reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie!
Ja krótko. Wczorajszy wieczór i noc koszmarna. Lilka po tych temp. dostała takiej wysypki, że darła się w niebogłosy i drapała, a wczoraj o 3 w nocy jechalismy na pogotowie i do apteki. Nawet cyc nie pomógł. Niestety nie było pediatry i kazali jechać do szpitala, ale zrezygnowałam bo bałam się infekcji i róznych tam. Potem powrót do domu gdzie posmarowalam ja Alantanem Plus i tak spałysmy do 6 rano. Potem znowu płacz i drapanie. O 9.00 pojechalismy do znajomej pediatry i wiecie co niewiadomo skąd ta wysypka a dokładnie czerwone plamy. Przepisała nam fenistil i jakieś homeopaty. To wygląda jak mega potówki.Wyogladała ją na wszystkie strony i nic. No zobaczymy teraz jest spokojna i już 2 godz. śpi.
Kończę bo jutro imienieny męża i urodziny Polusi, gnam do kuchni.
Pozdrawiam Was!

reklama
Ja juz przygotowałam do kąpieli a mój synus spi jeszcze,ale pewnie za chwilke sie zbudzi,bo sie wierci.Lezy jak żabka na liściu:-)Cos długo spi,mam nadzieje,ze w nocy bedzie ładnie spał,no moze byc jedna pobudka.O chyba ktos sie budzi.Pózniej zajze.Fałszywy alarm hehe dalej śpimy;-)

magdusia_ ja właśnie wczoraj 0 23.00 podałam małemu mleko z kaszką butelką i pierwszy raz nie obudził się w nocy na jedzenie:szok::szok: mam nadzieję że tak już zostanie:-)
Neska chyba tez tak musze sprobowac...
A czy bebilon az tak nie smierdzi tak jak nutramigen,bo Bartus pił go z glukoza i niewiem jak bedzie z tym mlekiem.

ojj nie, Bebilon smierdzi duzo duzo mniej. Jest znosny. Nutramigen jest obrzydliwy.

witajcie
po dłuzszej przerwiemam w koncu chwile zeby cos napisac, bylam u rodzicow kilka dni i robilam troszke zaprawy z wisni i porzeczek i nie mialam nawet kiedy zajrzec na neta
zaczełam nadrabiac wątki ale to mi zajmie troszke wiecej czasu i widze ze czasem zycie weryfikuje nasze cudne teorie i postanowienia wobec wychowania dzieci :)

dziewczyny macie jakis sposob albo srodek na plamy, bo teraz pranie to ogolnie niezle wyzwanie jest
czy wasze dzieci jak jedza marchewke i inne jedzonko to tez sie tak uswinią jak male prosiaczki :) i oprocz tego wszystko wkolo tzn pieluchy bo malego oprocz sliniaka obkladam pieluchami ale on sie czasem tak wierci ze po jednym jedzeniu wszystko do prania musi isc

witajcie
po dłuzszej przerwiemam w koncu chwile zeby cos napisac, bylam u rodzicow kilka dni i robilam troszke zaprawy z wisni i porzeczek i nie mialam nawet kiedy zajrzec na neta
zaczełam nadrabiac wątki ale to mi zajmie troszke wiecej czasu i widze ze czasem zycie weryfikuje nasze cudne teorie i postanowienia wobec wychowania dzieci :)

dziewczyny macie jakis sposob albo srodek na plamy, bo teraz pranie to ogolnie niezle wyzwanie jest
czy wasze dzieci jak jedza marchewke i inne jedzonko to tez sie tak uswinią jak male prosiaczki :) i oprocz tego wszystko wkolo tzn pieluchy bo malego oprocz sliniaka obkladam pieluchami ale on sie czasem tak wierci ze po jednym jedzeniu wszystko do prania musi isc

kurcze.. ta nieszczesna marchewka.
ostatnio jak mi sie uswinil to zdjelam, szybko zapralam woda z ludwikiem i nie ma sladu :-)

Pola wykąpana przez M, zjadła 210 ml mleczka i już śpi. Ciekawe czy obudzi się tak jak to ostatnio robi czyli koło 7:30 rano.
Bebilon pepti jest smaczny, moja Julka go używała tylko on jest na receptę z tego co pamiętam.
e_kord to miałaś przejścia w nocy. Mam nadzieję że przejdzie Wam szybciutko i nie będzie to nic złego. A fenistil polecam, moja Pola teraz jak miała katar to dostała go w kropelkach i przyniósł jej ulgę.

Pola wykąpana przez M, zjadła 210 ml mleczka i już śpi. Ciekawe czy obudzi się tak jak to ostatnio robi czyli koło 7:30 rano.
Bebilon pepti jest smaczny, moja Julka go używała tylko on jest na receptę z tego co pamiętam.
e_kord to miałaś przejścia w nocy. Mam nadzieję że przejdzie Wam szybciutko i nie będzie to nic złego. A fenistil polecam, moja Pola teraz jak miała katar to dostała go w kropelkach i przyniósł jej ulgę.

w moim miescie mozna kupic bez recepty.

reklama
Do góry