reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witajcie

u nas pierwsza od dawien dawna pobudka w nocy, kolo 3 przebudzenie na pol godziny, moze kolejne zebolki...?

zalatwilismy dzis usc, po 16 do ksiedza, no i w tym tyg musimy zamowic obraczki, tylko kurka nie wiem gdzie, fajne maja w tym salonie
GoldRun Obraczki slubne oraz bizuteria - GOLDRUN S.C - Kolekcje Obraczek

mam nadzieje ze znajde cos w rozsadnej cenie, mysle o takiej z brylancikiem, pasowalaby do pierscionka... moze jak zdazymy dzis to sie wybierzemy

a i jeszcze slyszalam dobre opinie o tym
HQ Jubiler Krakw - Wycena diamentw / Biuteria / Obrczki / Zegarki

moze znacie ktoregos?

reklama
Hej Kobietki !!!
U nas noc super :) pobudka o 7.00 bo suprise w pampku :) ale przebrany i z butlą zasnął do 9.00.
Oliwie odstawiłam do przedszkola, ale Wiktor ma katar i kaszel na dodatek wyszło mu zimno :( więc chyba do ferii już w domku zostanie. Jutro do doktorka naszego jazda :) więc ściślej się dowiemy co i jak :) z Franko też pojadę bo nie wiem czy koło buzi mu wychodzi ciągle coś od brania wszystkiego do ust czy to jakies alergiczne :( wstyd mi czasem wyjść bo ma takie chrostki. Przy Oliwii i Wiktorze nie miałam tego problemu.

Teraz Franko śpi ale znów we wózku zasnął :( z tym że bez bujania :) tylko wsadziłam go bo sam próbował się wszkrabać :) he he i moment zasnął :) hi hi

Znów brak pomysłu na obiad he he :) jak ja teraz na diecie to nie wiem co gotować.

Pisze już godzinę tego posta ale co chwilę jakiś telefon :) nie dawno była Sz. na zwiadach :( normalnie już diagnozy stawia. Mówi że Franko je za dużo mleka i kaszek :(

Wielki buziak dla Błażejka :)

Zdrowka dla chorowitków !!!

Hejka;)

Baaardzo dawno mnie tu nie było, w sumie to pisałam z wami dość krótko na samym początku. Z sentymentu lubię tu do was zajrzeć i czasem sobie podczytuję co u was słychać.Mam nadzieję, ze przymiecie mnie do swojego grona raz jeszcze:)

Córcia właśnie robi sobie drzemkę, więc ja mam chwilkę dla siebie;)

k_aralajna, kupowałam obrączki jakieś 3,5 roku temu, ale z tego co pamiętam, trochę taniej obrączki wychodzą w mniejszych sklepikach jubilerskich, a wzorów też do wyboru sporo, noo i zawsze się można potargować:)

hej kochane Marcówki moooje :biggrin2:

Dziękuję za pamięć i troskę !

że tak się wyrażę ... zaledwie omiotłam wzrokiem Wasze posty więc na żadne konstruktywne komentarze liczyć nie możecie :zawstydzona/y: Nini wciąż chory chociaż temperatura dzisiaj już mniejsza. W nocy dostał nurofen, apetyt ma, ładnie pije tylko troszkę słaby jest i marudny. Z utęsknieniem czekam na wysypkę :sorry2:

W weekend byliśmy u lekarza, z wiadomych przyczyn - wizytę wykorzystałam do wyjaśnienia pobocznych wątków i uwaga (!!!) cóż się dowiedziałam :cool: (szczególnie dla Miniskibe - gdyż pamiętam, że Pawełek sypia kiepsko i mega dużo pije w nocy) Poprosiłam o poradę lekarza w sprawie wydłużenia nocnej przerwy ... (gdyż z Miłym już powoli wymiękamy :confused2: ) Mądry pan dr powiedział, że nasze dziecko jest głodne (what?!) :surprised::surprised::surprised: Antoni waży 10 kg, zresztą po zdjęciach łatwo zauważyć, że do najlżejszych nie należy :no: ... Na noc dostawał treściwą kaszkę - ładnie ją zjadał, więc nie przypuszczałam, że może być głodny :sorry2: Okazało się, że Antek w ciągu dnia je za mało i nocami chce nadrobić :szok: Pediatra polecił mi podać mu kaszkę jak się w nocy obudzi (tak zrobiłam i po raz pierwszy od daaaawna, spał ciągiem 5 godzin).

Wcześniej w nocy budził się na picie (jak mi się wydawało) i w ciągu dnia też mega duuużo pił ... lekarz powiedział, że sokiem się zapychał :surprised: i zamiast soku starte jabłko ma dostać albo twarożek ... takie przekąski.

Jestem w szoku, że wykorzystanie takiej prostej rady pozwoliło Antosiowi dużej spać.

Teraz częściej w ciągu dnia je i nocki są zdecydowanie lepsze :biggrin2:

Dopijam cappuccino i uciekam, jak na złość autko niedomaga :wściekła/y: i muszę do mechanika go odstawić a później autobusem do Katowic :confused2: cóż trochę ruchu nie zaszkodzi :-D

Miłego dnia Marcówki !

Hej dziewczyny! Pozdrowienia z okolic Tucholi! hehe, jestem z Amelką u rodziny, przyjechaliśmy w sobotę równe 6 godzin jechaliśmy, bez płaczu i jęków, Amelka spała 3h, potem godzinę się pobawiła i znowu spała. Mamy fajny czas dla siebie. Dzisiaj jedziemy dalej, bo do bydgoszczy i Szubina, a w środę do Częstochowy.... ehh a tak mi się nie chce. Najlepiej bym tu została i nigdzie nie jechała :) Wybaczcie ale muszę już lecieć, bo Amelka chce jeść. Pa :*

to moj tez pewnie glodny ale za cholere nie zje z butli i co...mam latac z lyzeczka? no way nie do zrobienia ;-)

dostalam decyzje ze szkoly nie zdaje egzaminow jutro podpisanie umowy i umawiamy sie na obrone...pewnie koniec lutego ihhhhhhhhaaaa

no i od wczoraj intensywnie szperam po necie ogladajac suknie i miejsca na slub ;)

spadam bo latorosl sie obudzila

ja rowniez witam
u nas nocka spokopjna, juz drzekma poludniowa byla ale za to sebek marudzi bo spiacy ale jak go wsadze do lozka to drze sie godzine i nie zasnie :/ babcia go wziela na spacerek a krystunio w domku bo cos zaczyna kaszlec, podejrzewam gardło. Poczekam do srody jak sie pogorszy to do lekarza pojdziemy.

Wczoraj maz mnie zabrał do kina na "Oh Karol 2" film zaje***** :)

Hej dziewczyny! Pozdrowienia z okolic Tucholi! hehe, jestem z Amelką u rodziny, przyjechaliśmy w sobotę równe 6 godzin jechaliśmy, bez płaczu i jęków, Amelka spała 3h, potem godzinę się pobawiła i znowu spała. Mamy fajny czas dla siebie. Dzisiaj jedziemy dalej, bo do bydgoszczy i Szubina, a w środę do Częstochowy.... ehh a tak mi się nie chce. Najlepiej bym tu została i nigdzie nie jechała :) Wybaczcie ale muszę już lecieć, bo Amelka chce jeść. Pa :*

TUCHOLI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hahahahahhaa ( w sensie ze moje nawzisko )

Marciaa wystarczy jak w ciągu dnia będzie najedzony, wtedy w nocy nie będzie musiał nadrabiać. Antek teraz je 5 razy dziennie (śniadanie - kaszka , przekąska - twarożek, obiad - zupka, deser - owoc, kolacja - kaszka)

Ale Ci zazdroszczę tej obrony! Szybka jesteś :))) Ja dopiero 1 podrozdział kończę ... ale u mnie to ze 100 stron będzie jak nic.

Zdrówka dla Krystiego :)

Uciekam, pa pa

reklama
karalajna, my mamy obraczki z apartu, ja mam właśnie taką z diamencikami, idę 3 malutkie po skosie. białe złoto.

marciaa, to sie po myśli ułożyło :-)

n&h, moja jak policzyłam, je 7 razy na dobę, w tym butla w nocy ;-) a noc zalezy od nastroju, hehe ;-)

kurcze, nawet mi się nie chce iść z Ol na spacer :-( nie pada, ale pochmurno... totalny marazm.

Do góry