reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Chce dołączyc i nie wszystkich mam adresy i niewiem do kogo wysyłac.
Madzia to ja wysylam ci na priv ta liste a ty odeslesz nam swoj adres.

Wyslane!
Dziewczyny ile macie tych adresow??

Monia oby tak dalej. Trzymam kciuki!
Ionka dobrze, ze sie nic nie stalo Twojemu mezowi!

Ostatnia edycja:
reklama
ionka dobrze że mężowi nic się nie stało, ale dlaczego firma nie zapewniła opon zimowych?

monia ja bym oszczędzała a co bym oszczędziła to na czarną godzinę będzie jak znalazł.

madzia to czekam na adres do Was :)

dziewczyny jak ubieracie dzieci na dwor teraz w taka pogode jak jest np 5-7 stopni?
zakladacie grube kombinezony, grube czapki, grube buciki, przykrywacie kocykiem i oslonka albo spiworkiem?

ja ubierm body z dł rękawem, bluzę, rajstopy skarpety, na to kombinezon , czapka , szalik, nie ubieram rękawiczek bo mamy takie łapki zakładane od kombinezonu, nie przykrywam kocykiem .

nie ma opon zimowych, bo tu takich nie ma. nie ma potrzeby, skoro zima jest tylko raz do roku i BYC MOŻE wcale nie bedzie zimna. to się powoli zmienia, ale przez szereg lat zimą było około +5stopni, zero mrozu. no ale już 3cia zima pod rząd jest mroźna i śnieżna... poza tym ich w tej formie to zgrzewa, czy slisko czy nie, ma dojechac o zrobić swoje.

u nas jak jest 5stopni, to ubieram w dalszym ciągu jak na zimę ;-) ale nie przykrywam śpiworem, tylko biorę kocyk, nakrywam, jak zaśnie. jak jest 8-10st. to ubieram juz lżejszą kurtkę. dziś zdecydowanie zimowo, bo wciąż -1.

A moj ma tak cieply spiwor, ze ubieram go juz w kurtke a nie kombinezon, czapka ciepla, szaliczek, rekawiczki, spodnie, bez rajstop za to dwie pary skarpet i takie buciki ocieplane i jak go wyciagam to jest zawsze cieplutki. Poza tym to zimne chlopak i nienawidzi jak mu za cieplo, nawet w wodzie sie kapie chlodnej;)

My po wizycie u alergologa i niestety cos sie zaczyna dzic w oskrzelach, troche swiszczy i ma powiekszone migdalki:( wiec inhalacje i mamy obserwowac czy nie bedzie kaszlal:( Poza tym i to dla mnie najgorsze, mam skierowanie do chirurga, bo maly ma wedrujace jajeczka :((((((
Poza tym dostalismy troche recept, na wspaniale i drogie leki, plus zakup inhalatora.
Aaaa i pytalam sie o gluten i powiedziala mi, ze kazdemu dziecku powinno sie dawac powyzej 10 miesiaca dopiero, bo mniejsze dziecko nie ma tam jakiegos enzymu i po co to przyspieszac. :confused: zbaranialam normalnie. I kazala mi nadal podawac mieso co drugi dzien na zmiane z zoltkiem.
Generalnie powiedziala, ze skora Frania jest ladna i nie mam sie czepiac;) Bo on tylko miejscami jest podrazniony i kazala odstawic fenistil calkowicie. Jesli juz to uderzeniowo podawac zyrtec lub clemastin, ale tylko jak jest zle. No i tak to wlasnie wyglada.

ionka dobrze, ze nic m sie nie stalo
czarna powodzenia na rozmowie

Ostatnia edycja:
mysza to zdrówka dla Frania życzę

a ja tak śpiąca jestem jakbym się teraz do poduszki przytuliła to zaraz bym spała, a tu się nie da bo mała wstała i zabawa na całego :)

Cześć dziewczyny

Ale ulga - zawiozłam sprawozdanie do szkoły:) Kurcze, uczyć to ja mogę, ale ta cała biurokracja to koszmar.

Ja ubieram body z krótkim, bluzę albo niezbyt gruby sweterek, spodnie, skarpety, kombinezon, czapka, szalik. Nie wkładam w ciepły śpiworek, tylko przykrywam tym wózkowym przykryciem. Jak zaśnie, przykrywam kocem.

reklama
Do góry