reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Tak dobrze pamiętasz :-) Malizna 2300 i 49cm.
no to w takim razie wcale nie wazy malo...
moj sie urodzil 3100 i 52 cm i zobacz, wcale nie jest duza roznica miedzy nimi. :-)
w sumie urodzili sie i byla miedzy nimi roznica 800 , a teraz jest 900...
hmm... no to moze wcale nie jest zle?

e tam, czym ja sie przejmuje :-D wazne ze dziecko zdrowe, ruchliwe :-)

dziewczyny jutro bedziemy jechac pierwszy raz w nocym foteliku... troche sie denerwuje, bo bedziemy jechac okolo 30 km w jedna strone....

Ostatnia edycja:
reklama
my 2 raz na antybiotyku i mielismy przepisany Lakcid, jakos przyjmowal, ale pawelek generalnie nie lubi lekarstw;-)

w ogole taki ma humor przez to chorobsko katar co go meczy ze trudno wytrzymac, jutro wyjde z nim chocby na moment bo wydaje mi sie ze brakuje mu spaceru, zeby tylko nie padalo...
M znow jutro do pracy a ja tak chcialam do Ikei jechac ale moze sie uda...

myszowata pawelek chory to wcale nie jadl, a na dodatek przez ta angine wymiotowal cokolwiek udalo sie mu zjesc, nie martw sie, przejdzie, teraz juz je, tylko butla go wkurza...

marciaa pawel od ponad miesiaca nie przybral nic, tez wiaze to z jego wieksza ruchliwoscia i choroba, bo przeciez je w miare normalnie...

monia wg mnie z pawelkiem wszystko oki, na zdjeciach prezentuje sie super:tak::tak:

no wygląda na to, że tak - rozbieram go do kąpieli a tu brzuch, klatka, tak nisko w okolicach już prawie pachwin, między łopatkami i nawet lekko szyja - maleńkie czerwone kropeczki, ale nie wystąjące tylko plamki!

edit: zgadza się - koniec gorączki i wysypka! napisałam smsa do pediatry oddzwoniła - kazała na noc podać ostatni raz antybiotyk i następnie go odstawić, jakby co pisać a ona oddzwoni

Ostatnio edytowane przez moderatora:
tak nie są wystające te kropeczki tylko plamki, nic z nimi nie robisz, zginą po kilku-kilkunastu godzinach. u nas trwała wysypka ok doby i zniknęła. niczym nie smaruj ani nic. no widzisz 3 dniówka. ale teraz już przy wysypce gorączka nie powinna występować. więc z górki.

u nas wysypka była najpierw na bokach główki, potem tułów i w sumie na nogach nie zauważyłam. bo ona schodzi w dół.

Jestem totalnie zielona w tym względzie. My trzydniówki nie mieliśmy.Teraz to ja już nic nie rozumiem. To o co chodzi z tym gardłem i antybiotykiem? Może to reakcja alergiczna na antybiotyk?

no u nas jak byliśmy w 3 dzień jak jasiu miał gorączke na 3 dniówkę osłuchała go i był czysty . a u myszowatej mogło się to zbiec z 3 dniówką, słabszy organizm, osłabiony i może franuś podłapał jeszcze jakiegoś wirusa że gardełko miał zawalone.

reklama
ta lekarka u ktorej bylismy na pogotowiu mowila ze podczas trzydniowki mozna zlapac tez cos innego, mowila ze u nas to tez moze byc trzydniowka (a byla angina jednak)

poza tym po antybiotyku tez moze byc wysypka sama sie zastanawiam, bo oprocz standardowej na tulowiu pawelek ma teraz plamy na twarzy i nie wiem skad, a moze od sliny???? slini sie niemilosiernie...

Do góry