reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
u nas problem z imieniem polega na tym że Ł ma brata i wielu kuzynów Ci zaś mają conajmniej dwóch synów (niektórzy nawet po 4) więc imiona są najzwyczajanie na świecie pozajmowane:dry::dry:
Ja Wam powiem moje typy :Emil, Julian lub Miłosz z czego Ł zgadza się tylko na Emila.
Ale podejrzewam, że poczekamy aż zobaczymy maluszka i wtedy zdecydujemy :-)

Dronka masz racje czuje troche się lepiej :tak::tak:

Monia jak z zasypianiem Pawełka?? Sam juz zasypia czy dalej walczysz??
generalnie zasypia sam, dluzej , krocej ale sam w swoim lozeczku.
Jednak wlasnie przed chwilka usnal u mnie na rekach. Zdarzylam go tylko podniesc z podlogi, przytulil sie, ja zaczelam zdejmowac buciki, patrze a Pawelek juz spi.

No to odlozylam do lozeczka i spi. Mam nadzieje, ze troche pospi, bo noc nie nalezala do udanych.
No i chyba mamy goraczke, ale nie dal mi zmierzyc bo uciekal z tyleczkiem.

a w zwiazku z tym.. dziewczyny mam w domu czopki, ktorych uzwalam jakies 5-6 miesiecy temu. Od tego czasu byly w lodowce... myslicie ze moge podac czy lepiej kupic nowe? Na ulotce nie znajduje takiego informacji.

monia
ty stosujesz ta diete dukana?? w skrocie to co to? slyszalam tylko ze ona moze troche niezdrowa byc... ale mysle bo u mnie dzis na wadze tez 2 kg wiecej:szok::szok::szok:
w sumie to ja jestem dopiero w pierwszej fazie, ale generalnie dieta polega na tym na poczatku, ze jesz przez 2-7 dni tylko nabial chudy zero tłuszczu o jak najwyzszej zawartosci bialka.
W tej fazie powinno sie zrzucic 2-5 kg i potem przechodzi sie do fazy drugiej, ktora polega na tym, iz przez 5 dni jesz proteiny czyli bialka z warzywami, a przez nastepne 5 dni jesz znowu tylko bialka. Oczywiscie sa to konkretne produkty i konkretne warzywa.
I ta druga faza trwa az osiagniesz wage satysfakcjonujaca. Pozniej jest faza utrwalania i stabilizacji.
Ale o tym dopiero czytam. Jezeli jestes zainteresowana, to moge podeslac Ci na maila ksiazke Dukana "Nie potrafie schudnac", sobie poczytasz :-)

Generalnie ja jestem zadowolona, dzisiaj drugi dzien, a ja nie czuje glodu, bo na tej diecie mozna jesc ile sie chce, gdyz nie polega ona na ograniczaniu ilosci i glodzeniu i liczeniu kalorii. Chodzi o nie łączenie danych produktów.

Co do niebezpieczenstwa to wszystko jest wymienione w ksiazce. Nie moga pewnych rzeczy stosowac osoby majace problem z nerkami, podwyzszony cholesterol i kilka innych rzeczy. :-)

generalnie zasypia sam, dluzej , krocej ale sam w swoim lozeczku.
Jednak wlasnie przed chwilka usnal u mnie na rekach. Zdarzylam go tylko podniesc z podlogi, przytulil sie, ja zaczelam zdejmowac buciki, patrze a Pawelek juz spi.

No to odlozylam do lozeczka i spi. Mam nadzieje, ze troche pospi, bo noc nie nalezala do udanych.
No i chyba mamy goraczke, ale nie dal mi zmierzyc bo uciekal z tyleczkiem.

a w zwiazku z tym.. dziewczyny mam w domu czopki, ktorych uzwalam jakies 5-6 miesiecy temu. Od tego czasu byly w lodowce... myslicie ze moge podac czy lepiej kupic nowe? Na ulotce nie znajduje takiego informacji.

w sumie to ja jestem dopiero w pierwszej fazie, ale generalnie dieta polega na tym na poczatku, ze jesz przez 2-7 dni tylko nabial chudy zero tłuszczu o jak najwyzszej zawartosci bialka.
W tej fazie powinno sie zrzucic 2-5 kg i potem przechodzi sie do fazy drugiej, ktora polega na tym, iz przez 5 dni jesz proteiny czyli bialka z warzywami, a przez nastepne 5 dni jesz znowu tylko bialka. Oczywiscie sa to konkretne produkty i konkretne warzywa.
I ta druga faza trwa az osiagniesz wage satysfakcjonujaca. Pozniej jest faza utrwalania i stabilizacji.
Ale o tym dopiero czytam. Jezeli jestes zainteresowana, to moge podeslac Ci na maila ksiazke Dukana "Nie potrafie schudnac", sobie poczytasz :-)

Generalnie ja jestem zadowolona, dzisiaj drugi dzien, a ja nie czuje glodu, bo na tej diecie mozna jesc ile sie chce, gdyz nie polega ona na ograniczaniu ilosci i glodzeniu i liczeniu kalorii. Chodzi o nie łączenie danych produktów.

Co do niebezpieczenstwa to wszystko jest wymienione w ksiazce. Nie moga pewnych rzeczy stosowac osoby majace problem z nerkami, podwyzszony cholesterol i kilka innych rzeczy. :-)
Ja tez bym prosiła zebys mi wysłala tą ksiązkę !!
czarnuszka88@o2.pl to moj imejl :)
PLIIIIIIISSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

Proteiny -białko to nie tylko nabiał czyli tez ryby i chude mięso gotowane.Kurczaki ,indyki, wołowina do woli mozna jeść za to wieprzowiny unikamy bo ma duzo ukrytego tłuszczu.Poczytajcie jest masę stron o diecie proteinowej:)Tu super stronka:)http://www.dieta-dukan.pl/ Moniska załóż nowy wątek nasze diety:)bedziemy pisały co jemy na diecie konkretnie i przepisy na żarełko protalowe:)No i postepy:)

Ostatnia edycja:
Witajcie!

Mlody dopiero padl, co za nocka!!!Ale normalnie padl, zlapal tylko za swoja metke i juz chrapal..hehehehe...u nas wlasnie musi byc metka w raczce, inaczej nie zasnie....

myszowata trzymam kciuki, zebyscie mieli wiecej cierpliwosci!!!U nas nocki katastrofa, ale przynajmniej spi u siebie, korci mnie nie raz, zeby go do lozka dac, ale nie daje sie....Uda sie Wam na pewno!

neska a mi sie podoba Milosz za to i jeszcze Daniel, drugie imie Redanka...

reklama
u nas problem z imieniem polega na tym że Ł ma brata i wielu kuzynów Ci zaś mają conajmniej dwóch synów (niektórzy nawet po 4) więc imiona są najzwyczajanie na świecie pozajmowane:dry::dry:
Ja Wam powiem moje typy :Emil, Julian lub Miłosz z czego Ł zgadza się tylko na Emila.
Ale podejrzewam, że poczekamy aż zobaczymy maluszka i wtedy zdecydujemy :-)
To chyba dobry pomysl z poczekaniem do narodzin. U nas miala byc Oliwia ale jak urodzila sie Olenka to za nic nie moglam powiedziec do niej Oliwia, no poprostu mi nie pasowalo. Jest Olenka i mysle, ze to najodpowiedniejsze imie dla niej:)

Marciaa u mnie tez bedzie Lenka albo Blanka:)

Do góry