reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Obejrzałam "Knocked up" i kolejny raz sie poryczałam na koniec, teraz jednak już z innej perspektywy:-) Mój P obiecał przywieźć mi lody - słodziak.
Zapalenie gardła raz jest raz go nie ma, dzis mialam 37, ale czuję sie znacznie lepiej
Jutro o 17.00 wizyta u ginekolog.
Czy na wizyty chodzicie z facetami? Czy oni są zainteresowani w ogóle?

ooo;-)właśnie przyszły moje lody:-)

Ja tam wole chodzić sama na wizyty :) ..

Moj nie darowalby mi gdybym chodzila sama.Do tej pory przy obu ciazach tylko na pierwszej wizycie bylam sama ,a nastepne to twardo do konca.Za to porody przesypial w domu,bo mialam cesarki. Teraz odgraza sie ze juz w czwartek idzie ze mna ,a ja jemu ze w Stanach nawet przy cesarkach sa mezowie:-D

Kurcze, ale mi dziąsło spuchło.. Ledwo szczęke zamykam ;( i boli.. A nie wiem czy moge Sachol albo Dentosept..
Znalazlam to o sacholu,ale jak mozesz poradz sie moze przynajmniej w aptece.

Stosowanie podczas ciąży:
Nie przeprowadzono badań określających czas i stopień wchłonięcia salicylanu choliny do organizmu po miejscowym stosowaniu żelu na błony śluzowe jamy ustnej.
Pochodne kwasu salicylowego są przeciwwskazane w III trymestrze ciąży. Są wydzielane z mlekiem kobiecym i nie zaleca się ich stosowania w okresie karmienia piersią.

Ja na problemy z dziaslami stosuje szalwie. Kilka razy dziennie plucze.Mysle ze to nie zaszkodzi.

Igi gratuluję dobrych wieści;-) widzę, że Ty też wybierasz się do Chorwacji, kiedy?;-) (my jedziemy 8 sierpnia). Mam pytanko: miałaś obawy, czy zrezygnować z wyjazdu?? Ja się zastanawiałam, ale po rozmowie z lekarzem doszłam do wniosku, że jadę;-)nie będę się opalała i biegała zwiedzać okolicę, ale i tak odpocznę:tak::tak::tak:

Silvii ja jadę 19 sierpnia. Jakoś obaw nie mam. Ginekolog powiedziała, ze spokojnie mogę jechac, tylko mam to usg zrobic przed wyjazdem czy wszystko w porządku i jak tak to mam sobie wypoczywac, a jak nie no to wiadomo...nici z wakacji....:baffled:

Co do wizyt u lekarza to mój mąż zawsze chodzi ze mną na USG, tzn przynajmnie 3 razy w ciągu ciąży, ale na takie zwykłe wizyty to go nie ciągne...
Wczoraj mi powiedział, zebym mu wybaczyła, ale nie chce być ze mną przy porodzie po ostatnim razie.....wiec się wnerwiłam:wściekła/y:

Mi ze wszystkich testów wychodzi chłopiec. Przeczucie też mam takie.
A dziś znowu śnił mi się chłopczyk, którego karmiłam... szalenie nieporadnie;-)a cysie miałam jak cytrynki i zero pokarmu;-) co za sny...

reklama
TAKKKKK!!! Moe drogie wczoraj moja dzidzia zrobiłą sobie pierwsze zdjęcie udowadniając tym samym swe istnienie :)
Uwielbiam ten stan, nawet poranne mdłości spawiają że się uśmiecham :-D

Do góry