reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

hej :)wpadlam sie przywitac zawsze jak udami sie wejsc na glowny to cos naskrobie :)u nas powoli dzien zadniem mala rosnie :) jest kochana i grzeczna je i spi :)nocki sa super wstajemy tylko 2 razy no chyba ze ma pelna pieluche bo nie lubi a tk to spimy po 4-5 godzin :) ona uwielbia spc jak mama :) M pojechal na zakupy ja posprzatalam i czekamy na 14 az mala zje i idziemy na spacerek :)jest 16 stopni ale bezslonca i deszczyk kropi :)jutro idziemy z myszka do kosciola :)Idziemy podziekowac Bozi za nasze szczescie .Teraz dopiero zycie nabralo sensu :) kocham ja

reklama
Witajcie weekendowo:)

Ccaroline85 i Mloda mamuśka serdeczne gratulacje i zazdroszcze że macie już corcie przy sobie!!

Agus spoznione ale serdeczne życzonka urodzinowe!!

Kaaha mnie doluja telefony z pytaniem czy juz urodzilam ale wiecie moglabym juz tak we wt/śr urodzić ale M nie chce slyszec o tym!! Jakby to zależało ode mnie a on w kółko że to od psychiki zależy i za tydzien dokladnie w sobote po 18 mam dostac skurczy i na ndz urodzić:/ fajnie mi życzy taki dlugi porod no i jego plan....haha ciekawe czy mała go zrealizuje...lepej niech matki slucha i w tygodniu wyjdzie:) Moj Krzys ma urlop od 28 marca dwutygodniowy dlatego tak sie wkurza bo w tygodniu musialby mnie tesc wiesc do szpitala a to dla niego wielkie wyzwanie że Tatuś zawiezie mamusie do szpitala i odbierze Nas juz rozpakowane;) Wiecie takie poczucie obowiazku i chyba chce uczestniczyć w 100% w tym wielkim dniu:) ale zobaczymy jak bedzie!!

Ale piękna pogoda szkoda że slonka brak ale czuć wiosnę w powietrzu!!! Ja dziś w planach sprzatanko i brak pomyslu na obiad:/
Milego dzionka

hmm a jak wygląda odparzona dupka?? :) bo szczerze nie wiem

a mój ostatnio właśnie w nocy płakał i nic nie pomagało wył 4 godziny jak nie lepiej i ja już bezsilna nic nie robiłam tylko płakałam i jakoś w końcu zmęczeni usneliśmy :/

PEPERKA ja tez karmie z tymi sylikonowymi kapelusikami tak tutaj to smiesznie nazywaja i one musze dobrze siedziec musza obejmowac cala brodawke ja mam w rozmiarze M jak beda zamale to bedzie ci spadac albo odchodzic i wyciekac mleczko :) Myszka przybrala juz ponad 400 gram nareszcie i jest juz taka papusna :) Dostaje 7 posilkow na dobe taksie nauczyla od urodzenia kazdego cyca po 10 min i potem butla teraz juz po 75 ml wypija :) i spi jak kamien kolejne 4-5 godzin no wmiedzy czasie jak sie obudzi to dostaje herbatke :)Dzisiaj kolejne kapanie :)

hmm a jak wygląda odparzona dupka?? :) bo szczerze nie wiem

a mój ostatnio właśnie w nocy płakał i nic nie pomagało wył 4 godziny jak nie lepiej i ja już bezsilna nic nie robiłam tylko płakałam i jakoś w końcu zmęczeni usneliśmy :/

To masz nie za wesolo :/ moze ma kolki i dlatego ?bylas juz z nimu lekarza ?tak tylko do kontroli i popytac dlaczego plakusia ?:)

no to mnie uspokoilyscie z tym podnoszeniem glowki.

ja nie spie z malym, boje sie. Poza tym nie bardzo chce przyzwyczajac, bo chcialabym zeby potem spac w lozeczku, a nie z nami.

W szpitalu jak położna zobaczyła że jakieś dziecko leży na plecach to nakrzyczała i kazała układać na boczku. Żeby jak się odbije czy uleje to żeby dziecko się nie zachłysnęło. Tylko nie wiem jak to działa na stawy biodrowe?

Candy - a nie myślałas o dokarmieniu z butelki? Może to głód nie pozwala mu zasnąć? Może wieczorem masz mniej mleka?

Na nakładkach sie nie znam więc nie poradzę.

co do zabobonów, to tez mnie zatkało... no ale każdy robi jak chce ze swoim dzieckiem, chociaż z tymi majtkami to naprawdę obrzydliwe...

moja śpi na pleckach, a w dzień jak jest aktywna, kładziemy ją na brzuszku, okropnie tego nie lubi... też umie juz podnieść główkę na chwilę i przełożyć ją leżąc na brzuszku. ale do spania nigdy nie kładziemy na brzuchu, nie przy jej bezdechach. zresztą i tak bałabym się, że coś się stanie.

no i do naszego łóżka bierzemy tylko na poranne zabawy, w nocy bałabym się, że ja przyduszę, a poza tym niech wie, gdzie jest jej łóżeczko ;) no i chciałabym uniknąć sytuacji, że dziecko śpi ze mną do 10 roku życia...

reklama
ccarolinee85 gratulacje, wreszcie masz swoją Natalkę przy sobie. zazdroszczę.;-)

ja nadal z małym w brzuszku i mam się nie najlepiej. we wtorek byłam u gin i narzekałam na twardy i bolący brzuch tylko że u góry i powiedziała ze to normalne. dziś wybrałam się na spacer a teraz boli mnie w dole brzucha :(( taki ciągły ból i zmniejsza się jak się nie ruszam. przy zmianie pozycji (nawet przy lekkim pochyleniu) boli ze szok :( noce tez coraz gorsze, tyłek boli, uda. nie mogę się przewrócić z boku na bok bo brzuch boli, nogą ruszyc nawet to duzy bol o wstaniu z łóżka nie wspomnę. dobra koniec tego narzekania...

Do góry