reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

missis skarbie zobaczysz że nie bawem Bóg Ci ześle aniołka do brzuszka z cząstką Antosia ja ci to obiecuje! tak będzie i będziesz szczęśliwa i wszystko dobrze się ułoży , naprawdę wierz mi. Bądż więc silna dla niego dla Antosia i czekaj a niedługo będziesz płakać ze szczęścia!! Mocno caluję cię w czółko i pamiętaj kochana uważaj na siebie , proszę a wszystko będzie dobrze...

reklama
no widzę że podobne straty poniosłaś w aptece jak ja... no i u mnie też ograniczenie seksu a najlepiej rezygnacja całkowita :( mój M. się załamie normalnie :tak:
A ten lactovaginal to wczasie brania antybiotyku, tak ja miałam ostanim razem.
aha, dziękuję. No to ładnie.Wszędzie piszą że w ciązy można spokojnie się kochać a z tego co słyszę to większość babeczek w drugim trymestrze musi się ograniczać :p

A, przypomniało mi sie , że moja gina ostatnio jak byłam u niej, to włąśnie mówiłam, że kupiłam sobie witaminy i ona powiedziałą że zobaczymy jakie będą następne wyniki, bo czasami nie tzreba zażywać witamin w tabletakch jak sa dobre wyniki, teraz mówiła że mogę je łykać co dwa dni
A co do mandarynek i pomarańczy, to moja siostra jak była w ciąży to ciągle je jadła( po ciąży miałą wstręt do soku pomarańczowego") i ma synka:)
Zastanawiam sie właśnie czy ginka mogła sie pomylic, wątpie w to, bo za każdym razem potwierdza że to dziewczynka, i że na przedostatnim usg ładnie sie rozłożyła i widać że to dziewczynka. Zobaczymy:)

a ja ostatnio uwielbiam mandarynki i grejfruty, pomarancze tez ale juz troszke mniej, wiecie co ja jeszcze siedze w pizamach a mialam z domu wyjsc teraz to sie chyba z niczym nie wyrobie :( lenia mam strasznego

Gaba, no ja widze napis Glitery:)

U mnie to samo z apteka..te same wydatki..isałam wczoraj po wizycie ze mam nardzo slabe zelazo, te bakterie okropne w moczu itd itd......w aptece 10, a dodatkowo jeszcze na badania z posiewu musze isc:/ seks u mnie jest w gruncie rzeczy nie jest zabroniony..ale jakos i tak nie mam ochoty, zupelnie:no: wczoraj moj J. przeczytal jakis artykul w gazetce która dostalam od gin, przylecial do mnie i mow "słuchaj a ja wlasnie przeczytalem, ze teraz powinnas byc bardzo namietna i czuc sie dobrze i miec ochote na seks non stop".......no comments:cool:

Hello,
Wszystkiego najlepszego Mag:-D
Ja dziś znowu poszłam z M w poszukiwaniu czegoś na zime, ale szybko wróciliśmy bo jakoś mi słabo się zrobiło i nie dobrze:-(troche się przestraszyłam...
Mississ, naprawdę ja też w to wierzę że Bóg ześle Ci syneczka a może córeczke, a może i to i to:-) uważam że trzymasz się dzielnie, i oby tak dalej kochana, nastawienie pozytywne jest bardzo ważne....

Ja ostatnio w aptece wydalam 146 zł i zamawialam przez neta wiec az boje sie pomyslec co by bylo gdybym kupowala normalnie:szok: Ale troche tego było i był prenatal + DHA, nospa, thordyferon i kupa lekarstw na przeziębienie dla męża.
Ale kupilam tez tamtum verde nie przez nata i róznica była 6 zł...qrcze jak sparwdzilam to sie qrwialam delikatnie..jak mozna tak zdzierac na ludziach. A na głupiej nospie 2 zł roznicy!! SZOK :eek:

Dziewczyny nie straszcie tymi cyrusami bo moj mąż sie załamie jak bedzie chłopak :shocked2: U mnie w kuchni to pomarancze, grejfuty i mandarynki królują :-) Ważne aby dziecko zdrowe było ale najgorsze jest mowić do brzusia od 4tc jako ona a tu wyjdzie on:-D

Co do seksu ja tez mam wstrzemiezliwosc i juz od 2tyg-nic:eek: i długooo mój mąz bedzie musiał czeakc:-(Wczesniej w 1 trymestrze jak mialam krwiaka to 3 tyg a po biopsji kolejne 2:crazy: Biedny on..musi wytrzmac:-)

A na obiadek mam cannelloni z warzywami i mięksem mielonym:-)

reklama
..musze ci powiedzieć że mam mieć chłopca i też mam ochote na pomarańcza , mandarynki i to straszną, tak samo jak na kapustę kiszona i ogórki:-D

A co do mandarynek i pomarańczy, to moja siostra jak była w ciąży to ciągle je jadła( po ciąży miałą wstręt do soku pomarańczowego") i ma synka:)
Zastanawiam sie właśnie czy ginka mogła sie pomylic, wątpie w to, bo za każdym razem potwierdza że to dziewczynka, i że na przedostatnim usg ładnie sie rozłożyła i widać że to dziewczynka. Zobaczymy:)

Ja kiszone ogóry wcinam i kapustę i popijam sokiem pomarańczowym tak jak w poprzedniej ciązy a ma być dziewczynka :tak: Więc z tymi smakami to nie do końca od płci zalezy...

A ja na obiad robię fasolkę po bretońsku, a dla mojego M naleśniki, bo on noie lubi fasolki
Czy wy też widzicie że na moim suwaczku pisze glitery, a nie córeczka?
u mnie widze glitery.pl

A wogóle ja miałam dziś wizyte u gina, i L4 dostałam, leżenie i oszczędzanie się bo szyjka się skraca niepokojąco. Po za tym pozostał FRANEK jajeczka nie znikły:-), waży 710g a zmierzyć się nie dał. Wiercił się tak, że szok, jak go widziałam to aż łezka sie zakręciła ze wzruszenia. Już się nie mogę doczekać aż będzie z nami.
Gdzieśtam musiał dać się zmierzyć chyba jednak bo wagę na podstawie wymiarów się wylicza :sorry: Spory chłopczyk rośnie... no i jak powyżej 4 kg to pewnie cc zalecą?

ja tutaj gadam , gadam, a ciekawe ile moj Paweł wazy.
za tydzien mam USG. Czyli bede w 23 tyg i 6 dniu..:-)
Fajnie Ci - ja wizytę mam mieć za... miesiąc dopiero, no troszkę wcześniej ale pewnie w okolicach 15 grudnia.

no i po wizycie... w aptece...
stówa poszła :(
gin przepisała mi żelazo na anemię, witaminkę b6, antybiotyk w postaci globulek dopochwowych bo narzekałam na dużo wydzieliny i 3 razy dziennie mam brać kwas foliowy. aha, i dostałam lactovaginal,żeby poprawić stan pochwy po tych antybiotykach ale nie wiem czy brac je teraz czy po kuracji?
No i mówiłam o twardnieniu brzucha to zbadała i powiedziała ze zaleca mniej seksu :-(
A czemu tyle kwasu foliowego?

Chwilę mnie nie było i 3 strony nastukałyście :-D

Do góry