reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam was marcóweczki w ten mroźny wtorek brrrr
Dawno mnie tu nie było ale jakoś ostatnio nie miałam na nic chęci nawet na siedzenie przed kompem hmmmm
W czwartek ide do mojego gina na usg, mam giga stresa - napewno będzie patrzał jak tam nereczki niuni, czy miedniczka i moczowód sie jeszcze nie poszerzyły. Oby sie nic nie pogorszyło bo do Rudy dopiero na początek stycznia mam skierowanie a chciałabym mieć świeta spokojne.
No i jeszcze jutro musze glukoze powtórzyć bo ostatnio przez ten cały stres wyszła mi za wysoka po obciążeniu 50g. Na czczo miałam 81 ale po godzinie 142 a limit jet do 140 :wściekła/y:
No więc jutro 75g, 2 godziny czekania i 3 razy kłucie - uwielbiam to, szczególnie ze do labolatorium tam gdzie chodze sami emeryci i trzeba w kolejce całe 2 godziny stać bo bez to nikt mnie nie wpuści po godzinie a potem po kolejnej. No cóż nawet brzuszek mnie nie uprawnia do wejścia bez kolejki :shocked2:
Pozdrawiam

reklama
a ja sie biore za ukladanie puzzli. :-)

dziewczyny noszące soczewki.
Zamierzacie rodzic w okularach czy w soczewkach?

Ja nie jestem pewna, ale wydaje mi się, ze nie wolno rodzuć w soczewkach.
Chyba że to może też zależy od szpitala. Ale gdzieś coś czytałam na ten temat.
No i jak prawie co dzień - moja ukochana zgaga. A nawet nie mam mleka sojowego.

Hej dziewczyny

U nas ok, w porzadki specjalnie sie nie wczuwam , nie mam sily, zreszta nie mam balaganu w domu zeby jakos tak specjalnie na te swieta sprzatac ;-)

W poniedzialek mam USG :) :) , mam nadzieje ze nic sie nie zmieni w kwesti plci dziecka :)

A generalnie kiepsko sie czuje bo mam masakrycznie niskie cisnienie 80/60 ! Ja takiego w zyciu niskiego nie mialam. No ale gin twierdzi ze w ciazy tak bywa i to nie jest grozne, tyle ze uciazliwe.

nutika, rybka ja w pierszej ciazy bralam fenoterol i isoptin od 26 do 36tc. To byla masakra, w tej ciazy codziennie jestem wdzieczna ze nic mi sie nie dzieje i nie musze brac tego swinstwa ani lezec.
Wtedy wszyscy sie dziwili o co mi chodzi bo w sumie to fajnie tak polezec... Tak super poprostu. Ja sie na maksa psychicznie zle czulam . Ale jedyne pocieszenie to ze szybko sie o tym zapomnina. Trzymajcie sie dziewczyny :) Niedlugo juz z gorki bedzie.

A my urzadzlismy pokoj Synowi. Kupilismy mu lozko w ksztalcie samochodu, mebelki nowe, naklejki na sciany . Bartek tak sie ucieszyl z tego lozka ze bez problemu sam sie do niego przeniosl i w najlepsze sobie w nim spi cala noc :) :)

Byłam własnie w banku zaplacic czynsz i niezle sie wkur.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: kolejka na maxa, same emerytki przede mna, wiec nie bede sie odzywac, ale kurcze tak mi sie słabo zrobiło ze postanowilam zapytac czy mnie pani wpusci....no i zaraz pozałowalam...ta na mnie z pyskiem, ze ciaza mnie nie upowaznia do tego, ze jestem rozkapryszona, i ze wspołczuje mojemu mezowi :szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Dziewczyny uwierzcie mi, miałam ogroooomna ochote pierd......jej w twarz!!!!! boze co za babsko wstretne :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Pusciła mnie ale cały czas wrzeszczala mi prosto do ucha, idiotka jedna a we mnie az sie gotowało !!!! kłóciłam sie z nia oczywiscie, bo ja sie tam nie dam, no i teraz sie zle czuje....

Hej dziewczyny

U nas ok, w porzadki specjalnie sie nie wczuwam , nie mam sily, zreszta nie mam balaganu w domu zeby jakos tak specjalnie na te swieta sprzatac ;-)

W poniedzialek mam USG :) :) , mam nadzieje ze nic sie nie zmieni w kwesti plci dziecka :)

A generalnie kiepsko sie czuje bo mam masakrycznie niskie cisnienie 80/60 ! Ja takiego w zyciu niskiego nie mialam. No ale gin twierdzi ze w ciazy tak bywa i to nie jest grozne, tyle ze uciazliwe.

nutika, rybka ja w pierszej ciazy bralam fenoterol i isoptin od 26 do 36tc. To byla masakra, w tej ciazy codziennie jestem wdzieczna ze nic mi sie nie dzieje i nie musze brac tego swinstwa ani lezec.
Wtedy wszyscy sie dziwili o co mi chodzi bo w sumie to fajnie tak polezec... Tak super poprostu. Ja sie na maksa psychicznie zle czulam . Ale jedyne pocieszenie to ze szybko sie o tym zapomnina. Trzymajcie sie dziewczyny :) Niedlugo juz z gorki bedzie.

A my urzadzlismy pokoj Synowi. Kupilismy mu lozko w ksztalcie samochodu, mebelki nowe, naklejki na sciany . Bartek tak sie ucieszyl z tego lozka ze bez problemu sam sie do niego przeniosl i w najlepsze sobie w nim spi cala noc :) :)

mi już wszytko jedno co będę brała byle w domku a nie w szpitalu ale wiem ze będę z ciśnieniem i cukrem bardzo musiała uważać

ale damy rade dla małego każdy dzień się liczy

i byle do piątku do usg

Hej,
Agus- mi czasem jest naprawde przykro jak ludzie się zachowują, a czasem to i łzy mi się cisną...ostatnio jak bylam w sklepie i stałam w kolejce do kasy(była tylko jedna otwarta) nagle padło hasło zapraszamy do kasy obok, no normalnie jak Ci wszyscy ludzie którzy za mną stali się zerwali , jakby za darmo coś dawali przynajmniej, myślałam że mnie zadepczą-KOSZMAR

Daj spokoj...najgorsze sa własnie te starsze kobitki, niby to biedne schorowane staruszki, a jak przyjdzie co do czego to zabiłyby zeby usiasc w autobusie, a wez sie odezwij to jak zacznie wrzeszczec to mało jej zyłki nie popękają....Matko ale mam nerwa jeszcze....tez mi sie płakac chciało w pewnym momencie ehhh:no:

reklama
Pusciła mnie ale cały czas wrzeszczala mi prosto do ucha, idiotka jedna a we mnie az sie gotowało !!!! kłóciłam sie z nia oczywiscie, bo ja sie tam nie dam, no i teraz sie zle czuje....

ja bym chyba takiej przyłozyła
a nie ma tam info ze poza kolejnoscia sa obsługiwani
kombatanci ciezarne i takie tam???

star lampucery:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

daltego tez jak szukałąm niani nie chciał starszej pani bo one za duzo dobrych manier nie nauczą:no::no::no:

Do góry