reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

hej laski.
koniec remontu :-)
teraz zostalo troche porzadkow i rozkladanie ciuchow.

i w zwiazku z tym mam pytanie, czy za uzywane spodnie ciazowe 50-55 zł to duzo?
mam towar sluchajcie chyba z jakichs sklepow, bo kilka bluzek trafilo sie takich samych i to nie raz. mam np 4 koszule tej samej firmy rozniace sie rozmiarem i kolorem, kilka takich samych plaszczykow, kilka takich samych bluzek. No watpie zeby to bylo od prywatnych osob.
No, towar mam super, kilka ciuchow z metkami, ale wszystkie bez ZADNYCH oznak uzywania.
No i w zwiazku z tym mam pytanie, czy kupilybyscie niby w lumpeksie sweterki za ok 30 zł, koszule (zajebiste) po 25, spodnie po okolo 50. bluzki 16-25?
kurcze, bo jestem na etapie wyceniania i mysle intensywnie. Dodam , ze kupilam towar po 31 zł / kg. Takze nie jest to tanio.

dodam , ze ciuchy sa tylko markowe:
Motherhood, Gap maternity, Liz Lange, Duo Maternity, Mimi itp.

Ostatnia edycja:
reklama
Moja maleńka dopiero usnęla. W dzień spała trzy razy po 15minut, budziła sie z płaczem. Jeść nie chce ani obiadków ,ani mleka, nic.Górne jedynki meczą chyba. Smarowałam jej żelem przeciwbólowym , pierwszym dotykiem ją uraziłam ,płakała.Cały dzień ręce i ręce, ani chwilki na macie czy kocu.Dawalam czopki a na noc panadol w syropie, pokręciła się jeszcze ,teraz zasnęła mocniej. Padam już ,tylko mam nadzieje,że chociaz Milusia trochę pośpi i odpocznie. Zapowiadają się trudne dni.

Moni lepiej na początek nie za drogo, bo się ludzie zrażą, fama pójdzie, że nie warto przychodzić. Czasy trudne, naród ubogi. Skoro to lumpeksik, to ludzie przyjdą z nastawieniem na udane łowy perełek, za grosze. Musisz sama wyważyć wycenę bo widzisz towar.Napewno towar markowy jest wart cen o jakich myślisz. Lepiej jednak sprzedawać duże ilości za ciut mniej i zdobyć masę zadowolonych klientek .To wiąże się z częstym jezdzeniem po towar i sporym wkładem własnej pracy...
Ale to co piszesz to o ciążowych?
Idę pod prysznic.Dobranoc

Ostatnia edycja:
Moni lepiej na początek nie za drogo, bo się ludzie zrażą, fama pójdzie, że nie warto przychodzić. Czasy trudne, naród ubogi. Skoro to lumpeksik, to ludzie przyjdą z nastawieniem na udane łowy perełek, za grosze. Musisz sama wyważyć wycenę bo widzisz towar.Napewno towar markowy jest wart cen o jakich myślisz. Lepiej jednak sprzedawać duże ilości za ciut mniej i zdobyć masę zadowolonych klientek .To wiąże się z częstym jezdzeniem po towar i sporym wkładem własnej pracy...
Ale to co piszesz to o ciążowych?
dzieki za odpowiedz.
tak to o ciazowych.
wiesz.. tylko ja drogo kupuje no i niestety musze zarobic chociaz na oplaty.
jak za bluzke daje 15 zł, no to sila rzeczy musze sprzedac drozej.
sama nie wiem co robic, jak wyceniac by nie zrazic klientow na poczatek, a jednoczesnie wyjsc na swoje.
Inaczej jest z ciuszkami dla dzieci, bo tego jest mnostwo, a inaczej z ciazowymi.
Kontaktowalam sie z wieloma hurtowniami i tylko w jednej znalazlam mix ciazowy, czyli tylko i wylacznie rzeczy ciazowe. W innych hurtowniach zdarzaly sie ciuchy ciazowe ale tylko w mixach damskich.. czyli oprocz ciazowych jeszcze inne damskie ciuchy.
A najlepsze jest to, ze taka odziez jest hmm.. wydzielana?
zamawialam 70 kg, a przyslali mi tylko 30 , ze wzgledu na to iz oni jako hurtownia dostaja raz na jakis czas tylko 150 kg takiego mixu i musza rozdzielic tez na innych klientow.

Powiedzcie prosze w jakiej cenie Wy kupowalyscie swoje ubrania ciazowe?

Ja sie nie wypowiem bo nie chodzę :)
Witajcie ale pogoda chyba bedzie niezle padało z rana
My dzis do pediatry i na zakupki
ledwo widzę na oczy jedna pobudka w nocy tylko o 3 ale od 6.30 gmeranie i stękanie

hej laski.
koniec remontu :-)
teraz zostalo troche porzadkow i rozkladanie ciuchow.

i w zwiazku z tym mam pytanie, czy za uzywane spodnie ciazowe 50-55 zł to duzo?
mam towar sluchajcie chyba z jakichs sklepow, bo kilka bluzek trafilo sie takich samych i to nie raz. mam np 4 koszule tej samej firmy rozniace sie rozmiarem i kolorem, kilka takich samych plaszczykow, kilka takich samych bluzek. No watpie zeby to bylo od prywatnych osob.
No, towar mam super, kilka ciuchow z metkami, ale wszystkie bez ZADNYCH oznak uzywania.
No i w zwiazku z tym mam pytanie, czy kupilybyscie niby w lumpeksie sweterki za ok 30 zł, koszule (zajebiste) po 25, spodnie po okolo 50. bluzki 16-25?
kurcze, bo jestem na etapie wyceniania i mysle intensywnie. Dodam , ze kupilam towar po 31 zł / kg. Takze nie jest to tanio.

dodam , ze ciuchy sa tylko markowe:
Motherhood, Gap maternity, Liz Lange, Duo Maternity, Mimi itp.

monia tak jak dziewczyny ci piszą, warto nie zrazić klientów do siebie ale musisz też wyjść za swoje, jeśli te spodnie naprawdę są w super stanie, to taka cena jest ok, u nas w sklepach spodnie ciazowe ok 120 zł, bluzki prawie 100 zł, normalnie porąbani oni są, ale co zrobić, ja nie kupowałam, dostałam od innych, trochę na allegro.

szkoda że mieszkasz tak daleko, nie jedna by była twoją klientką, a że jest nas tak dużo interes by się kręcił hehe.

a twój mały to teraz będzie miał szafę pełną hehe zapewne :)

trudne decyzje przed tobą, zobaczysz kilka dni co i jak, i wtedy zobaczysz czy cenę delikatnie obniżyć.

A POZATYM NAPENO NIE JA JEDNA - CZEKAMY NA ZDJĘCIA TWOJEGO BIZNESU !!!

Dzień doberek ale u nas leje deszcz.... noc w miare spokojna po panadolu, pobudka po4 na cycusia i normalnie po 6. Od rana niespokojna i pojekuje, posmarowałam dziąsełka zelem to jakos wypiła 120 mleczka.Po jakiejś pól godzinie kolejne100.Teraz chwilke bawi sie na kocu ,na podłodze z braciszkiem.Niedługo drzemka bedzie. Musze na poczte paczke nadać bo sprzedałam garniturek po synku.Oby wkońcu przestał padać. Nie mam pomysłu jeszcze co na obiad dzisiaj zrobię.Wieczorkiem włosy muszę farbnąć, bo jutro popołudniu do rodziców jedziemy.Tato dzis wychodzi ze szpitala po radioterapii i chemii.

hej witajcie, u nas spoko, z okiem lepiej, pogoda pod psem, miałam robić dziś na obiad rizotto (nie wiem czy tak się to pisze), ale musiałabym wyjść do sklepu po składniki a pogoda zdecydowanie nie sprzyja. Zatem wyjełam karkówkę z zamrażalnika i coś tam sklecę;-)
moniskabe ja dla mnie to ceny przystępne, wiadomo, że chciałby się kupić super rzecz do tego markową, najlepiej z metką i jeszcze za grosze, no ale przecież jasne jest, że też musisz wyjść na swoje, ja w zasadzie w ciąży kupiłam 2 pary spodni, sweterek i bluzkę, resztę miałam po kuzynce, a w rzeczywistości 3/4 ciąży i tak przechodziłam w leginsach i tunikach, siedziałam w domku, więc dbałam wyłącznie o to by było mi wygodnie:-)
frotka przykro mi, że Twój tata musi się tak męczyć

reklama
moniska- co do cen to mi sie trudno wypowiedziec , popatrz moze po ile takie rzeczy ida na allegro. Z tego co pamietam to u Ciebie nie ma takich sklepów wiec ceny raczej beda ok, ale np. u mnie gdzie jest kilka ciuchlandów no i oczywiscie to takie zadupie - to za spodnie ciążowe płaciłam - 25 -30 zł. Myśle że ceny są spoko .

Do góry