reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hej, nie wszystkich kremów można używać, pamiętam, że krem z alg morskich nie jest wskazany w ciąży, a tak po za tym nie podpowiem, bo nie pamiętam za bardzo. A co do brzuszka i piersi radzę już smarować się przeciw rozstępom, najlepiej oliwką, chociaż tak se myślę, że jeśli mają się pojawić to się pojawią. Z Dawidkiem raz się smarowałam, raz nie, a rozstępów mam pełno, ale co zrobić, natomiast moja siostra jest w ciąży i praktycznie smaruje się cały czas i rozstępy również się pojawiły.

Kochane a jak jest z waszą wagą? Ja odkąd wiem, że jestem w ciąży schudłam 1 kg, podpowiem, że przed ciążą byłam na diecie, schudłam 23 kg. Obliczyłam se w kalkulatorze, że maksymalnie powinnam przytyć 10 kg :) z Dawidem było 23 :) muszę się trzymać mojego maksimum, aby nie było tak jak wcześniej.

U nas dzisiaj świeci piękne słonko :) Pozdrawiam wszystkich i miłego dnia życzę!

reklama
Hej wszystkim :)

Ja ostatnio w dzien spie po 3,4 h i potem w nocy nie moge...jak teraz, w ogole spac mi sie nie chce ;/ I jestem rozdrazniona, tak mnie wszystko denerwuje jakby mial mnie okres przywitac ze zdwojona sila....

Czy dbacie juz jakos o swoje cialko, jakies kremy, peelingi? Zastanawiam sie czy moge uzywac kremu antycellulitowego w ciazy, siostra mi mowi ze takie rzeczy to od 3 miesiaca ciazy, ale mi sie wydaje ze to tylko krem to co ma mi zaszkodzic....
Kochana ja musze sie przyznac, że mam taki balsam na cellulit z Ziaji taki czarny (na uda i biodra) no ale nie jestem pewna czy moge go używac.. musze gina zapytac..:tak: Co do smarowania np brzuszka czy piersi to jeszcze nic takiego nie robiłam. Ale dziś chyba pójdę do drogerii to kupię coś na rozstępy:tak: i tak musze iśc po środki czystości i mieszkanko wysprzątac bo dziś po południu M wraca:tak: Już pranie się pierze:tak:

Hej, nie wszystkich kremów można używać, pamiętam, że krem z alg morskich nie jest wskazany w ciąży, a tak po za tym nie podpowiem, bo nie pamiętam za bardzo. A co do brzuszka i piersi radzę już smarować się przeciw rozstępom, najlepiej oliwką, chociaż tak se myślę, że jeśli mają się pojawić to się pojawią. Z Dawidkiem raz się smarowałam, raz nie, a rozstępów mam pełno, ale co zrobić, natomiast moja siostra jest w ciąży i praktycznie smaruje się cały czas i rozstępy również się pojawiły.

Kochane a jak jest z waszą wagą? Ja odkąd wiem, że jestem w ciąży schudłam 1 kg, podpowiem, że przed ciążą byłam na diecie, schudłam 23 kg. Obliczyłam se w kalkulatorze, że maksymalnie powinnam przytyć 10 kg :) z Dawidem było 23 :) muszę się trzymać mojego maksimum, aby nie było tak jak wcześniej.

U nas dzisiaj świeci piękne słonko :) Pozdrawiam wszystkich i miłego dnia życzę!
Hej! U nas też piękne słonko:tak: I jak szłam do szpitala dziś na badania (krew, mocz itp.) o 7 rano to tak grzało, że iśc nie mogłam, taki skwar. Ja nie chcę za dużo przytyc w ciąży bo i tak szczuplutka nie jestem. A gin mówił, że jak kobieta ma ciałka to nie powinna dużo przytyc.A jak jest szczupaczkiem to bez problemu moze tyc (ale bez przesady). Aha! I jak się nie chce jeśc to nie można się zmuszac:no: Ja już nie będę, bo tylko się krzywde robi a kalorie lecą.

meg349 nic się nie stalo poprostu ja panikara jestem i chcialam wiedziec cos wiecej od osoby ktora ma podobnie ;-) na szczescie wszystko ok ale widzialybyscie mine ginekolozki mojej szok normalnie w oslupienie popadla :-p
bo w ogole u mnie od strony taty bo tato ma 13 ciororodzenstwa jeszcze i byly 3 X bliżniaki i 1X trojaczki i i 5x po jednym sie rodziło ja poprostu podziwiam moja babcie (świętej pamieci) ze potrafila tyle dzieci urodzic i wykarmic cycami :-D jak sie szarancza dopadla to az strach :-) a juz nie wsomne o tych trojaczkach chyba zeby optymalnie bylo trzebaby miec trzy cyce :-D:-D no nic mam nadzieje ze trzecie dzieciatko sie gdzies tam nie schowalo przypadkiem u mnie za tymi dwoma :-p bo chyba bym umarla ;-)

kacha87 a co do jedzenia kurde mi sie nawet jesc nie chce zabardzo:confused: nawet nie zygam ... czasem rano i w nocy mdli mnie ale daleko do zygania.... w ogole to jem mniej niz jak nie bylam w ciazy:szok: zebym tylko nie schudla ... zwazylamsie kilka dni temu i 71 bylo a wczesniej jak sie kiedys wazylam chyba 2 miesiace temu to bylo 68 wychodzą mc donaldy a teraz nawet na slodkie ochoty nie mam.... nie wygladam zle a jak bede chodzila z balonem z dwojka dzieciaczkow to ja nie wiem jak ja bede wygladala:szok::-Djak bede schodzila po schodach to jakis kij z tylu bede musiala trzymac na podpurke plecow:-Dhahaha:-D takze od 2 tygodni zero slodkiego masakra az sama w szoku jestem zadko kiedy mam na cos ochote a wiem ze powinnam jesc ciut wiecej bo przeciez 2 bulki na dzien i malutki talezyk potraawkii z kurczaka z warzywami to za malo.... o np tato kupil wczoraj lody wszyscy zjedli a ja ohoty nie mam:no: chocisaz w mysli chetnie bym je wciagnela ale poprostu nie mam ochoty dziwne to jak nie wiem tym bardziej ze wczesniej jadalam slodkie tonami :-p:tak:

Witajcie dziewczyny:):-)
Czytam co u Was, ale sama za bardzo sie nie udzielam:)

Missiiss1301 gratuluję serdecznie bliźniaków - podwójne szczęście:)
Widzę, ze tez jesteś z Opola. Jeśli mogę spytać - do jakiego gina chodzisz?

Dziewczyny każda z Was ma jakieś dolegliwosci ciążowe, a ja oprócz powiększonych i bolących piersi nie mam nic. We wtorek na wizycie u gina dowiem sie czy to dobrze czy nie:/
Dziewczyny czy, któraś z Was paliła przed ciążą? Bo mi tak ciężko bez fajeczek:/

Miłego dnia;-)

Cześć :-)

Ja ze swoim M tez ogladam na E Doktora 90210:tak::-D
A kiedy to idzie?

w ogole doktorka mi powiedsziala ze mam minimum jeden kg na miesiac tyc... bbrrrr to ja mam utyc 9 kg???
Eee, 9 kg to niewiele :-D. Ja przytyłam z Karolkiem 17 :zawstydzona/y:

Czy dbacie juz jakos o swoje cialko, jakies kremy, peelingi? Zastanawiam sie czy moge uzywac kremu antycellulitowego w ciazy, siostra mi mowi ze takie rzeczy to od 3 miesiaca ciazy, ale mi sie wydaje ze to tylko krem to co ma mi zaszkodzic....
Antycellulitowych raczej w ogóle nie można :no:. Preparaty na rozstępy są dozwolone od 4 miesiąca. Na razie można oliwką smarować, tylko nie masować za bardzo brzuszka, bo to może wywołać skurcze.

bo w ogole u mnie od strony taty bo tato ma 13 ciororodzenstwa jeszcze i byly 3 X bliżniaki i 1X trojaczki i i 5x po jednym sie rodziło
Kiedyś oglądałam film o ciąży mnogiej i podobno to jest tak, że niektóre kobiety mają genetycznie skłonność do produkowania kilku jajeczek na raz :tak:. Natomiast bliźnięta jednojajowe są dziełem przypadku - z niewiadomych przyczyn dochodzi do sklonowania embrionu (np przyczyną może być uszkodzenie osłonki jajeczka)

kejcik ja paliłam i też mi ciężko
co do kremów to nie ma sensu kupować drogich ja miałam chyba fissan i rozstępy też mam
wczoraj rekord w wymiotowaniu 3x, -0,5 kg od początku a brzuch mi wywaliło masakra

Witam was dziewczynki!
Ja dziś weszłam na wagę i okazało się że schudłam 1.5 kg:szok:
W szoku byłam.
Też słyszałam że zwykłych kremów na rozstępy i celulit nie można używać. Ale podobno są jakieś specjalne dla kobiet w ciąży, które w aptece można kupić.
Ostatnio na słodkie też nie mam za bardzo ochoty, mam ochotę jeść rzeczy pikantne i dobrze przyprawione. Ale zawsze takie lubiłam:-) I mam ochotę na chipsy:zawstydzona/y: Chociaż nigdy nie byłąm ich fanką.
Wiem że to przesąd ale podobno jak się chce słodkiego to na dziewczynkę, a pikatne na chłopaka ?;-)

Cześć :-)
A kiedy to idzie?
Chyba codziennie o 21:00 albo po 22:00 juz dokładnie nie pamiętam, dawno tv nie ogladałam:tak:Bez M to jak bez nogi.. nawet tv się nie chce samej oglądac:-p:-DZa to nadrabiam czytaniem:tak:

Ostatnio na słodkie też nie mam za bardzo ochoty, mam ochotę jeść rzeczy pikantne i dobrze przyprawione. Ale zawsze takie lubiłam:-) I mam ochotę na chipsy:zawstydzona/y: Chociaż nigdy nie byłąm ich fanką.
Wiem że to przesąd ale podobno jak się chce słodkiego to na dziewczynkę, a pikatne na chłopaka ?;-)
Kochana ja na slodkie tez nie mam apetytu. Jadłabym tylko przyprawione tak pożądnie i pierne:tak: I na chipsy tez mam ochotę:zawstydzona/y: No miejmy nadzieję, że przesąd się sprawdzi.. bo my bardzo chcemy Tomusia;-)Ale jak bedzie dziewczynka to tez będzie cuudownie byle by dzieciaczki zdrowe były:tak:

reklama
czesc dziewczyny :)
sama jeszcze nie wiem czy bede marcowka czy kwietniowka, ale tematu na kwiecien nie ma, wiec moge sie przylaczyc? :)

w poniedzialek bede wiedziala, ktory mam tydzien :)

co do jedzenia, to ja rowniez chipsy, ser fetA, ostry barszcz. :)
słodkiego nie. :)

Do góry