reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

u nas różnie, zależy jak jasiowi pasuje, herbatkę, soki itp. pije zawsze sam , a mleko które dostaje na noc i rano najczęściej ja mu daję, ale na rękach to awykonalne, więc albo na łóżku albo w łóżeczku, z pozycji stojącej, a właśnie jak dajecie dziecku mleko w łóżeczku? wyjmujecie? ja jakbym jasia wyjęła to jest po śnie i dalej nie zaśnie bo by się wybudził , to chyba byłby cud jakby dało radę dać mu butlę na rękach, więc polka nie zamartwiaj się, pewnie ci szwagierka nagadała.

reklama

Dziewczyny jak to jest u Was czy Wy nadal karmićie dzieci na rękach czy dajecie butle dziecku i samo je? Bo ja już od dobrych paru tygodni daje butle Frankowi i sam je. Ale dziś mi zarzucono że zerwałam wieź z dzieckiem :( i już sama nie wiem. Przecież ja z nim spędzam 24h na dobę. Bawimy się i jemy razem pozostałe posiłki. Czytam mu bajki. Kąpie go na zmianę z M. Więc co tu zerwałam!

Hihih to jakas smieszna teoria:) Moja Ola jeszcze nie jest na tyle "dorosla" i nie potrafi sama pic z butli, ale probuje z kubeczka niekapka ale tez jeszcze nie zalapala. Franio taki zdolniacha, przeciez mu nie zabronisz jak chce sam jesc i potrafi. Pozostaje tylko pogratulowac synka:)
Ja sadzam mala na kolanach i tak pije mleczko. W nocy tez.

yra skąd wiedzialas że to ona ? He he . No ja się cieszyłam że sam pije. Jego moje ręce parzyły od początku. Przecież ponad pół roku odciągałam mleko żeby jadł :) cycowe!!! No i jadł na leżąco w łożeczku. A pije tylko i wyłącznie na siedząco. Sam tak kiedyś postanowił he he

polka zawsze czytam co piszesz, często wymyśla ta twoja szwagierka różne bzdury i różne pomysły przychodzą jej do głowy, wiesz warto ją po prostu ignorować i się nie przejmować, masz cudowne dzieci, które bardzo cię kochają i widocznie ktoś tej miłości ci zazdrości widząc jak dzieci cię kochają, widać to zapewne gołym okiem i to ją boli.

polka niezla masz ta szwagierke! Redan tez sam pije z butelki, na stojaco, siedzaco, lezaco, jak sie da, bo tak mu odpowiada. Tylko jak z piersi mu daje to musi byc na kolanach...;-) Jakos nie zauwazylam, zebym zerwala z nim wiezi. Przeciez caly dzien sie do niego tule, caluje, bawie, itd...

bez przesady z tym zrywaniem więzi :eek:
nasze dzieci sa juz na tyle duże i niezależne, że chcą same! kolejna umiejętność, z której możemy być dumne!
to wg tej kobiety ile czasu trzeba karmic dziecko? do 10 roku życia wystarczy?? :eek: jezu, sa inne sposoby na okazanie miłości dziecku. moim zdaniem to jest własnie to okazanie miłości: pozwalając, żeby dziecko było samodzielne, skoro jest na to gotowe!
polka, nie przejmuj się, ona swoje dzieci rozumiem karmic będzie, az pójda na studia.

tak w ogóle Ol się wyspała i teraz bedziemy się bujać do 23.

kupiliśmy nocnik :-D teraz Ol zapoznaje się z nowym przyjacielem ;-)

polka to ja chyba nie nawiazalam wiezi z dzieckiem lol.
bo po pierwsze moje dziecko nie pije mleka juz 3 miesiace. Po drugie jak pije herbatke z butli to najczesciej na poduszce w lozeckzu albo u nas w lozku bo na rekach nie lubi bardzo.
powalony text. nie przejmuj sie. cisnienie mi sie podnioslo ;-P
nesiaa gratulejszyn zeba.
moje dziecie dzisiaj sie szaleju na jadlo caly dzien na podlodze smigal ...a energii full
dobieral sie do kontaktow polecialam do ikei i kupilam zatyczki :)

pawel nigdy nie pil u mnie na rekach! nie lubi tego, zawsze na lezaka, na poduszce a jak karmilam w nocy to w lozeczku! a od paru dni wieczorem jest wrzask i w ogole butle fe, nie wiem moze to przez chorobe... dzis nie wypil wieczornej kaszki prawie wcale... ale nic jutro moze sprobuje podac mu lyzeczka, a moze apetyt mu wroci...

reklama
Ja czasem daję Adasiowi tran, ale nie codziennie, bo mu nie smakuje i wypluwa, a potem niefajnie pachnie ;) I plamy zostają na ubrankach.

Co do jedzenia, to się nie wypowiem na temat samodzielnej obsługi butelki, ale u nas też jest samoobsługa - Adaś potrafi się sam dostać do cycusia (szczególnie jak jestem w piżamie, bo inaczej biustonosz przeszkadza). Innymi słowy nastała u nas era grzebania w dekolcie ;).

A poza tym to moi chłopcy znów zasmarkani :(

Do góry