reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dzieńdoberek, hura u nas dziś chłodniej 17 stopni. Tylko po taki upałach to szok najpierw 36 a teraz 17. Nocka spokojna i 6 jedzenie i spanie do 8:30. teraz coś zaczyna marudzić ale to chyba wina tego cholernego kataru. heronek cieszę się że dotarliście spokojnie i bezpiecznie. teraz wypoczywajcie. życzę udanego dzionka

reklama
ja podaję mojej Poli kaszkę i podaję przez butlę ponieważ moja mała łyżeczką to jadłaby przez pół dnia. natomiast deserek podaję łyżeczką bo mała zjada tylko pół słoiczka więc idzie nam w miarę tylko 30 min jedzenie. nie podaję kaszki na noc tylko o 15 ją zjada. jak parę razy dawałam na noc to budziła się w nocy głodna i zjadała mleko, a teraz zje mleczko i śpi całą nockę.
Ja dawałam mojemu kaszke mleczny sen z bobovity ale z butelki nie chciał jeść tylko łyżeczka. Dostawał ją godzinę przed kąpielą i po niej zasypiał na 8h ale kaszki brakło no i zaczęły się problemy z laktacją i narazie zrezygnowałam. Pozostałe nowości lubi zjada słoiczek ale mleko i tak chce co 3h.

Witam.U nas nocka udana chodzi o synusia zasnoł przed 22 i spał do 7 rana,ale w nocy wyjechał mój M i jest mi bardzo smutno:-(mam nadzieje,że ten miesiąc szybko minie.Bartus drzemkuje,a ja kawke pije.Jest ciepło,ale bez upału,chociaz w domu ciepło.Jutro mamy pediatre zobaczymy co powie z tym ze nie przybrał na wadze,ach same problemy mamy kiedy sie skonczą.Dobrego dnia!!!

Witajcie :)

W końcu chce się żyć - 18 stopni:-)
Kuba spokojnie zasnął, już mu nie dokuczają upały. Oby jak najdłużej!!!

W sumie to weszłam żeby przywitać się :) i napisać co zrobiły starsze łobuzy:) kurde myślałam że zaspana jestem albo coś bo wstaje po odciągniętą butle a tu połowy mleka nie ma. W pierwszym momencie pomyślałam że pewnie w nocy wydawało mi si że pełna i poszłam spać. Ale po chwili M. Mówi że wstawał pić i widział pełniutką i nawet się zdziwił że udało się :) a mały nadal śpi. Więc pierwsza myśl nic wstałam i dałam mu na śpiąco, ale po chwili przylatuje Oliwia i skarży że Wiktor ją zmusił i w ogóle i teraz jej nie dobrze :) wiec pytam się najstarszego co zrobili a on że chcieli próbować po czym Franio tak rośnie. Ogólne wrazenie: słodko - kwaśne mleko nie do picia:)
Niezłe urwisy:-D Uśmiałam się:-D

Witam! OOoo moja Amelcia też się tak podnosi, wczoraj leżała sobie w łóżeczku, a głowę w górze trzymała ok 3min!!:szok::szok: Bardzo się zsuwa, jak się ją trzyma na rękach to trzeba mocno trzymać bo potrafi tak wyskoczyć, że szok! Dobra lecę do małej bo bajka się jej znudziła :-p Od 7 ogląda jakieś bajki na tvn, i już czas na mini mini :-p
Kurcze, pozwalasz już dziecku oglądać tv? Tak wcześnie?

misia- do pracy wracam cos podobnie jak ty - chyba ok 14 pazddziernika

mloda mamusia - jak to oglada bajki ? ja to sie sttrasznie boje o oczy choc mldego ciagnie do tv, kiedys siedzi w foteliku taki grzeczny az mnie zdiwilo a tu patrze a ktos drzwi otworzyl do sasiedniego pokoju a ten siedzi wprost do tv i oglada , grzeczniutki ze hej ale ja mu nie pozwlam, max 1 min dzienie , zreszta w ostatnim numerze mam dziecko napisali ze televizor najwczesniej po ukonczeniu 3 lat bo nadmiar bodzcow powoduje ze dziecko przezuca sie na tak jakby mniejsze obroty i spowalnia jego rozwoj czy jakos tak.

mloda mamusia - jak to oglada bajki ? ja to sie sttrasznie boje o oczy choc mldego ciagnie do tv, kiedys siedzi w foteliku taki grzeczny az mnie zdiwilo a tu patrze a ktos drzwi otworzyl do sasiedniego pokoju a ten siedzi wprost do tv i oglada , grzeczniutki ze hej ale ja mu nie pozwlam, max 1 min dzienie , zreszta w ostatnim numerze mam dziecko napisali ze televizor najwczesniej po ukonczeniu 3 lat bo nadmiar bodzcow powoduje ze dziecko przezuca sie na tak jakby mniejsze obroty i spowalnia jego rozwoj czy jakos tak.
Ja wracam 6 października - nie mogę sobie tego wyobrazić....:baffled:

Co do telewizji, to zgadzam się w zupełności, jak już pisałam wyżej.
Też kiedyś przyłapałam Kubę na zerkanie w ekran - po prostu fascynowały go ruszające się obrazy, i od razu wyłączyłam, no bo bez przesady...:dry:

No to marela mnie teraz uświadomiłaś.... Nie ma co rzucamy tv... Może jakieś radio? Kurcze, chodzi o to, że przy odgłosach z tv Amelka myśli, że ktoś jest w pokoju - tak mi się wydaję - a ja w tedy robię jakieś porządki czy choćby obiad gotuję - zawsze rano to robie, bo później mi się nigdy nie chce - i wtedy się zajmie sobą, bo jak nie słyszy głosów z tv, a jest sama w pokoju to płacz jak nie wiem... :dry:

Hejka!!
Na weekend była moja mama u nas:) M wraca w piątek wieczorkiem:) Juz nie możemy się z Tomciem doczekac:) Co do tv to mój Tom uwielbia!!:) Hehe:) Nie mam możliwości go odseparowac od tego bo nasze mieszkanie ma 21 metrów, czyli jeden pokój i mini łazienka z kibelkiem i umywalką. Także widzicie;)

reklama
No to marela mnie teraz uświadomiłaś.... Nie ma co rzucamy tv... Może jakieś radio? Kurcze, chodzi o to, że przy odgłosach z tv Amelka myśli, że ktoś jest w pokoju - tak mi się wydaję - a ja w tedy robię jakieś porządki czy choćby obiad gotuję - zawsze rano to robie, bo później mi się nigdy nie chce - i wtedy się zajmie sobą, bo jak nie słyszy głosów z tv, a jest sama w pokoju to płacz jak nie wiem... :dry:
to może sadzaj ją tyłem do tv, niech tylko słyszy, a nie widzi

Do góry