reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Rybka, a na jakie badanie się zapisałaś?

na razie test PAPA i usg genetyczne wierze, że później tylko testy potrójne będą potrzebne i obejdzie się bez biopsji kosmówki czy amniopunkcji i ja za badania nic nie płaciłam i płacić nie będę

ja mam badania robione ze względu na wywiad i dlatego, że do dzisiaj lekarze nie wiedzą dlaczego straciłam 3 pierwsze ciąże mieliśmy wszystkie badania genetyczne bakteryjne nawet badanie czy nie jestem uczulona na spermę M u irydologa nawet byliśmy i nic nikt nic nie wie:baffled::baffled::baffled:

riterka co do poronień to najwięcej jest między 6 a 10 tygodniem, a najczęściej w 12 tyg podczas usg kobiety się dowiadują, że ciąż się nie rozwijała prawidłowo i, że dojdzie do poronienia ja z pierwszą ciążą do 14 tygodnia leżałam na podtrzymaniu i dzień po 14tyg się okazało, że serduszko nie bije:no::no::no:

ALE Z NAMI BĘDZIE DOBRZE wszystkie do marca no może niektóre do lutego wytrwają:-D:-D:-D

gaba co do samopoczucia to dziś tylko raz póki co wymiotowałam a mdłości lekko lżejsze niż wczoraj brzusio daje o sobie znać niestety

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, ja w zeszłym roku o tej porze też czekałam na
dzidzię. Jestem marcówką 2009. Życzę Wam duuużo zdrówka i dobrego samopoczucia. Fajne chwile was czekają :tak:

A jak dziś dziewczyny wasze samopoczucie? Bo u mnie gorąco :)
Ja na razie czuję się dobrze. Wieczorem jestem wprawdzie śpiąca, ale przypuszczam, że jest to związane z tym, że przestałam pić kawę. Cały dzień czułam się świetnie, tylko teraz trochę czuję brzuszek - takie napięcie i lekkie ukłucia (chyba w szyjce). Nie przejmuję się tym, ponieważ takie same odczucia miałam w poprzedniej ciąży. Juz nie mogę się doczekać piątku - idę na pierwsze USG:tak:

Witajcie mamuśki:-D
Ale u mnie duchota:baffled:Nie ma czym oddychac normalnie:no:
U mnie dziś oki tylko brzuszek coś mnie dziś bolał tak mocniej ale już przeszło. Zaraz pójde się połozyc i poczytac. Kupiłam sobie dziś gazetkę "Twoje Dziecko".Bardzo ją lubię kupowac (kupowałam nawet jak nie byłam w ciąży) bo jest wiele ciekawych artykułów, polecam:tak:Cycuchy u mnie dają znac, swędza i bolą i większe są! Nareszcie;-):-D
Ah! No i sikanie częste..:tak:

Ja chyba pójdę dopiero za 2 tygodnie. Państwowo to miałabym dopiero 17 sierpnia, a ja pójdę sobie po 26 lipca. To będzie juz 7 tydzień, jak myślicie będzie widać serduszko?

u mnie tez dzisiaj duchota brrrr i na dodatek zjadlam juz sloik ogorkow kiszonych z chlebem przez caly dzien mimo ze mnie mulic zczyna :-) masaka ale dobre bylo ;-):tak:

u mnie tez strasznie duszno a na deszczyk sie nie zapowiada. Czuje sie dobrze ale mam tak ogromny apertyt ze pod koniec dnia brzuch mam wielki jak bym juz byla w II trymestrze no ale coz fasolki glodzic nie bede ;-)

reklama
Do góry