reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Denerwuja mnie te suwaki nie zauważyłyście
,ze one klamia mi na tym suwaczku było napisane ze dziecko ma 7,5 cm a na usg w 13 tyg mialo 8,4 . Albo moja dzidzia rośnie szybko:):) A co do ruchów dziecka to dzis poczulam ze sie rusza jak polozylam sie na wznak. Fajne uczucie takie mizianie;p

reklama
Co do wzrostu naszych dzidziusiów, wydaje mi się że suwaczki podają średnią długość, a przecież każdy dzidziuś jest inny, jeden jest większy a jeden mniejszy na dany tydzień:)

Ionka, ale sie usmialam :-D Nawet nie chce sobie wyobrazac jak to smakuje :szok:

Co do jedzienia, to ja na niewiele rzeczy mam ochote, mecza mnie wieczorne mdlosci. Zadnych zachcianek jak do tej pory. Jem za to mnostwo owocow od samego poczatku! Kilogramy wrecz. Warzyw niezbyt wiele, od miesa i wedlin odpycha. Reszta w normie :-D
W piatek ide do fryzjera, bo odrost masakra! Robialm na poczatku ciazy, teraz znowu czas i pewnie przed porodem :tak: Robie zawsze pasemka, wiec to mniej szkodzi. A przynajmniej taka mam nadzieje.
Z nowosci, bylismy wczoraj u gina dokonczyc badanie na przeziernosc. Dzidziulek kochany sie slicznie ulozyl i pokazal kostke :-) Wszystko gra, zmierzyl przeziernosc i wyszlo 1.25mm tym razem :-) Kosc udowa tez mierzyl, bo ponoc na jej podstawie tez mozna wykluczyc wady. Malenstwo ma juz 8,4 bez nozek :szok: Czyli jakies 10 cm cale :szok: Ale jakies takie leniwe, troche sie ruszalo. M sie smieje, ze po nim taki len bedzie :-D I mowi, ze widzial co nieco miedzy nogami i chlopak bedzie, ale lekarz tego nie potwierdzil. Mowil, zeby sie trzymac terminu porodu tego z miesiaczki, wiec znowu bede musiala zmienic, ale to juz ostatni raz, obiecuje! ;-)Szyjka macicy ponad 3cm, mowil, ze elegancko. Tylko lozysko troche nisko, ale ponoc mam sie tym na razie nie martwic.
Moj M sie rozchorowal, w pracy wszyscy na zwolnieniu, swinska grypa rzadzi :wściekła/y: Mnie cos tak dziwnie zaczyna rozkladac, ale mam nadzieje, ze to tylko zmeczenie wychodzi i maly stresik po interview. A jutro na 19 do szkoly :happy: Do 22!! I w piatek pobudka o 6:10 jak kazdego dnia zreszta... Echhhh kiedy ja odpoczne?!?! W weekend jak mam wolne, to spac nie moge :-D
Ide cos zjesc, moze truskawki :-p
Milego wieczorku Dziewczynki!!! ;-)

Denerwuja mnie te suwaki nie zauważyłyście
,ze one klamia mi na tym suwaczku było napisane ze dziecko ma 7,5 cm a na usg w 13 tyg mialo 8,4 . Albo moja dzidzia rośnie szybko:):) A co do ruchów dziecka to dzis poczulam ze sie rusza jak polozylam sie na wznak. Fajne uczucie takie mizianie;p

Monisia, przecież nie jest to suwaczek zrobiony pod Twojego Dzidziolka.
One pewnie pokazuja jakąś tam średnią, więc nie muszą się zgadzać. To takie orientacyjne tylko, A jak Twój Dzidziuś jest większy niż przeciętna to super i powinnaś się cieszyć, a nie narzekać na suwaczki :tak:

Witam wieczorowo :)
Wczoraj pakowalam nasze rzeczy w kartony az do 2 w nocy bo juz nie moge na ten syf patrzec i juz chce zeby sie skonczylo :( juz mam dosc
W nocy nie moglam spac bo mnie brzusio pobolewal i mialam stracha nic nie dzwigalam tylko pakowalam i suwalam tak noga ale chyba i to bylo za duzo i jutro nie robie nic .
Wszystko jutro juz przewozimy i juz tam bedziemy lulac a potem ruszamy z remontem ,chyba sie wykonczymy bo do konca dalekooooooooooooo.

Za 2 tg przyjdzie dopiero kuchnia i sypialnia takze nic z gotowania ,gdzie ja bede jesc hotel -tesciowa :-D szkoda tylko ze sie z nia poklucilam ostatnio i nie wiem czy jutro przyjdzie pomoc .

Juz bym chciala zeby bylo po .

Jutro o 10 wizyta u gina i licze na usg chce zobaczyc dzidzie bo juz schizuje .

Milej nocki brzuszki

Wlasnie M mi zrobil chlebek pieczony na patelni z pomidorkiem i serem ,ktory sie wspaniale rozpuscil i z ketschupem ach pycha bylo :) trzy big kromki pozarlam :)

Ide lulu bo juz padam

A ja wlasnie wtrynilam obiadek(ryz,schabik pieczony i kapustke gotowana) i popilam soczkiem porzeczkowym(hit tej ciazy).
Wczoraj wieczorem w pracy sie poryczalam,bo jutro moja siostra wraca do Polski po 2,5 miesiacach i taki mnie zal wzial ze chyba spakuje sie i wroce za nia.
Normalnie tesknota za domkiem i mamusia(baba 32 lata)teskni za cycusiem mamy.
Nie bylam tam prawie 5 lat.Szok.
Moj M tylko zeby zaciska jak widzi moje nerwy i lzy.Tylko on nie rozumie tego bo ma tu cala swoja rodzine.
Ale sie rozkleilam:-:)-:)-(

A ja mam jakies zapalenie chyba tam na dole..:-(
Bo mnie tam swędzi i nieraz podszczypuje tam na dole:-( O higienę dbam i jak będe na kontroli to musze lekarzowi o tym powiedziec. Zresztą sam zobaczy bo w wynikach w moczu sa bakterie:eek: Martwię się:-(

kochana to normalne;-)
organizm kobiety w ciąży szybciej niz zwykle łapie infekcje

reklama
1-wsza
Witam czwartkowo jeszcze godzinka i bede u gina :) i mam nadzieje wielka nadzieje ze zobacze moja myche .
Dzisiaj bedzie koszmarny dzien
PRZEPROWADZKA
Nie dosc ze w tym mieszkaniu wyglada jakby baba przeszla to jeszcze tesciowa sie tutaj pakuje :((((((((((((((( a myslalam ze po ostatnim sie nie odzywa i nie przyjdzie a tu wielce chcetna do pomocy GEBA :((( bo i tak nosic nie moze bo ma swoj wiek
JEZU TRZYMAJCIE MNIE BO CZUJE ZE DZISIAJ to dopiero "qurwami " bede sypac .
Bedzie mi tutaj pitolic za uszami co mam a co nie mam robic :((((((((((((

Ja chce tylko spokoju :(((
POMOCY

Do góry