reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
A ja to do karzełków należe - 160 cm i wiecznie z tego ubolewałam, a buty na obcasach to element nieodłączny;) nawet teraz . A M- za to 186 dla mnie to prawie wielkolud;), ciemny bląd albo jasny brunet z niebieskimi oczami ;)- to akurat mi pasuję bo ja sama brunetka i niebieskie oczy ;) . No to lece .

A ja to do karzełków należe - 160 cm i wiecznie z tego ubolewałam, a buty na obcasach to element nieodłączny;) nawet teraz . A M- za to 186 dla mnie to prawie wielkolud;), ciemny bląd albo jasny brunet z niebieskimi oczami ;)- to akurat mi pasuję bo ja sama brunetka i niebieskie oczy ;) . No to lece .

do karzełków:no::no::no::no: to moje 150cm do czego??? do krasnali :tak::tak::tak:

witajcie
przepraszam,że się nie odzywałam, a to był problem z netem,potem kompem,brak czasu, udawało mi się zajrzeć na bliźniaki a tu już nie dawałam rady, ale obiecuję nadrobię, tyle,ze może póżniej bo się nazbierało
jestem cała i zdrowa, nadal ich troje
pozdrawiam buziaki

za rok sobie odbijesz.. :-)

Dziewczyny czytacie swoim niuniom?

Teraz czytając Laurce czytam i Sandrze ale jak Luśka była w brzucholu to specjalnie kupilismy bajki i czytałam codziennie chyba od 7 czy 8 miesiąca...próbowaliśmy też z muzą ale mnie poważna po prostu drażni więc daliśmy spokój. Myślę że czytanie to fajna sprawa a poza tym my sobie przypomnimy i będziemy mogły je opowiadać:tak:!
Piszecie o gabarytach i wizualizacjach swoich połowic..- Ja mam 166 , włosy ciemny blond i zielone gałki a mój P ma 180 czarne włosy i brązowe oczy, Luśka to wykapana mama bo włoski mysie - ciemny blond a oczki niebiesko zielone:tak:

Kurcze, nadrobić Was to nie lada sztuka. Ale odpisac każdemu juć nie dam rady, bo większości nie pamiętam.
Co do facetów, to ja z moim Ł. jesteśmy praktycznie takiego samego wzrostu (różnica może ze 2 cm), nad czy zawsze bardzo ubolewałam, ale podobno nie można miec wszystkiego :-D Ja mam 170cm. Do tego on jest brunetem o zielonych oczkach, no i charakterkami dopasowaliśmy się idealnie.

Jesli chodzi i prezenty to ja w tym roku wydałam ponad 400 zł i praktycznie na same takie pierdoły.

Dzisiaj w tesco byłam u jak zobaczyłam kasę pierwszeństwa z gigantyczna kolejką i wypełnionymu wózkami (na marginesie, nie widziałam tam ani jednego inwalidy, czy też ciężarnej) to wolałam stanąc do kasy obok, gdzie było połowe ludzików mniej. I jak my juz praktycznie odcholiśmy od kasy, to tamta kolejka nawe się nie ruszyła :-D

Moje Małe się wypina dziś strasznie boleśnie. A jak tylko wsiadam do samochodu to boksuje mnie chyba rękoma i nogami, bo jednoczesnie na górze i na dole :-D
I koszmar senny dziś miałam, ze krwotoku dostałam! Masakra!!

Mag ja staram się nie korzystać z kas uprzywilejowanych bo nie chce mi się kłócić z tymi ....:wściekła/y:teraz mało mi brakuję do rozpętywania różnych wojenek więc unikam.
Ale często jest to tylko martwa karteczka i tyle..jak pomyślę o tym przepychaniu się.
A w innych sklepach ludzie tęż mają nas gdzieś i tyle , tylko jak same potrzebują to mało nóg nie pogubią--porażka:szok:

hej, ja juz po obiadku-gulasz z kaszą zrobiłam i do tego kapustka kiszona:-). Buraczki na barszczyk upieczone, warzywa na sałatke ugotowane, mięska popieczone i pogotowane, sledzie solone namoczone.

A łososia-zamroziłam:) Zadzwonilam do sklepu rybnego i po prostu zapytalam. Pani powiedziała ze to świeża ryba, jeszcze nie mrozona, więc spokojnie można ja zamrozić i nie ubedzie nic z walorów smakowych. Hura!

Zaraz zbieram sie do gina.

Rybka-no to poszalejesz ja żadna z nas tą Wigilią:-)

Była listonoszka :) tylko, że ja nie zdążyłam dojść do drzwi, synka usypiałam, a ona już wyszła z klatki, to nic zostawiła awizo, także pieniążki odbiorę na poczcie :) Super, każdy grosz przed świętami się przyda :)

Super! Speedy gonzales ta twoja poczta:-D

ja dla bezpieczenstwa lepiej zamrozilabym tego lososia

dzisiaj sie super wyspalam, wstalam cos kolo 11 sniadanko zjadlam o 12 :)

i probuje znalezc teraz moja nospe haha :-)w zeszlym tygodniu kupilam dwa nowe opakowania i wtrynilam je gdzies do szafki zeby latwo je znalezc a teraz nie moge sobie przypomniec do ktorej do szafki i w zadnej nie moge znalezc, i tak mysle moze by przestac brac ta nospe w sumie to jak teraz tak wiecej odpoczywam to jest mi lepiej za tydzien mam wizyte u lekarza to moze po wizycie znowu zaczne ją brac, bo od 3 tygodni bralam nospe 3 razy dziennie po 1 tabletce, tak sie zastanawiam czy to tak dobrze tyle tej nospy brac, co wy o tym myslicie???

ide teraz pobrzdekolic na gitarce podenerwuje mojego maluszka :-D

Dzieki za radę. Zamroziłam:-) A co do no-spy. Spróbuj odstawić i zobaczysz czy nadal będą skurcze albo chociaż zmień częstotliwość, np. przerzuć sie na 1xdziennie.

Nie dam rady nadrobic Was babeczki-piszecie jak opetane:-D Co wydaje mi sie ze doczytałam do końca, to okazuje sie ze znowu z 4 strony naprodukowałyście. Ech,,,może jak bedzie więcej czasu

reklama
Ja mam 164cm a M ma 185cm:tak: M ma ciemne włoski i niebieściutkie oczka:happy: Ja mam czarne wloski i oczka zielone:tak: Ciekawe jakie nasz dzidziol będzie miał:rofl2: Po mamusi czy po tatusiu:-p

hehe Agniesia a wiesz co ?
moi rodzice maja oboje niebieskie, siostra ma wrecz blekitne a ja? przy zrenicy mam zielone, a obwodke niebieska :-D pomieszane :-D

no wrocilam :-)
ludzi na miescie pelno, nie odstrasza ich ani tłok ani mroz ani padajacy snieg.
W ciagu 5 minut wygladalam jak balwanek tak u Nas sypnelo. ale ja strasznie sie cieszylam, bo padal sniezek a mnie w ogole nie bylo zimno. hmm..
co sie dziwic skoro mam rajstopy + grube frottowe skarpety, bluzke z krotkim rekawem a na to sweter i kurtka, czapka rekawiczki i szalik :-D eskimos. Az mi ciezko bylo dopiac kurtke :-D

kurcze, ale uswiadomilam sobie, ze bede miala problem.. jeszcze prawie 3 miesiace zimowe do porodu, a ja jak sie grubiej ubiore to kurtki nie moge dopiac :eek: a nie chcialabym kupowac nowej tylko na 2 miesiace ...

Do góry