reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hello :-)

blueberry myślę, że to noszenie to teraz jest najniebezpieczniejsze, ale się nie da tego nie robić
No właśnie ja kiedyś czytałam, że najbardziej niebezpieczne jest w III trymestrze, bo grozi odklejeniem łożyska. Ale kto wie, jaka jest prawdziwa prawda ;-)

Pisalyscie o rodzeniu na stojaco, cesarki itp. Ja najprawdopodobniej bede musiala miec cesarke z powodu wysokiej wady wzroku no i ogolnie budowa mojego ciala jest drobna. Ale jesli jednak powiedza ze naturalnie moge rodzic, bardzo bym sie cieszyla, to pewnie wybiore porod w wodzie. A jakie Wy macie przeciwskazania na rodzenie naturalne?
A masz zniszczoną siatkówkę? Bo sama wada wzroku nie jest przeciwwskazaniem do porodu naturalnego, zależy jaki jest stan siatkówki. Powinnaś iść do okulisty żeby Ci obejrzał siatkówkę :tak:

missiiss1301, ja nie brałam luteiny, ale wiem że dziewczyny, które brały też się tak niepokoiły. Więc chyba faktycznie zostawia takie ślady :tak:

bulina, ja jestem w ogóle śpiochem, a teraz to już w ogóle nieprzytomna chodzę ;-)

caroline, no pewnie że się da bez znieczulenia. Ale fajnie mieć takie wyjście awaryjne, to daje poczucie bezpieczeństwa :tak:

reklama
witajcie

my dziś zaczynamy 7 tydzień i waga wskazuje już 1,5kg mniej:tak::tak::tak:

co do nocki mogłaby być lepsza, ale było w miarę choć mała wstała już o 5.15:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nie wiemy co się z nią dzieje:no::no::no:

co do bóli to mnie tylko brzusio nawala plecy spokojnie bez bóli

ja z Natalką też miała cesarkę bo jestem raczej malutka była to już 4 ciąża miałam cukrzycę ciążową i mam zespół Gilberta, poza tym całą ciążę robiłam sobie zastrzyki z Clexane w brzuch i to mogłoby przy naturalnym porodzie wywołać krwotok

pomimo, że zaczęłam im odjeżdżać na sali operacyjnej dali mi adrenalinę i atropinę i od razu jak małą wyjęli położyli mi ją na piersiach:-):-):-):-)

przy drugim dzieciątku też cc, ale ja byłam zadowolona pomimo zespołu po punkcyjnego bo miałam znieczulenie w kręgosłup

co do nastrojów to ja też mam górki i dołki śmiech i płacz

na całe szczęście mam bardzo wyrozumiałego męża i on doskonale wie ile już przeszliśmy i wiedzieliśmy ile będzie przed nami trudnych chwil jak decydowaliśmy się na drugie dzieciątko:tak::tak::tak::tak:

Dziewczyny, czyli jak mi suwaczek pokazuje 5 tydz. i 1 dzień tzn. że to juz 6 tydzień?
A mnie niestety chyba zaczyna boleć pęcherz,takie lekkie pieczenie mam, zawsze na to smarowałam się clotrimazolum, ale w ulotce czytałam, że w trakcie ciąży to tylko w nagłych wypadkach. Tak więc dziś po południu umówie się chyba do gina, państwowo, zobaczymy co mi powie. Może już coś będzie widać :)

rybka_24 - pisalas ze 4 ciaza z Natalka, a teraz drugi dzidzius? Pisalas tez ze drobna jestes i to dlatego cc, powiedz jakich wymiarow jestes, tzn waga wzrost, biodra? Mam kolezanke ktora zachodzac w ciaze wazyla 40 kg, ma 156 cm wzrostu, w ciazy przytyla tylko 9, tak wiec wchodzac na sale miala 49 kg i bardzo waskie biodra, mimo tego kazali jej rodzic naturalnie, ja bylam w szoku. Ale nie nacinali jej, niby wszystko poszlo OK, dziecko 4 kg urodzilo sie dosc szybko, jedynie porozrywalo ja troszke w srodku i musieli ja szyc w wielu miejscach....

Hej marcóweczki jak samopoczucie? U mnie nie najlepiej, synkowi wychodzi 5 ząbek i w nocy dał nam w kość, po za tym najadłam się wczoraj prażonych migdałów i boli mi ząb. Dam radę bez tabletki, wcześniej od razu sięgnęłabym po Ibuprom :) poczekam, może przejdzie, jak nie trzeba będzie odwiedzić dentystę, panicznie się go boję :) A humorki mam straszne najchętniej położyłabym się i nic nie robiła, ale tak się nie da :) Miłego dnia życzę!

reklama
Dziewczyny, czyli jak mi suwaczek pokazuje 5 tydz. i 1 dzień tzn. że to juz 6 tydzień?
A mnie niestety chyba zaczyna boleć pęcherz,takie lekkie pieczenie mam, zawsze na to smarowałam się clotrimazolum, ale w ulotce czytałam, że w trakcie ciąży to tylko w nagłych wypadkach. Tak więc dziś po południu umówie się chyba do gina, państwowo, zobaczymy co mi powie. Może już coś będzie widać :)

Tak to znaczy, że jest już 6 tydzień :) Czekamy na relację z wizyty u ginekologa :)

Do góry