reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

yra na pocieszenie powiem, że ja miałam bardzo lekki poród a dzidzia ponad 4kg, nie bój się na zapas, będzie dobrze!
ramari będzie widać, ja miałam pierwsze usg w 4tc (4 dni po spodziewanej @) i było widać 3mm pęcherzyk:-)

reklama
Moja mala siedzi pewnie ale niestety nie przewraca sie w dalszym ciagu z brzuszka na plecki bo z pleckow na brzuszek non stop. Do raczkowania narazie sie nie zabiera. Troszke pelza wokol wlasnej osi i do tylu, do przodu tez nie bardzo jej wychodzi. Nie wiem czy sie juz martwic, ale jak czytam o wyczynach Waszych dzieciakow to zaczynam.

haha -fajny temat ;)
a ja się nie bałam i nie boję następnego porodu, choć w trakcie to ledwo co dawałam radę i było mi wszystko jedno, lekko nie było ale taki ból szybko się zapomina ;) ,,dziewczyny będzie dobrze ;) każdy następny poród prawdopodobnie jest lżejszy ;) nie pierwsze i nie ostatnie jesteście . Ja to się bardziej bym bała jak dam radę z dwoma maluszkami , choć prawdopodobie drugie też jest inne niż pierwsze - i to mnie trzyma przy nadziei -bo jak drugie bedzie takim kochanym łobuzem jak Alan to wysiądę psychicznie ;)

niby jestem przygotowana do pracy, jeszcze tylko musze siebie doprowadzic do ładu ;)

i wielkie dzięki za kciuki ;)

Ostatnia edycja:
Moja mala siedzi pewnie ale niestety nie przewraca sie w dalszym ciagu z brzuszka na plecki bo z pleckow na brzuszek non stop. Do raczkowania narazie sie nie zabiera. Troszke pelza wokol wlasnej osi i do tylu, do przodu tez nie bardzo jej wychodzi. Nie wiem czy sie juz martwic, ale jak czytam o wyczynach Waszych dzieciakow to zaczynam.
kochana nie masz podstaw do martwienia się. malutka rozwija się bardzo dobrze wg mnie:) ale ja nie lekarz, a jak cię coś martwi to podejdź do pediatry swojego i zapytaj
moja mała jeszcze urzęduje w łóżeczku, wyspała sie dziś to teraz nie może zasnąć. w sumie spała dziś 5 godzin co zdarzyło jej się pierwszy raz :)

Eee ja to nawet nie miałam tak bardzo na myśli tego bólu, tylko to jak mnie mnie potem urządzili, tak popękałam, że hemoglobina mi spadła do 6!! Nie mogłam 3 tygodnie wstać sama ani nic zrobić przy Paulince, to był horror, dlatego właśnie się boję, a też słyszałam, że każdy kolejny porób jest podobno lżejszy, ale też że każda kolejna pociecha waży więcej:) a no i dzięki za pomoc z sygnaturką :)

Ostatnia edycja:
Wiecie co dla mnie to co po porodzie bylo gorsze niz sam porod. Ten bol, dyskomfort siedzenia i poruszania sie. Wydawalo mi sie ze to nie minie:) A porod jakos dalo sie przezyc i nie bylo tak zle. Polozne obstawialy, ze urodze kolo poludnia a Ola juz o 8.35 byla na swiecie:p

Miałam właśnie takie same odczucia, gorsze było po niż sam poród, ee ja urodziłam też ekspresem i pewnie emu tak to potem wyglądało w godzine miałam rozwarcie 10, a mała też do maluszków nie należała bo miała 3800 g i 57 cm, a ja tylko 163 cm wzrostu więc dość spora jak na mnie:)

reklama
a ja piewrszy poród miałam bardzo ciężki, byłam nacięta i długo nie mogłam usiąść, długo też rodziłam. natomiast Pole urodziłam w ekspresowym tempie, bez nacinania. rodziłam w wodzie co bardzo polecam

Do góry