Dzieńdoberek, hura u nas dziś chłodniej 17 stopni. Tylko po taki upałach to szok najpierw 36 a teraz 17. Nocka spokojna i 6 jedzenie i spanie do 8:30. teraz coś zaczyna marudzić ale to chyba wina tego cholernego kataru. heronek cieszę się że dotarliście spokojnie i bezpiecznie. teraz wypoczywajcie. życzę udanego dzionka
reklama
Ja dawałam mojemu kaszke mleczny sen z bobovity ale z butelki nie chciał jeść tylko łyżeczka. Dostawał ją godzinę przed kąpielą i po niej zasypiał na 8h ale kaszki brakło no i zaczęły się problemy z laktacją i narazie zrezygnowałam. Pozostałe nowości lubi zjada słoiczek ale mleko i tak chce co 3h.ja podaję mojej Poli kaszkę i podaję przez butlę ponieważ moja mała łyżeczką to jadłaby przez pół dnia. natomiast deserek podaję łyżeczką bo mała zjada tylko pół słoiczka więc idzie nam w miarę tylko 30 min jedzenie. nie podaję kaszki na noc tylko o 15 ją zjada. jak parę razy dawałam na noc to budziła się w nocy głodna i zjadała mleko, a teraz zje mleczko i śpi całą nockę.
madzia84
Kochamy Ciebie Bartusiu!!
Witam.U nas nocka udana chodzi o synusia zasnoł przed 22 i spał do 7 rana,ale w nocy wyjechał mój M i jest mi bardzo smutno:-(mam nadzieje,że ten miesiąc szybko minie.Bartus drzemkuje,a ja kawke pije.Jest ciepło,ale bez upału,chociaz w domu ciepło.Jutro mamy pediatre zobaczymy co powie z tym ze nie przybrał na wadze,ach same problemy mamy kiedy sie skonczą.Dobrego dnia!!!
Witajcie
W końcu chce się żyć - 18 stopni:-)
Kuba spokojnie zasnął, już mu nie dokuczają upały. Oby jak najdłużej!!!
W końcu chce się żyć - 18 stopni:-)
Kuba spokojnie zasnął, już mu nie dokuczają upały. Oby jak najdłużej!!!
Niezłe urwisy Uśmiałam sięW sumie to weszłam żeby przywitać się i napisać co zrobiły starsze łobuzy kurde myślałam że zaspana jestem albo coś bo wstaje po odciągniętą butle a tu połowy mleka nie ma. W pierwszym momencie pomyślałam że pewnie w nocy wydawało mi si że pełna i poszłam spać. Ale po chwili M. Mówi że wstawał pić i widział pełniutką i nawet się zdziwił że udało się a mały nadal śpi. Więc pierwsza myśl nic wstałam i dałam mu na śpiąco, ale po chwili przylatuje Oliwia i skarży że Wiktor ją zmusił i w ogóle i teraz jej nie dobrze wiec pytam się najstarszego co zrobili a on że chcieli próbować po czym Franio tak rośnie. Ogólne wrazenie: słodko - kwaśne mleko nie do picia
Kurcze, pozwalasz już dziecku oglądać tv? Tak wcześnie?Witam! OOoo moja Amelcia też się tak podnosi, wczoraj leżała sobie w łóżeczku, a głowę w górze trzymała ok 3min!! Bardzo się zsuwa, jak się ją trzyma na rękach to trzeba mocno trzymać bo potrafi tak wyskoczyć, że szok! Dobra lecę do małej bo bajka się jej znudziła Od 7 ogląda jakieś bajki na tvn, i już czas na mini mini
marela
Podwójna marcóweczka ;)
misia- do pracy wracam cos podobnie jak ty - chyba ok 14 pazddziernika
mloda mamusia - jak to oglada bajki ? ja to sie sttrasznie boje o oczy choc mldego ciagnie do tv, kiedys siedzi w foteliku taki grzeczny az mnie zdiwilo a tu patrze a ktos drzwi otworzyl do sasiedniego pokoju a ten siedzi wprost do tv i oglada , grzeczniutki ze hej ale ja mu nie pozwlam, max 1 min dzienie , zreszta w ostatnim numerze mam dziecko napisali ze televizor najwczesniej po ukonczeniu 3 lat bo nadmiar bodzcow powoduje ze dziecko przezuca sie na tak jakby mniejsze obroty i spowalnia jego rozwoj czy jakos tak.
mloda mamusia - jak to oglada bajki ? ja to sie sttrasznie boje o oczy choc mldego ciagnie do tv, kiedys siedzi w foteliku taki grzeczny az mnie zdiwilo a tu patrze a ktos drzwi otworzyl do sasiedniego pokoju a ten siedzi wprost do tv i oglada , grzeczniutki ze hej ale ja mu nie pozwlam, max 1 min dzienie , zreszta w ostatnim numerze mam dziecko napisali ze televizor najwczesniej po ukonczeniu 3 lat bo nadmiar bodzcow powoduje ze dziecko przezuca sie na tak jakby mniejsze obroty i spowalnia jego rozwoj czy jakos tak.
Ja wracam 6 października - nie mogę sobie tego wyobrazić....misia- do pracy wracam cos podobnie jak ty - chyba ok 14 pazddziernika
Co do telewizji, to zgadzam się w zupełności, jak już pisałam wyżej.
Też kiedyś przyłapałam Kubę na zerkanie w ekran - po prostu fascynowały go ruszające się obrazy, i od razu wyłączyłam, no bo bez przesady...
mloda_mamusia1
Podwójna mama ;)
Kurcze, pozwalasz już dziecku oglądać tv? Tak wcześnie?
Ona siedzi w foteliku jakies 4-5m od tv, włączam jej bajki, lub muzykę, a ona się bawi swoimi zabawkami, trochę spojrzy na ten telewizor, ale nie żeby siedziała i oglądała. A po za tym robimy tylko tak rano od 7 do jakieś 9 max
mloda_mamusia1
Podwójna mama ;)
misia- do pracy wracam cos podobnie jak ty - chyba ok 14 pazddziernika
No to marela mnie teraz uświadomiłaś.... Nie ma co rzucamy tv... Może jakieś radio? Kurcze, chodzi o to, że przy odgłosach z tv Amelka myśli, że ktoś jest w pokoju - tak mi się wydaję - a ja w tedy robię jakieś porządki czy choćby obiad gotuję - zawsze rano to robie, bo później mi się nigdy nie chce - i wtedy się zajmie sobą, bo jak nie słyszy głosów z tv, a jest sama w pokoju to płacz jak nie wiem...
Agniesiak85
Fanka BB :)
Hejka!!
Na weekend była moja mama u nas M wraca w piątek wieczorkiem Juz nie możemy się z Tomciem doczekac Co do tv to mój Tom uwielbia!! Hehe Nie mam możliwości go odseparowac od tego bo nasze mieszkanie ma 21 metrów, czyli jeden pokój i mini łazienka z kibelkiem i umywalką. Także widzicie
Na weekend była moja mama u nas M wraca w piątek wieczorkiem Juz nie możemy się z Tomciem doczekac Co do tv to mój Tom uwielbia!! Hehe Nie mam możliwości go odseparowac od tego bo nasze mieszkanie ma 21 metrów, czyli jeden pokój i mini łazienka z kibelkiem i umywalką. Także widzicie
reklama
to może sadzaj ją tyłem do tv, niech tylko słyszy, a nie widziNo to marela mnie teraz uświadomiłaś.... Nie ma co rzucamy tv... Może jakieś radio? Kurcze, chodzi o to, że przy odgłosach z tv Amelka myśli, że ktoś jest w pokoju - tak mi się wydaję - a ja w tedy robię jakieś porządki czy choćby obiad gotuję - zawsze rano to robie, bo później mi się nigdy nie chce - i wtedy się zajmie sobą, bo jak nie słyszy głosów z tv, a jest sama w pokoju to płacz jak nie wiem...