reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

widzisz ionka ja ci nie doradzę, u nas jaś sam zrezygnował z jedzenia nocnego, po prostu kilka nocy pod rząd ewidentnie odrzucał butlę.

reklama
Co do eliminacji butli to u nas Franko sam zdecydował tak jak i z piersią. W pewnym momencie było definitywne "nie" i nic nie mogłam zarazić.Początkowo się martwiłam bo w końcu jest mały, więc powinien pić to mleko, ale uspokoiłam się po rozmowie z pediatrą, która powiedziała, że kaszki mleczne dwa razy dziennie wystarczą, i że chyba nawet lepiej tak, niż jak to bywa 3 latek z butlą...Na dzień dzisiejszy czasem napije się z butli picia, ale to sporadycznie...A co do obiadków to tak u ionki nasze zje, ale specjalnie dla niego ugotowane nie - wczoraj najadł się np chleba moczonego w gulaszu jak ja jadłam...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zobacz załącznik 327627 polka sto wiosen kochana !!!

myszowata
u mnie też Antek sam odstawił się od piersi ... butelki nie ma tylko niekapek :-) oprócz tego jeszcze doiddy

polusia wow no to Polcia super waży ! Pięknie :tak:

MoniskaBe przeoczyłam przeprowadzkę :zawstydzona/y: ... cieszę się bardzo że się zdecydowaliście ! Trzymam kciuki !

Co do jedzenia to Nini je obiadki sam :-) Brokułek, marchewa itd plus z mięska klopsik robię i voila :))) do łapki i szamanko

mamy już 2 zęby - jeden na dole jeden na górze :-D Humorek przedni więc jest ok :)))

Dzisiaj ranek na uczelni a później w castoramie z Miłym oglądaliśmy podłogi do naszego domku - w sypialni i pokoju Antoniego drewniana a w salonie kafle. Już powoli remont dobiega końca <jupi!> max 2/3 miesiące i się wprowadzamy :)))

Coffee piję i ładuje baterię na resztę dnia :)

polka- życzę Ci zdrówka, spełnienia wszystkich marzeń , kolejnych dni, miesięcy i lat pełnych miłości i radości. Ciągłego uśmiechu na twarzy oraz żebyś potrafiła się cieszyć z życia w każdym jego momencie :tak:
polusia- waga super :tak:
Alan- nie pije w ogole mleka z butli, herbatke tak ale on max 120 ml przez cały dzień, a ogolnie cycek.
Za kaszkami nie przepada ale za to wszystko to co my, nie wazne czy kwasne czy gorzkie itd, taka mała małpka ;) a kawałeczki nie sa problemem. Jak rozmamlone to nie bardzo chce jesc a jak kawalki to owszem.

Wrocilam z pracy, M podgrzal obiadek, mały śpi, no w sumie to i duzy teraz też ;) , wiec mam chwile w koncu do Was zajrzec;-) -lece poczytac inne watki ;) .

Dziękuję Wam wszystkim za pamięć!!!!!!Jesteście Kochane :) Dziękuję dziękuję dziękuję!!!

Byłam sama w Kaliszu do południa. Choroby ciąg dalszy ropne zapalenie górnych dróg trwa i jest w sumie gorzej. Zmiana leków i zobaczymy. Byłam u endokrynologa i hormony muszę porobić i usg bo tarczyca się powiększyła pewnie do środka i stąd dusznosci i chrypka. Potem wpadłam do taty obciełam włoski mu i dostałam kaskę na urodziny w prezencie. Sz.przyszła z życzeniami i tulipany 3mi dała:) T.niby była jak mnie nie było i powiedziała że dziś nie powinnam w ogóle z domu wyjść tylko czekać na "gości". He he bo ja mam 5lat i urodziny będę obchodzić :)

Przyjechałam do domu to M.nawet nie spytał co mi jest tylko że za długo mnie nie było:(
Idę zaraz się wykąpać i do łożeczka bo się nigdy nie wychoruje.
Nadrobie Was później...

Ja nie mogę zrezygnować z butli bo Olcia je w nocy, je jeszcze butle rano i wieczorem. Ale chyba jeszcze nie mam jakiejś presji na pożegnanie z butlą, może dlatego, że ja na śniadanko jadłam manne z butli przez 6 lat:p Jakoś mi to nie zaszkodziło.
N&h gatki ząbka. Dobrze, że Antoś nieźle to znosi.
Polusia fajnie, że Poleńka dobija do 9kg:)

reklama
polusia pięknie mała przybiera na wadze :-)
ionka ciężko coś doradzić. Przemek jak miał 2 miesiące to przestał się domagać nocnych karmień. Może jakby Oleńka nie jadła w nocy to wtedy w dzień by zajadała więcej. Może spróbuj dać jej wodę lub herbatkę w nocy i tak coraz mniejsze ilości i może się odzwyczai.
Polka zdrówka bidulko.
n&h fajnie, ze się odezwałaś :-) Jak Ci idzie pisanie? Super, że roboty idą do przodu. A macie ogrzewanie podłogowe? My nie zrobiliśmy i teraz żałuje bo przydałoby się chociaż w łazience. Mądry Polak po szkodzie :-D

Do góry