reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

na ciezkie nogi (nasilily sie jak bralam Luteine, teraz jest jzu lepiej) lekarz pozwolil na Lioton 1000 a takze na lekarstwa (ale nie spytalam czy masc czy tabletki) z wyciagiem z kasztanowca - Aescin itp. Aha - i magnez kazal mi brac.
Ja nie mam takich typowych zylakow, ale takie mikro zylaki (widoczne zylki) w okolocach kostek.

Wczoraj powiedziałam lekarce o tych moich żyłach i przepisała mi najdroższy lek z możliwych "detralex", nie wykupiłam go, bo po pierwsze nie jest jeszcze tak źle, a po drugie nie chcę tyle leków brać w ciąży. Wiem, że ta moja lekarka lubi przepisywać najdroższe leki, pewnie ma jakieś profity od firm farmaceutycznych. Pytałam też o maści na żylaki powiedziała, że można stosować. Narazie smaruję żelem esceven, zobaczymy, jest tani i sprawdzony przez moją mamę.:tak:

reklama
A wiecie co własnie zrobiłam??
Blok czekoladowy!!!:-D:-D:-D
Nawylizywałam się z garnka tej masy na razie i jest mi tak słodziutko!!

Lecę do fryzjera własnie, ale tylko na podcięcie włosków. Na razie nie farbuję;-)

Wczoraj powiedziałam lekarce o tych moich żyłach i przepisała mi najdroższy lek z możliwych "detralex", nie wykupiłam go, bo po pierwsze nie jest jeszcze tak źle, a po drugie nie chcę tyle leków brać w ciąży (...):tak:
Kiedys chirurg przepisal mi detralex, bardzo bolal mnie po nim zoladek. A moj lekarz rodzinny bardzo sie dziwil, ze mam brac az tak silny lek. Co prawda mam problemy z zylami, ale bez przesady. Dziwi mnie to, ze lekarka Ci to przepisala, zwlaszcza jesli sama mowisz, ze nie jest az tak zle.
Wczesniej pisalam o tym wyciagu z kasztanawca, ktory rozpuszcza sie w wodzie. Ja kupowalam w sklepie ziolowym. Zawsze to lepsze anizeli ten chol...y detralex. Jak bys sie zdecydowala, to przeczytaj dokladnie ulotke. Nie wiem czy mozemy to stosowac w ciazy.
A do smarowania - jest taki krem w aptekach Heparyna (Heparinum) i kosztuje tylko kilka ztotych.

Igi - prosze o przepis na blok - wiek ze mleko w proszku (juz kupilam kilka meisiecy temu ,ale zapomnialam przepisu :-D)

Co do lekow, to teraz jak mialam nerwobol i wylam z bolu (bol porownywalny do porodowego) to zdarzalo sie ze przez 2 dni bralam po 3-4 Apapy w ciagu dnia - nie dalo rady inaczej. Bogu dzieki juz jest ok :-)

co do pieluch to ja na smaym poczatk ukupilam Pampersy 2 (newborn) ale nie w Polsce, tylk oan Allegro - niemieckie. Roznica naprawde duza :tak: Maja ta siateczke, ktorych polskie 2 nie maja (polskie 1 tak). 2 sa bodajze od 3kg - 6kg, a 1 od 205kg. No ale nawet jak ktos urodzilby male dziecko i 2 bylyby za duze, to szybko tak czy ianczje do tych pieluch dorosnie :-)
Tylko zeby znowu wyczaic na Allegro te fajne... :sorry:
Tetry nie bralam w ogole pod uwage :no:
Na nocnik zaczelam sadzac synka jak mial 8 miesiecy i mysle ze dorbze zrobilam bo od poczatk usie przyzwyczajal do siedzenia tam i potem tez nie uciekal. Wtedy oczywiscie czasem robil, czasem nie. Potem juz udawalo sie wyczaic moment sikania mnie jwiecej, no ale teraz ma 2 lata z kawalkiem i od kilku miesiecy mowi ze chce (jzu zwykle mowi w pore, choc do niedawna bylo jak juz robil :-D). no ale do spania wciaz pielucha :tak:

wlosy farbowalam po raz ostatni jakis rok temu i mam resztki pasemek (bardzo glustowne :-D)

a ja wlasnie wrocilam z miasta z zakupow :-) kupilam sobie krem na rozstepy , podklad i seledynowy lakier do paznokci... nakrecilyscie mnie na te paznokcie z reszta teraz jak siedze w domu i robie obiadki tzn postaram sie robic codziennie to nie chce byc tylko kura domowa dla meza ale i chce pieknie wygladac :-)

dzisiaj miala bym lasania albo ryba po grecku a stracilam ochote na jedno i drugie wec zrobilam warzywa na patelnie z mieskiem i ryzem tzn jestem w trakcie robienia i na deser galaretka z owocami i bita smietaa mniami :-)

ja to od pczatku ciazy mam problem z cieknacym katarem do gardla nie do zniesienia :no: szczegolnie rano jak wstaje to mam tak gardlo zawalone tymi glutami bbllleeee!!!! ze ide szybko do kibla kaszle tak mocno zeby wyksztusic wszystko co splynelo i najczesciej zdarza mi sie pozygac przy tym bbrrrr ehhh ochyda... moze sprobuje z tym rmiankiem bo juz mma dosc tego splywu:zawstydzona/y:

A ja właśnie bym coś zjadła , ale nie wiem co:-p
Wysłałam M po rajstopki ciążowe dla mnie( kupiłam sobie spódniczkę na happy mum, i chcę się w nią jutro na USG wystroić) i majteczki ciekawe co z tego będzie:-D

A za mną chodziły ostatnio buławki takie cukierki mniam i dziś właśnie je dopadłam:-):-D:-D Zaraz sobie "wsysnę" kilka sztuk:tak::tak:

Albo może nie?Zjadłam przed chwilą chyba z pół kilo kapusty kiszonej ,to by chyba nie była najlepsza mieszanka:shocked2:

reklama
wy tu o jedzeniu, a ja jeszcze 3 godzinki w pracy.
Przed chwila na przerwie naszla mnie ogromna chec na gofra. Wiec jak wroce musze zrobic gofry bo zwariuje, chyba ze mi przejdzie do tego czasu...

Do góry