazało ze nie mam juz kamieni w woreczku zolciowym...heheh dziwny sen, choc swoja droga moglo by tak byc ze juz ich nie mam:-(
Mam nadzieje ze moj mlody nie bedzie dzisiaj taki rozdarty jak wczoraj bo juz mnie to wykancza..Poszedl spac o 21 co zawsze juz spi najpizniej do 19 i ani chwili spokoju.
No nic brzuchatki ide cos zjesc porobic i wpadne do Was...A tak mi sie nie chcialo wstawac:-(
Przewalone jak dziecko chore, moj to juz 2 razy mial 40 stopni goraczki bez powodu bo za dwa rzy dni przechodzila, 2 razy mial trzydniowke, Zapalenie ucha srodkowego, no koszmar jakis...
u nas nocka przespana nie liczac do polnocy wstawanie 3 razy na siku ale co tam.
Glodna jestem jak diabeł, ale jakos nie mam ochoty na to co jest w domu..
Snilo mi se ze bylam u jakiegos przystojnego Pana ginekologa i jego pielegniarki mi robily gastroskopie i sie okazało ze nie mam juz kamieni w woreczku zolciowym...heheh dziwny sen, choc swoja droga moglo by tak byc ze juz ich nie mam:-(
Mam nadzieje ze moj mlody nie bedzie dzisiaj taki rozdarty jak wczoraj bo juz mnie to wykancza..Poszedl spac o 21 co zawsze juz spi najpizniej do 19 i ani chwili spokoju.
No nic brzuchatki ide cos zjesc porobic i wpadne do Was...A tak mi sie nie chcialo wstawac:-(
to dobrze ze nie widac kazdy mi mowi ze nie widac ale ja wysoka jestem 177 cm i moze dlatego tak sie rozkłada ze nie widac..ale ja to czuje w widze. Chcialabym aby te wszystkie wagi na ktorych sie wazylam były popsuteco do ruchów to ja dziś dzidzie czułam chyba non stop.... a czasem tylko wieczorem. Jakoś narazie nie mam problemu ale pod koniec to już strach.
A mój Olek już 4 dzień ma gorączkę 39st... normalnie sajgon - i co chwila: "chce pić, herbatkę (więc robię, studzę...), nie soczek...ciepły (grzeje....), nie zimny (leje nowy...) nie w tym kubku!!! Chce jeść obiadek (grzeje... ) nie to! to nie ma smaku!" ehhh normalnie już mnie od środka słabi, ale chory bidulek....
kochana, wklajałaś kiedyś zdjęcie i takiej wagi to ja u ciebie nie widziałam hehe chyba waga popsuta
jak się pije dużo wody to nerki mają mega pracę i dlatego się puchnie, bo nie wyrabiają. Ja za to prawie nic nie pije.. ehh jakoś nie mam chęci i zapominam, ale moze dlatego mam problem ze skóra - strasznie mam suchą, aż mam takie plamy na ramieniu...
Przewalone jak dziecko chore, moj to juz 2 razy mial 40 stopni goraczki bez powodu bo za dwa rzy dni przechodzila, 2 razy mial trzydniowke, Zapalenie ucha srodkowego, no koszmar jakis...
kasia0305
Fanka BB :)
Czesc Brzuszki !!:-)Oj długo mnie nie było, wiec witam sie tylko i ide nadrabiac..troche Was podglądałam w niedziele wiec nie bede miec duzo do nadrobienia
A my już zastanawiałyśmy się co z Tobą? Zawsze pierwsza a tu tak długo nic.
Witam :-)
Nocka tak średnio, ale może być.
Teraz zmykam na śniadanko lecę do gina. Dziś idę do innej, bo moja ma urlopik i kazała mi przyjść po zwolnienie. Położna kazała traktować jak planowaną wizytę więc mam nadzieję, że obejrzy wyniki i posłucham serduszka. Do swojej idę zaraz po Nowym Roku.:-)
Zajrzę potem:-):-):-)
mrozik_j
Sierpniowa mama'07
witam
Ja dzisija byłam na usg o 8 rano. Nadal jest dziewczynka więc chyba tak zostanie. Ułożona główkowo w kanale (identycznie jak Filipek - od 26 tygodnia juz był gotowy), kręgosłup ma po prawej stronie mojej, wagowo w normie - 1200 g. Termin z usg jest o 4 dni później niż OM, więc bardzo podobne.
Oczywiście żeby nie było za wesoło, to mam bardzo mało wód płodowych - na samej dolnej granicy. Kazał to zasygnalizowac na wizycie i chyba częstsze kontrole będą - ale juz mało zostało wiec licze że bedzie dobrze
idę poczytac co tu sie dzieje, bo jak ta stronkę poczytałam, to nie bardzo wiem co sie dzieje, az sie boje czytac
Ja dzisija byłam na usg o 8 rano. Nadal jest dziewczynka więc chyba tak zostanie. Ułożona główkowo w kanale (identycznie jak Filipek - od 26 tygodnia juz był gotowy), kręgosłup ma po prawej stronie mojej, wagowo w normie - 1200 g. Termin z usg jest o 4 dni później niż OM, więc bardzo podobne.
Oczywiście żeby nie było za wesoło, to mam bardzo mało wód płodowych - na samej dolnej granicy. Kazał to zasygnalizowac na wizycie i chyba częstsze kontrole będą - ale juz mało zostało wiec licze że bedzie dobrze
idę poczytac co tu sie dzieje, bo jak ta stronkę poczytałam, to nie bardzo wiem co sie dzieje, az sie boje czytac
Posprzatalam i pranie wywieszone jutro kolejne bo dzisiaj juz padam a krzyz tak mnie boli ze szok .
Teraz czekam na M az sie wyprysznicuje i jedziemy do KFC najesc sie tego swinstwa i napic coli ) tak mi sie chce coli zimnej gazowanej
Pokoj dziecka wkoncu doprowadzony do porzadku ale mialam na tej jednej scianie moje motylki ,ktore posmarowalam brokatem a teraz jest bez brokatu bo caly mi wytarli wrrrrrrrr w dywanie (nowym ) czarne plamy jakby od tuszu do rzes :/ i sciany ,ktore byly bialutkie bo przecierz swiezo malowane juz sa upieprzone :/// echhhhhh i po co mi to bylo .
Dziewczyny pytanie z innej beczki ..........
JAK TO JEST Z TYMI RUCHAMI -ma ich byc 10 na dobe czy 10 na godzine ?
Czy musimy te ruchy wyczuwac co dziennie ?
Co zrobic jak caly dzien nic sie czuje ??
Dzisiaj ta kolezanka z pracy tez ciezarna opowiadala mi o swojej znajomej byla w ciazy i zaraz po swietach miala rodzic :/ przez dwa dni nic nie czula ale byla tak zajeta przygotowaniem do swiat ze nie bardzo zwrocila na to uwage i co sie stalo :/ dziecko udusilo sie pepowina ://
Juz kiedys tez o tym dziewczyna pisala na innym forum i ja sie teraz tak jakos boje :/
Moja sie rusza tfu tfu tfu i oby tak bylo codziennie ale jak w razie czego trzeba sie zachowac jezeli od rana do popoludnia np nic sie nie poczuje ? ile czekac i td ??
Nie wiem po co ale mnie to jakos zmartwilo i teraz bede miec dol ze to czy tamto zawsze coa :/
Uciekam zjesc moze poprawi sie humor
Co do puchniecia to tesciowa mi powiedziala w swieta ze "ALE NAPUCHLAS "
Ja dostałam kartę ruchów płodu - mam liczyć od 29tc, gdzie jest napisane, że mam je liczyć od godz. 9 rano do 21, a zapisać godzinę, w której poczuje 10 ruch. Z drugiej strony w książce wyczytałam, że 10 ruchów na godzinę
Reszty chyba teraz nie nadrobię, bo muszę lecieć do warsztatu z autem. Może jak wrócę później się odezwę;-) Aha, z legitymacją ja miałam tak, że po zmianie nazwiska w kadrach po prostu przekreślili mi stare i napisali nowe. Nie wyrabiali nowej.
Młoda mamuśka:)
Cześć Dziewczyny.
Ja nie dostałam zalecenia aby liczyć ruchy.Wiem,że wszystko jest dobrze bo maleństwo ostatnio jest bardziej brutalne w tym wierceniu się;-)
Ja nie dostałam zalecenia aby liczyć ruchy.Wiem,że wszystko jest dobrze bo maleństwo ostatnio jest bardziej brutalne w tym wierceniu się;-)
kasia0305
witam
Musi być dobrze, oby się utrzymały wody na tym poziomie. Tak jak piszesz częściej kontrole i będzie dobrze.
Dobrze, że z małą wsio ok. Tak trzymać:-)
reklama
mag349
aa, zapomniałam napisac że dupa z 3d wyszła, bo przez to ze jest tak mało wód płodowych, to nic nie widac. Lekarz powiedział ze może zrobić albo zwykłe albo wcale, bo na 3 d to nie ma sensu. No i mieliśmy zwykłe
Ja miałam ten problem już na połówkowym, czyli dawno temu... To ciekawa jestem co mi teraz na usg wyjdzie. Jeszcze tydzień!