reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
dziewczynki to nie drzewo ale pnącze i samemu się nadaje mu kształt - nazywa się glicynia kwiecista, ma piękne kwiaty i dlatego chcę ją posadzić blisko tarasu aby je podziwiać. dziś M ma podjechać do szkółki i zakupić szt 2 :)

hejka

my pospali do 8.30 ale bylam wczoraj padnieta...jakbym maraton zrobiła.
Zupka dla mlodego ugotowana dzis brokułowy krem z ryzem :) a na drugie danie cos słoikowego.
Musze wkoncu dwu daniowe obiadki wprowadzic <wstyd> muszę moje dziecko pochwalic bo zaczał ładnie gryz owoce uwielbia banana takie kawałki gryzie ze szok ale wydzielam mu bo sie boje dac do raczki...krowiego mleka nie daje i poczekam jeszcze :) mnie sie nigdzie nie spieszy z tym...

zaliczylismy dzis spacerek po ogrodzie na chustawce był radocha na maxa...ale tak wieje ze szok wole nie przeginac pewnie popoludniu sie uspokoi...dzis ostatnie katechezy i koniec- przebrnelismy hehe :)) wczoraj kupilam zaproszenia na roczek bo 22.04 robimy dla znajomych a potem dla rodziny :))) wiec juz ukladam wszystko w glowie zeby nic nie było na ostatnia chwile jak to u nas w zwyczaju ;P no i kwiecien sie zbliza i czas termin obrony wyznaczyc :))) bleeeeeeeee

dopijam kawke i mykam nadrobc Was

ps. Agus sliczna malutka udzielaj sie czesciej!!

jutro meeting z Ajentką i Marcelkiem :))

aha moj Łukasz zasadził drzewo w koncu syn mu sie urodzil to 3ba bylo posadzic i ciekawe czy cos sie w tym roku wykluje ;P

No i paweł spał do 9 jestem w szoku do tej pory. Oby tak mu zostało. Wyspalam się i już nie mogłam usnac. W efekcie wstałam o 8. Wiecie co zauważyłam? Pawelek od 2 dni chowa się pod suszarkę na pranie, żeby zrobić kupę. Śmiesznie. Coraz więcej zaczął mówić.

to znaczy, że dziecko rozpoznaje, kiedy chce mu sie kupę, więc to świetny moment na nocnik!

a my dzis spałyśmy do 10!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jestem w takim szoku, że nadal sama sobie nie wierzę ;-) była oczywiście pobudka na mleko i jeszcze potem o 4ej na przyjście do nas, no ale żeby do 10 spać, to ja juz nie pamiętałam jak to jest! ;-)
w ogóle taka głodna była, że nawet nie musiałam namawiać na kolejną łyżkę ;-) a potem rozmazała sobie masło z tosta na włosach, więc wyglada jak nażelowana, no ale mycie głowy dopiero wieczorem.

u nas dzis ma byc jeszcze cieplej niż wczoraj nanana :-D musze się ogarnąć i lecimy :-)

Witam
Natalka też się chowa jak robi kupkę zresztą Dawid też tak miał, ale posadzenie na nocniku kończyło się porażką ponieważ wtedy wstrzymywał, aż przyszedł dzień kiedy był gotowy :)

Wczoraj byliśmy na szczepieniu, Natalka zniosła je dzielnie, waży 10 kg:)

Miłego dnia:)

Witajcie dziewczynki:-):-)

k_aralajna trzymam kciuki, żeby skaza zniknęła:-)
Moniska dobrze,że z Pawełkiem już lepiej. Najgorsze jak dzieci chorują:-( Może faktycznie już trochę kapuje mały że zaraz coś zrobi i dlatego się chowa:-) Może właśnie z nocnikiem próbować.
Agus mała jest słodka a fryzurkę ma zawodową:-) Super,że już drepta sama. Zuch dziewczynka z niej:-)
Polusia roślinka piękna:-) Ja lubię ładne kwiatki, drzewka ale nie mam serca i ręki do nich:-(

frotka powodzenia przy przeprowadzce. Oby sprawnie poszło:-)
dronka pewnie trzeba się będzie przestawić znowu no ale dobrze,że jest wsi ok.
Kalisa ja przyprawiam zupkę solą, wrzucam listek laurowy, majeranek, pietruszka zielona.Tak przed solą straszą ale trochę to nie zaszkodzi według mnie.

U nas pogoda brzydka. Kingusia pospała tylko godzinkę, teraz bawi się z tatą:biggrin2:

Helol :-)
I ja sie odzywam wreszcie na glownym. Przeczytalam pobieznie 2storny moze...
Agus wreszcie sie pojawilas! Martwilysmy sie o Ciebie. Natalia juz taka duza :-) Sliczna masz coreczke!
Polusia a my mamy nenedent baby od 6-24msc. Ale kupilam tez ostatnio ta Aquafresh co Yra ma. Ta druga jest bardziej mietowa.
Ja myle Alexowi zawsze na noc, ale teraz zaczelam myc tez po sniadaniu. On chce sam, wiec mu pozwalam, ale zawsze jeszcze "poprawiam". Zreszta my myjemy od pierwszego zabka, czyli jak mial 4 miesiace zaczelam.
Madzia mi sie wydaje, ze to zeby bo przechodzilismy dokladnie to samo.
Teraz u nas znowu sie odezwaly i 3 ostatnie noce byly koszmarne. A i wczorajszy dzien do bani.
Myszowala ja tam krowiego nie wprowadzam.

A Al je sam. Wszystko. Wiec mam luz, ze ho ho :-) Pije tez sam. I usypia sam.
Tylko z nocnikiem pod gorke :cool:

Zmykam na razie, musze ogarnac chatke, poki jeszcze spi ;-)
Milego dzionka, u nas tak pieknie i slonecznie, pozniej na spacerek. Oczywiscie juz bez czapki smigamy :-p

reklama
Do góry