reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hej, nie wszystkich kremów można używać, pamiętam, że krem z alg morskich nie jest wskazany w ciąży, a tak po za tym nie podpowiem, bo nie pamiętam za bardzo. A co do brzuszka i piersi radzę już smarować się przeciw rozstępom, najlepiej oliwką, chociaż tak se myślę, że jeśli mają się pojawić to się pojawią. Z Dawidkiem raz się smarowałam, raz nie, a rozstępów mam pełno, ale co zrobić, natomiast moja siostra jest w ciąży i praktycznie smaruje się cały czas i rozstępy również się pojawiły.

Kochane a jak jest z waszą wagą? Ja odkąd wiem, że jestem w ciąży schudłam 1 kg, podpowiem, że przed ciążą byłam na diecie, schudłam 23 kg. Obliczyłam se w kalkulatorze, że maksymalnie powinnam przytyć 10 kg :) z Dawidem było 23 :) muszę się trzymać mojego maksimum, aby nie było tak jak wcześniej.

U nas dzisiaj świeci piękne słonko :) Pozdrawiam wszystkich i miłego dnia życzę!

reklama
Hej wszystkim :)

Ja ostatnio w dzien spie po 3,4 h i potem w nocy nie moge...jak teraz, w ogole spac mi sie nie chce ;/ I jestem rozdrazniona, tak mnie wszystko denerwuje jakby mial mnie okres przywitac ze zdwojona sila....

Czy dbacie juz jakos o swoje cialko, jakies kremy, peelingi? Zastanawiam sie czy moge uzywac kremu antycellulitowego w ciazy, siostra mi mowi ze takie rzeczy to od 3 miesiaca ciazy, ale mi sie wydaje ze to tylko krem to co ma mi zaszkodzic....
Kochana ja musze sie przyznac, że mam taki balsam na cellulit z Ziaji taki czarny (na uda i biodra) no ale nie jestem pewna czy moge go używac.. musze gina zapytac..:tak: Co do smarowania np brzuszka czy piersi to jeszcze nic takiego nie robiłam. Ale dziś chyba pójdę do drogerii to kupię coś na rozstępy:tak: i tak musze iśc po środki czystości i mieszkanko wysprzątac bo dziś po południu M wraca:tak: Już pranie się pierze:tak:

Hej, nie wszystkich kremów można używać, pamiętam, że krem z alg morskich nie jest wskazany w ciąży, a tak po za tym nie podpowiem, bo nie pamiętam za bardzo. A co do brzuszka i piersi radzę już smarować się przeciw rozstępom, najlepiej oliwką, chociaż tak se myślę, że jeśli mają się pojawić to się pojawią. Z Dawidkiem raz się smarowałam, raz nie, a rozstępów mam pełno, ale co zrobić, natomiast moja siostra jest w ciąży i praktycznie smaruje się cały czas i rozstępy również się pojawiły.

Kochane a jak jest z waszą wagą? Ja odkąd wiem, że jestem w ciąży schudłam 1 kg, podpowiem, że przed ciążą byłam na diecie, schudłam 23 kg. Obliczyłam se w kalkulatorze, że maksymalnie powinnam przytyć 10 kg :) z Dawidem było 23 :) muszę się trzymać mojego maksimum, aby nie było tak jak wcześniej.

U nas dzisiaj świeci piękne słonko :) Pozdrawiam wszystkich i miłego dnia życzę!
Hej! U nas też piękne słonko:tak: I jak szłam do szpitala dziś na badania (krew, mocz itp.) o 7 rano to tak grzało, że iśc nie mogłam, taki skwar. Ja nie chcę za dużo przytyc w ciąży bo i tak szczuplutka nie jestem. A gin mówił, że jak kobieta ma ciałka to nie powinna dużo przytyc.A jak jest szczupaczkiem to bez problemu moze tyc (ale bez przesady). Aha! I jak się nie chce jeśc to nie można się zmuszac:no: Ja już nie będę, bo tylko się krzywde robi a kalorie lecą.

meg349 nic się nie stalo poprostu ja panikara jestem i chcialam wiedziec cos wiecej od osoby ktora ma podobnie ;-) na szczescie wszystko ok ale widzialybyscie mine ginekolozki mojej szok normalnie w oslupienie popadla :-p
bo w ogole u mnie od strony taty bo tato ma 13 ciororodzenstwa jeszcze i byly 3 X bliżniaki i 1X trojaczki i i 5x po jednym sie rodziło ja poprostu podziwiam moja babcie (świętej pamieci) ze potrafila tyle dzieci urodzic i wykarmic cycami :-D jak sie szarancza dopadla to az strach :-) a juz nie wsomne o tych trojaczkach chyba zeby optymalnie bylo trzebaby miec trzy cyce :-D:-D no nic mam nadzieje ze trzecie dzieciatko sie gdzies tam nie schowalo przypadkiem u mnie za tymi dwoma :-p bo chyba bym umarla ;-)

kacha87 a co do jedzenia kurde mi sie nawet jesc nie chce zabardzo:confused: nawet nie zygam ... czasem rano i w nocy mdli mnie ale daleko do zygania.... w ogole to jem mniej niz jak nie bylam w ciazy:szok: zebym tylko nie schudla ... zwazylamsie kilka dni temu i 71 bylo a wczesniej jak sie kiedys wazylam chyba 2 miesiace temu to bylo 68 wychodzą mc donaldy a teraz nawet na slodkie ochoty nie mam.... nie wygladam zle a jak bede chodzila z balonem z dwojka dzieciaczkow to ja nie wiem jak ja bede wygladala:szok::-Djak bede schodzila po schodach to jakis kij z tylu bede musiala trzymac na podpurke plecow:-Dhahaha:-D takze od 2 tygodni zero slodkiego masakra az sama w szoku jestem zadko kiedy mam na cos ochote a wiem ze powinnam jesc ciut wiecej bo przeciez 2 bulki na dzien i malutki talezyk potraawkii z kurczaka z warzywami to za malo.... o np tato kupil wczoraj lody wszyscy zjedli a ja ohoty nie mam:no: chocisaz w mysli chetnie bym je wciagnela ale poprostu nie mam ochoty dziwne to jak nie wiem tym bardziej ze wczesniej jadalam slodkie tonami :-p:tak:

Witajcie dziewczyny:):-)
Czytam co u Was, ale sama za bardzo sie nie udzielam:)

Missiiss1301 gratuluję serdecznie bliźniaków - podwójne szczęście:)
Widzę, ze tez jesteś z Opola. Jeśli mogę spytać - do jakiego gina chodzisz?

Dziewczyny każda z Was ma jakieś dolegliwosci ciążowe, a ja oprócz powiększonych i bolących piersi nie mam nic. We wtorek na wizycie u gina dowiem sie czy to dobrze czy nie:/
Dziewczyny czy, któraś z Was paliła przed ciążą? Bo mi tak ciężko bez fajeczek:/

Miłego dnia;-)

Cześć :-)

Ja ze swoim M tez ogladam na E Doktora 90210:tak::-D
A kiedy to idzie?

w ogole doktorka mi powiedsziala ze mam minimum jeden kg na miesiac tyc... bbrrrr to ja mam utyc 9 kg???
Eee, 9 kg to niewiele :-D. Ja przytyłam z Karolkiem 17 :zawstydzona/y:

Czy dbacie juz jakos o swoje cialko, jakies kremy, peelingi? Zastanawiam sie czy moge uzywac kremu antycellulitowego w ciazy, siostra mi mowi ze takie rzeczy to od 3 miesiaca ciazy, ale mi sie wydaje ze to tylko krem to co ma mi zaszkodzic....
Antycellulitowych raczej w ogóle nie można :no:. Preparaty na rozstępy są dozwolone od 4 miesiąca. Na razie można oliwką smarować, tylko nie masować za bardzo brzuszka, bo to może wywołać skurcze.

bo w ogole u mnie od strony taty bo tato ma 13 ciororodzenstwa jeszcze i byly 3 X bliżniaki i 1X trojaczki i i 5x po jednym sie rodziło
Kiedyś oglądałam film o ciąży mnogiej i podobno to jest tak, że niektóre kobiety mają genetycznie skłonność do produkowania kilku jajeczek na raz :tak:. Natomiast bliźnięta jednojajowe są dziełem przypadku - z niewiadomych przyczyn dochodzi do sklonowania embrionu (np przyczyną może być uszkodzenie osłonki jajeczka)

kejcik ja paliłam i też mi ciężko
co do kremów to nie ma sensu kupować drogich ja miałam chyba fissan i rozstępy też mam
wczoraj rekord w wymiotowaniu 3x, -0,5 kg od początku a brzuch mi wywaliło masakra

Witam was dziewczynki!
Ja dziś weszłam na wagę i okazało się że schudłam 1.5 kg:szok:
W szoku byłam.
Też słyszałam że zwykłych kremów na rozstępy i celulit nie można używać. Ale podobno są jakieś specjalne dla kobiet w ciąży, które w aptece można kupić.
Ostatnio na słodkie też nie mam za bardzo ochoty, mam ochotę jeść rzeczy pikantne i dobrze przyprawione. Ale zawsze takie lubiłam:-) I mam ochotę na chipsy:zawstydzona/y: Chociaż nigdy nie byłąm ich fanką.
Wiem że to przesąd ale podobno jak się chce słodkiego to na dziewczynkę, a pikatne na chłopaka ?;-)

Cześć :-)
A kiedy to idzie?
Chyba codziennie o 21:00 albo po 22:00 juz dokładnie nie pamiętam, dawno tv nie ogladałam:tak:Bez M to jak bez nogi.. nawet tv się nie chce samej oglądac:-p:-DZa to nadrabiam czytaniem:tak:

Ostatnio na słodkie też nie mam za bardzo ochoty, mam ochotę jeść rzeczy pikantne i dobrze przyprawione. Ale zawsze takie lubiłam:-) I mam ochotę na chipsy:zawstydzona/y: Chociaż nigdy nie byłąm ich fanką.
Wiem że to przesąd ale podobno jak się chce słodkiego to na dziewczynkę, a pikatne na chłopaka ?;-)
Kochana ja na slodkie tez nie mam apetytu. Jadłabym tylko przyprawione tak pożądnie i pierne:tak: I na chipsy tez mam ochotę:zawstydzona/y: No miejmy nadzieję, że przesąd się sprawdzi.. bo my bardzo chcemy Tomusia;-)Ale jak bedzie dziewczynka to tez będzie cuudownie byle by dzieciaczki zdrowe były:tak:

reklama
czesc dziewczyny :)
sama jeszcze nie wiem czy bede marcowka czy kwietniowka, ale tematu na kwiecien nie ma, wiec moge sie przylaczyc? :)

w poniedzialek bede wiedziala, ktory mam tydzien :)

co do jedzenia, to ja rowniez chipsy, ser fetA, ostry barszcz. :)
słodkiego nie. :)

Do góry