reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Mirosia, mąż może być z Tobą w pierwszej fazie, a potem może czekać na zewnątrz. A jak się spontanicznie zdecydujecie, że chcecie żeby mąż był jednak, to może wejść na salę. My o takim rozwiązaniu myśleliśmy.

Co do szkoły rodzenia, to ja chodziłam, ale w sumie mi się wydaje że niewiele wyniosłam :baffled:

Jeżeli chodzi o badania, to ja mam zrobić:
- morfologię
- mocz
- glukozę
- HBs
- HCV
- HIV
- USR
- tokso x 2
- różyczka
- cytomegalia x 2
i jeszcze muszę sobie załatwić skierowanie na odczyn coombsa, bo doktorek zapomniał zaznaczyć :baffled:

A badał Was może gin na pierwszej wizycie?? Bo mnie nie.

Nie badał mnie również, przeprowadził tylko wywiad, a położna założyła kartę ciąży. Ginekolog mówił że mógłby zrobić USG dopochwowo, ale jeśli tylko chcę, bo to jest niekomfortowe i niezbyt przyjemne badanie, tak więc mam USG za miesiąc z dokładnymi pomiarami dzidziusia :) zresztą mówił, że to moja druga ciąża, pierwsza bez jakich kolwiek komplikacji, także znam już swój organizm. W środku czuję, że z fasolką jest wszystko dobrze :) A wyniki mam zrobić dopiero przed wizytą :)

blueberry77 dużo tych badań :)

Igi i Sylvii, ja też miałam jechać do Chorwacji - na początku września. Byłoby fajnie, ponieważ jechalibyśmy z rodzinką (młodym małzeństwem) na 2 samochody. Długo się zastanawiałam - jechać czy nie jechać. Wybrałam drugą opcję. Boję się, że wytrząsłoby mnie, a to długa droga i coś mogłoby się stać dzidzi. Ostatnio jechałam do mamy i tak mnie wytrząsło (a to tylko 70 km), że zaczęłam plamić. Teraz jak odpoczywam, jest lepiej. Za to w przyszłym roku wyjazdu nie odpuszczę:-)

Ze mna nawet wywiadu nie zrobił. Zapytał kiedy ostatnia miesiączka była i kazał przyjść na USG, a na kolejną wizytę za miesiąc. No i glukoza i grupa krwi też za miesiąc prawie. Tak jakoś dziwnie mało, albo może za dużo bym chciała na samym początku;-)
Czyli ja będę miała to USG dopochwowo:baffled: ehhh to nie wezmę ze sobą mojego, żeby popatrzył, bo będę się krępować:zawstydzona/y:

A no i właśnie muszę przełozyć zabiegi na rękę, którą miałam złamaną (ultradźwięki i lasery), bo gin powiedział, żeby się wstrzymać z nimi do końca pierwszego trymestru, bo mogą zaszkodzić dziecku. Mam nadzieję, że mi nie przepadną jeśli powiem, że nie mogę w tym terminie co się zapisałam:-(

Ja również miałam robione kilka razy i raczej nie wspominam tego sympatycznie, prócz tego, że odczuwałam lekki ból, nie czułam się komfortowo.
Ja bólu nie czułam zupełnie :no:. Może zależy od anatomii ;-).
Generalnie uważam, że pobieranie cytologii jest dużo bardziej nieprzyjemne. Ten wziernik :rolleyes2:

reklama
Mnie doktor to zawsze kieruje na morfologię ogólną,WR,glukozę i mocz.A USG od środka nie ma czego się bać i nie boli,to tak jak przy stosunku :tak:tylko trochę ta głowica cienka :-p;-):tak::-D.
Właśnie dzwoniłam do przychodni i państwowo pójdę do mojego w następną środę na pierwszą wizytę,to przynajmniej badania bezpłatnie zrobię:tak:.A potem prywatnie.

Do góry