reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Cześć Dziewczyny:) mam nadzieję, że dołącze do Waszego grona:) Ostatnią miesiączkę miałam 20 czerwca, dzisiaj zrobiłam test i wyszla taka bladziutka kreseczka:)) (ale dopiero po około 30 minutach), powtórze w najblizszych dniach i mam nadziję, że będą juz 2 grube krechy:) Z kalkulatorowych wyliczeń wychodzi mi termin na 28 marca:)

Cześć Dziewczyny:) mam nadzieję, że dołącze do Waszego grona:) Ostatnią miesiączkę miałam 20 czerwca, dzisiaj zrobiłam test i wyszla taka bladziutka kreseczka:)) (ale dopiero po około 30 minutach), powtórze w najblizszych dniach i mam nadziję, że będą juz 2 grube krechy:) Z kalkulatorowych wyliczeń wychodzi mi termin na 28 marca:)

Gratuluję :) i Witamy w gronie marcóweczek :)

To spokojnie poczekaj kilka dni, bo wyniku testu nie powinno się odczytywać po czasie dłuższym niż 10 minut. Ja miałam na początku bardzo blade kreseczki, ale pokazywały się po około 5 minutach.

Właśnie szukałam coś dla ciebie i znalazłam o tych lekach. Ale o mdłościach też znalazłam :-)
Sposoby na poranne nudności
O imbirze też słyszałam, że pomaga. Podobno dobrze jest nosić przy sobie kawałek (obrany ze skórki) i w razie konieczności wąchać. Nie testowałam tego sposobu, ponieważ nigdy nie miałam takiej potrzeby, ale moze warto spróbować:-)

To spokojnie poczekaj kilka dni, bo wyniku testu nie powinno się odczytywać po czasie dłuższym niż 10 minut. Ja miałam na początku bardzo blade kreseczki, ale pokazywały się po około 5 minutach.

Staram się zachować zimną krew! Ale to jest nasz bardzo wyczekany dzidzius:) a w sumie objawy jakie mam to baardzo wrazliwe piersi w sumie zaczęły mnie pobolewać juz kilka dni po owulacji, no i nadmierna senność, mam też podwyzszoną temperature okolo 37, więc jestem pozytywnej mysli:))
pozdrawiam wszystkie marcóweczki!!

Witam:happy2:
Też mam nadzieję że dołączę do grona marcóweczek. Wróciłam dopiero z urlopu i testowałam po południu, wyszły dwie kreski:tak:druga bledsza, lecz wyraźna.
Zatestuję jeszcze w poniedziałek, we wtorek idę do gina na badania kontrolne. Myślicie że już lekarz wykryje ciąże?
Udało się za pierwszym razem:-)
Narazie mam dziwne nastroje, z euforii wpadam w depresję, lekko bolą mnie piersi i czasami podbrzusze.
Z kalendarzyka termin porodu wychodzi na 23-25 marca. Dlugość cykli wahała mi się zawsze jakieś dwa dni i nie wiem czy ten cykl był 28 czy 30 dniowy:baffled:

reklama
Witam!
Troszkę musiałam poczytać bo nie miałam kiedy zajrzeć!
Mnie muli prawie przez cały dzień, pomaga kawałek chleba z zółtym serem--teraz właściwie tylko tym się zajadam. :tak::) Może będzie mały mężczyzna! No i ten sen...w nocy się budzę i patrze w sufit a w dzień bym tylko spała!:sorry2:

Do góry