reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

moja własnie zbojkotowała drzemkę. spała 15 minut. echhhhhhh a tak liczyłam na to, ze troche odpoczne.

reklama
Witajcie
U nas pogoda fatalna, śnieg, deszcz i mega zimno:/ wiec siedzimy w domu.
Tabasia Wszystkiego najlepszego dla synusia z okazji urodzinek :)
co do spania u nas przeważnie są 2 drzemki. Pierwsza około 9 - 1,5 godz, a druga około 14 - 1 godzina. Czasem mu sie zdarzy spać od 10 do 12 i wtedy juz drugiej drzemki nie ma, ale pod koniec dnia marudny jest strasznie. Chodzi spać o 19 i spi do 6 bez zadnych pobudek, wiec juz przywykłam do wczesnego wstawania :)
Apropo smoczka Filip nie chcial, za to zaczał ssac kciuka:/:/ Masakra nie wiem jak Go od uczyc :(

Zapomniałam zapytać, czy Wasze dzieciaczki śpia na poduszkach? a jeśli tak to na jakich?
Mój od poczatku śpi bez, czyli na płasko i nie wiem kiedy dać mu poduszkę ani jaką

Ostatnia edycja:
kalisa moja młoda ma płaską taką prawie w ogóle nie jest jak poduszka tylko tak naleśniczek ;)

dalej się dołuję i nic mnie nie cieszy - zwariuję, odwiozą mnie do wariatkowa ;)

kalisa mój śpi bez, chyba, że wlezie na moją lub M bo śpi z nami, co się zdarza czasem, ale bardzo bardzo rzadko.Pytałam pediatrę o wprowdzenie mu poduszki, w sensie kiedy to zrobić, usłyszałam odpowiedź:"a po co?" - powiedziała, że najzdrowiej dla kręgosłupa spać bez poduszki niezależnie czy dorosły czy dziecko
polusia wyprostuje się wszystko - zobaczysz!

polusia a mogłabyś mi podać producenta, albo model tak żebym zobaczyła :) i życze aby smutek szybko minął !

myszowata o widzisz dobrze wiedzieć, ja lekarza jeszcze nie pytałam jak to z tym jest,a na necie wyczytalam ze jak sie barki poszerzają i główka leżąc na boczku opada w dół to trzeba poduszke

Ostatnia edycja:
A u nas dziś pochmurno i deszczowm. Mnie głowa boli i mam lenia :( nie poznaje się :( Mój Franio śpi na poduszce bo ma podobnie jak ja refluks przełykowo żołądkowy i musi wyżej mieć główkę. U nas zdrowie dopisuje na szczęście.
Franko pięknie je już jabłko,banana i inne owoce trzymając je w rączce mimo nielicznego uzębienia. Stał się taki samodzielny przy jedzeniu :) zostało nam tylko mniej brudzące jedzenie łyżką i stanę się bezużyteczna w tej kwestii :(

Muszę Was doczytać bo już nie wiem co u Was. Najważniejsze że dzieciaki zdrowieja.

Polusia :( mnie też dół trzyma :( dla poprawy humoru tworzyłam filmiki z życia moich dzieci :) wrzuciłam na fb narazie o Wiktorku hi hi

A mój Franio strasznie dziwnie dziś śpi- wstało o 7, o 9.30 drzemka do 10.10,potem zasnłą mi o 13.25 i spał do 14.05, ale tak się pokładał po wstaniu to na mnie to na kanapie, że po 10min położyłam go i kurde śpi już 80min! Dziwne!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
a ja dziś znowu do dentysty tym razem na konsultację jadę pod mikroskopem , dowiem się czy warto ratować tego zęba czy lepiej usunąć. kurcze niby to 7 ale szkoda mi go usunąć a znowu jak mam dać 560 zł za samo leczenie kanałów to też szkoda -ani tak ani tak:(

wiecie ciekawe co u Asi dawno się nie pojawiała albo ja jestem gapa ;)

Do góry