reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Nesiaa gratuluje Oli pierwszego zębolka :tak:

k_aralajna super że Pawełek już lepiej :tak: oby już niedługo nie było śladu po anginie

ionka a próbowałaś malina z dziką różą, mojej Oli bardzo smakuje - herbatka hipp, innej nie pije a soków też nie lubi. Tej herbatki wypija około 400 ml dziennie może i węcej, oczywiście daje jej na wode znacznie mniejszą ilość niż pisze.

polka_84 ja niestety Oli musze dawać sama butle z mlekiem bo o ile herbatke pije sama, to jak jest mleko to bawi się flaszka i tylko rozlewa, ale jeżeli tylko by jadła sama to prosze bardzo, to tylko krok do samodzielności :tak: nie przejmuj się taką głupotą że ktoś mówi o jakiejś zerwanej więzi to jakaś bzdura hehe

Moja Oli wkońcu padła dzisiaj próbowałyśmy nowości jogurt z soczystą brzoskwinią ale jak to Ola nie była zbyt entuzjastycznie nastawiona do tego :sorry: troszke lepiej jadła jak powiedziała jej " mamusia 10 zł wydała na 4 jogurciki a ty nie chcesz " czyżby rosła mi mała materialistka :-D, no a wczoraj jadła rosołek z makaronem póki co bez sensacji brzuszkowych, oby tak zostało.
Miłej nocki życze.

reklama
Dobranoc :) padam na twarz !!! Wszyscy śpią. Ja jeszcze czekam na telefon od siostry. Wiem że doleciala :) wsio ok :) szwagier sms napisał :) swoją droga u nas taka zima, ciekawe jak w Irlandii? :)

Polka Niestety tak jest że osoby które nigdy nie pracowały nie potrafią zrozumieć tych co pracują tylko ciekawe co ona zrobi na starość jak sama zostanie ani emerytury ani nic bo nie pracowała nigdy

Dobranoc :) padam na twarz !!! Wszyscy śpią. Ja jeszcze czekam na telefon od siostry. Wiem że doleciala :) wsio ok :) szwagier sms napisał :) swoją droga u nas taka zima, ciekawe jak w Irlandii? :)

5 na plusie było dziś :-) ale rano przymrozki ;-) no i nie leje- to najważniejsze :-)

Moni27 ta herbatka malinowa to u nas hit. no ale chciałam, żeby miała coś na zmianę. jabłkowa z Hippa nie ma anyżku, a ta z Bobovity ma. dzis kupiłam jagodową, zobaczymy. bo my tych "starszych" pić nie możemy :-( albo cytryna, albo brzoskwinia lub morela uczula.
a wody pić nie chce.

a jeszcze wracając do samodzielnego picia: Ol pije sama z kubeczka, ale butlę z mlekiem muszę jej podtrzymywać. bo ona jakos tak za denko łapie, więc ja jej palcem od spodu podnoszę ;-) a pije u mnie na kolanach. wygodnicka ;-)

katrinka- może szwagierka polki ma bogatego męża? ;-) więc jej emerytura niepotrzebna ;-)

Polka nie przejmoj sie szwagierka ja mam podobnie tylko ze ona jest jeszcze popierana przez tesciow i szwagrow.Po prostu najmadrzejsza soba na swiecie wszystkie rozumy pozjadala.Ale po prostu ja wszystko olewami ograniczam z nia kontakty do minimum.Mnie latwiej bo ona mieszka w Polsce ja w Stanach wiec o mnie i moich dzieciach wie tyle co tesciowa przekarze ale i tak czesto z Polski stara sie mieszac i pomagac tam gdzie jej nie prosza:(

A co do butelki to moj maly roznie jada.Staram sie mu dawac butelke w lozeczku bo on zasypia przy jedzeniu i jak wkladam go do lozeczka to sie budzi wiec od kilku miesiecy mowie mu Maksiu trzymaj butelke i on trzyma:)Na poczatku mu wylatywala czasami i plakal ale teraz juz doszedl do wprawy i wypuszcza butelke dopiero jak zasnie lub gdy jest pusta.

u nas hitem jest picie ze szklanki - jak zobaczy, że niosę w ręku to aż podskakuje z radości i wydziera mi z ręki i ciągnie do swoich ust:-D

No u nas ostatnio maksiu tez rzuca sie na wszystko co jest szklanka lub kubkiem tylko nie bardzo mu to idzie bardziej gryzie te kubki ale moze cierpliwosci mamusi pojmie ze kubka sie nie gryzie tylko pije z niego:)

ionka taaaa bogatego, haruje jak wół 3tygodnie jeżdżąc ciężarówka po Europie i Rosji całej z chrum chrum. Mój M. był z nim raz w trasie i mówi że podziwia. No zarobi ale mają na 30lat gigantyczny kredyt na dom. I druga pensja by im się przydała. Ale wymagania jej są za dużo. Jak to mówi M. Ona "wyżej s...r...a niż d...u...p...e ma !!! Ale nie ważne już.↲
Dzień dobry!!!. !!! !!! Mnie obudził zgłodniały Franko o 7.00rano :) przebrałam pampersa, zrobiłamkaszke i zjadł i śpi :) Wszyscy śpią. Wiktor ma jelitowke i robię mu wolne żeby się na jasełka wykurował :) sama Pani wczoraj dzwoniła ze szkoły że Witek w kiepskim stanie i musiałam go odebrać 2godz wcześniej. Może dziś kupimy choinkę :) już się doczekać nie mogę reakcji Franko. Choć światełka i ozdoby w oknie olał. Drzemne się jeszcze. Miłego dnia i buziaki dla wczorajszych i dzisiejszych solenizantów

Witajcie

Ramari, Myszowata dzięki za słowa otuchy:) Zgadza się, jutro idę na usg. Trochę się stresuję, ale wierzę, że jest wszystko ok.

Polka moje dziecko pod względem picia z butelki zbyt leniwe, także mleko ja mu podaję, a herbatkę różnie, ale przeważnie więcej się bawi butelką niż pije. Uważam, że to super, że Franuś sam pije mleko, nie masz się czym przejmować.

A ja dzisiaj wybieram się do fryzjera. Taka mała rzecz, a cieszy:)

Miłego dnia!

Witajcie,
ja juz pobudka jak K do pracy pojechal wiec po 7 , chlopaki śpią a ja dokonczam kawe i ide robic sniadanie.
Ostatnio wylicytowałam gacie na all za 9,90 , nowe jadne piekne ale jak sie okazalo sa tak za male ze nie wcisne ich nawet na tylek , zatrzymuja sie na udach i koniec :( wiec mam motywacje do dalszego odchudzanka , mysle ze za jakies 15 kg w nie wejde. Mam nadzieje do wiosny.
Oczywiscie wojna z K, ale to napisze na top secret
nesiaa super gratulacje zebulka :) !!!↲
Dziewczyny jak to jest u Was czy Wy nadal karmićie dzieci na rękach czy dajecie butle dziecku i samo je? Bo ja już od dobrych paru tygodni daje butle Frankowi i sam je. Ale dziś mi zarzucono że zerwałam wieź z dzieckiem :( i już sama nie wiem. Przecież ja z nim spędzam 24h na dobę. Bawimy się i jemy razem pozostałe posiłki. Czytam mu bajki. Kąpie go na zmianę z M. Więc co tu zerwałam!
o matko !! masz szwagierke jak ja siostre :/ ja nawet z nią nie gadam zeby sie tylko nie zdenerwowac. A moj maly pije sam herbatke a mleko na noc mu sama trzymam butle bo zazwyczaj jest taki spiacy ze od razu zamyka oczy i na spiąco je. Ale jak tylko skonczylam karmic piercia to od razu go karmilam w lozeczku nie bralam go na rece zeby go karmic. NIe przejmuj sie, podpisuje sie pod dziewczynami !! ja tez Cie podziwiam za zorganizowanie, tez bym chciala byc taką dobrą matką.

dzień dobry :)
u nas śnieżycy ciąg dalszy, sypie na maksa więc nici ze spacerku bo za bardzo sypie.
nocka taka sobie pobudka jedna o 1 w nocy a pobudka o 7, poleżałyśmy jeszcze w łóżeczku 20 min a potem kaszka a teraz zabawa na macie.
dostałam to mleko z gerbera ale jakoś nie mam przekonania do niego, niby z ma być lepsze ale jak porównałam skład z naszym obecnym mlekiem to takie ubogie mi się wydaje, i słodkie bardzo. zrobiłam małej na śniadanko ale rewelacji nie było zjadła tylko połowę, zobaczymy jak pójdzie później :)
lecę na śniadanko, jajeczniczki mi się zachciewa :) kurcze jak ciężarówka :)
miłego dzionka :)

reklama
polka czemu mnie to nie dziwi co mówi Twoja szwagierka? może dlatego, że według niej puzzle piankowe są rakotwórcze, a w trakcie karmienia nie można zajść w ciążę...Olej jej gadanie i niczym się nie przemuj. Bije z Ciebie ogromna miłość do dzieciaków i wszystkie to tu widzimy! Swoją drogę od ok 2 msc karmiłam Małego butlą w foteliku bo był ustawiony w pozycji półleżącej, a od jakiegoś miesiąca wcale nie pije mleka - zresztą nawet jeśli by pił to nie dałby się nakarmić na rękach...
asia nie dziwie się, że boisz się pośliznąć - miałam taki sam stres w ciąży i nawet dwa czy trzy razy się przewróciłam zimą bo obok mojego bloku nie odsieża się, nie posypuje się chodników niczym - jedno wielkie lodowisko! No i 3mam kciuki za usg, może dowiesz się kto tam mieszka:-)
n&h nie jestem znawcą produktów lancome ale tusz faktycznie rewelka, mam też ich błyszczyk juicy tubes - też fajny, najbardziej lubię kosmetyki clinique

Witajcie!Kurdę znów się nie wyspałam - Franio wstał o 6.15 - tak w normie powiedziałabym, ale o 22.30 dostałam smsa od teściowej, który mnie obudził i potem miałam problem z ponownym zaśnięciem. Moja mama była wczoraj w teatrze - też bym poszła, a tu lipa...Dziś czeka mnie trochę spraw: zakupy, pranie, a przede wszystkim idziemy dziś do pediatry na bilans.
Miłego dnia:-)

Do góry