reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

moniat czarnuszka i cała reszta dziewczynki dzięki za kciuki dobre słowo tak mi z wami lżej:tak::tak::tak:

choć zdaję sobie sprawę że czasami mogę już zanudzać tymi moimi dolegliwościami :-( za co przepraszam

ale już nie długo:-D:-D:-D

Poprawię Cię;-)...obyś jak najdłużej nas "zanudzała" czymkolwiek na co czujesz potrzebę i jak najdłużej zostawała 2w1, choć życzę Ci z całego serca, aby rzeczywiście nie dolegliwościami, aby one jeśli to możliwe ustąpiły jak najszybciej:tak::tak::tak::tak:

Ja muszę się pożalić :-( Cały czas chodzę do pracy i naprawde się przykładam, a jak spytałam szefa czy będzie premia na święta to mi oznajmił, że nie bo tego nie przewidział. I taka troche zła jestem, bo chciałam być w porządku, a tu psikus. A przecież już dawno mogłabym być na 100% płatnym L4 i jeszcze nie wydawałabym pieniędzy na paliwo. Co o tym myślicie?

O tym szefie to tylko niecenzuralne słowo można powiedzieć:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: w tej sytuacji rzeczywiście nie warto się na niego oglądać, tylko jak najszybciej iść po L4;-)

kurde....
wlasnie wyjelam czysty talerzyk, polozylam sobie na nim kanapke..
patrze... a on brudny :dry:

cholera... wasze zmywarki tez niedomywaja naczyń?

jak mnie juz wkurza ten syf.

oooo...a juz myślałam, że tylko mojej się zdarza nie domyć, ale to podobno zależy od tabletki - jeśli źle się rozpuści, to naczynie niedomyte.:confused2::confused2:

reklama
oooo...a juz myślałam, że tylko mojej się zdarza nie domyć, ale to podobno zależy od tabletki - jeśli źle się rozpuści, to naczynie niedomyte.:confused2::confused2:

tylko , ze u nas uzywany jest taki proszek. nie tabletki.

dziewczyny zrobilam sobie liste co moge kupic dla dziecka i dla siebie pod katem kosmetycznych rzeczy za te moje nieszczesne bony do Rossmana. Przeczytajcie i jakby co to pomozcie mi z ta lista :-D

-pampersy - chce kupic dwie male paczki huggies i pampers
(chusteczki mokre juz mam)
-proszek do ciuszkow do bialego i do koloru
-plyn do plukania - tutaj sie zastanawiam czy w ogole kupowac.
-płatki kosmetyczne i waciki
-plyn do kapieli i oliwka
-sudocream
-krem do buzi
-podpaski - ze 3 opakowania jakis najwiekszych.
no i nie wiem czy takie rzeczy jak tantum rosa i wkladki laktacyjne tam dostane.

czy jeszcze o czyms zapomnialam?

wiem że w nie których rosmanach sa artykuły canpol baby- więc możesz od razu kupić nożyczki szczoteczkę do włosów itp...
ja mam lovele do prania i płyn też mam lovely

tantum rosa i wkładek to nie ma w rossmanie, ale tak jak napisala marti mozna kupic z canpol jakies drobiazgi
a duzo bialych ubranek przewidujesz miec? bo przewaznie to jednak sie kolorowe kupuje, wiec nie wiem czy jest sens proszek do bialych kupowac. ja kupilam tylko do koloru. nie wiem jak z plynem do plukania, ale jest proszek jelp z jakims zmiekczaczem juz, jelp soft czy jakos tak sie nazywa, moze lepiej to sprobowac?

tylko , ze u nas uzywany jest taki proszek. nie tabletki.

dziewczyny zrobilam sobie liste co moge kupic dla dziecka i dla siebie pod katem kosmetycznych rzeczy za te moje nieszczesne bony do Rossmana. Przeczytajcie i jakby co to pomozcie mi z ta lista :-D

-pampersy - chce kupic dwie male paczki huggies i pampers
(chusteczki mokre juz mam)
-proszek do ciuszkow do bialego i do koloru
-plyn do plukania - tutaj sie zastanawiam czy w ogole kupowac.
-płatki kosmetyczne i waciki
-plyn do kapieli i oliwka
-sudocream
-krem do buzi
-podpaski - ze 3 opakowania jakis najwiekszych.
no i nie wiem czy takie rzeczy jak tantum rosa i wkladki laktacyjne tam dostane.

czy jeszcze o czyms zapomnialam?
- kochana wiec tak z doswiadczenia wiem ze np plynu do plukana nie wolno przez jakis czas nawet najdeliaktniejszego , a ja zamiast kupowac proszku za 10 zl , ktory starczy na 3 prania kupowalam platki mydlane albo mydelko dla niemowlat i tarlam na tarce i tak prałam i bylo tanio .
Podpaski to musisz miec tez takie z apteki nazywaja sie pieluchy poporodowe to sa takie typowo po porodzie do szpitala...bo wiadomo w domu w takiej wielkiej nie bedziesz chodzic to mi w szpitalu przez 5 dni poszly 3 paczki bo to leci koszmarnie.
Wkladki laktacyjne dostaniesz w rossmanie i jeszcze jak napisala Marti8 potrzebne beda jeszcze nożyczki, gruche do noska, z kosmetycznych jeszcze to Pioktanine do pępka, albo spirytus rozrobiony 30 spirytusu /70 wody. Ja to potrzebowalam do pepuszka juz w szpitalu, ale kazdy szpital inaczej wymaga...no i butelke bedziesz potrzebowała jakas mala starczy do (c)herbatki, wogole w rosmanie dotaniesz tez cherbatke z kopru wloskiego z Hippa i rumianek....to tez potrzebne ale juz nie do szpitala, no bo koperek na kolki a ten z Hippa jest smaczniejszy niz takie zwykly do zaparzania w torebkach no i nie musisz jej parzyc przedewszystkim.( ej niewiem jakie ch. )

hmm a ja właśnie słyszałam że niektóre rzeczy to tylko w płynie należy prać, np pościel, którą się kupuje po raz pierwszy to należy tylko na płukanie wstawić

witajcie my po wizycie

nadal 2w1:-D:-D:-D:-D

szyjka jako tako się trzyma ujście zamknięte:tak:
tablety mam brać i walczyć dzielnie z cukrami i ciśnieniem:tak::tak::tak:

a jakby co to cytat pana dr "szpitale są czynne 24godziny na dobę"
ale wierzymy że damy radę bez nich się obejść
serducho małego wali jak dzwon 145/min

kolejna wizyta 29 grudnia:tak::tak::tak:

jak dobrze, ze Was mam :-D
tak, wklady to wiem, ze musze kupic, tylko takich rzeczy w Rossmanie nie kupie.
Oczywiscie jak trafie do Rossmana, w ktorym beda takie rzeczy jak nozyczki, szczoteczka itp to tez zakupie.

a co do ubranek, to mam duzo bialych.. bo moja mama jak lazila po lumpkach to brala pajacyki przewaznie białe. no i sa białe. :-)

butelke, to myslalam zeby kupic w sklepie dzieciecym Aventu, tak samo jak smoczki. Bo w drogerii nie dostane.

Kurcze troche tego jest.

Herbata :-D

witajcie my po wizycie

nadal 2w1:-D:-D:-D:-D

szyjka jako tako się trzyma ujście zamknięte:tak:
tablety mam brać i walczyć dzielnie z cukrami i ciśnieniem:tak::tak::tak:

a jakby co to cytat pana dr "szpitale są czynne 24godziny na dobę"
ale wierzymy że damy radę bez nich się obejść
serducho małego wali jak dzwon 145/min

kolejna wizyta 29 grudnia:tak::tak::tak:
jak to dobrze, ze masz fajnego gina.
widac, ze o Ciebie dba :-)