reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Marcia trzymam kciuki za Nikusia :tak:

Dziewczyny nie wiem już co mam robić :-( kilka dni temu wkleiłam zdjęcia rączek Mikiego (ma jakieś odparzenia w zgięciach - skaza) i zapytałam was o opinię czy posmarować to maścią sterydową... Posmarowałam, zniknęło to na jeden dzień...i później znowu wyszło - chyba dlatego że wypiłam Nestea Brzoskwiniową... kurde jutro wyjeżdżamy i nie zdąże iść do alergologa... Tak jak moniska odstawiłabym pierś i przeszła na butlę tylko mój J by mnie chyba zatłukł - bo pierś najważniejsza ech, zresztą sama chciałabym jak najdłużej karmić... no ale co zrobić skoro to go tak wysypuje ech....ja już praktycznie nic nie jem...:dry:

Cześć dziewczyny :happy2:

Dziś gorąco. Byliśmy już rano na spacerze. Teraz robię porządki w szafie, a Młody zasypia w łóżeczku. Postanowiłam zrobić sobie przerwę do Was zajrzeć.

Czarnuszka - z pewnością każda z nas czasami ma dość. Ja też mam takie chwile, że chciałabym się spotykać z ludźmi, albo chociaż w spokoju i bez pośpiechu móc pochodzić po sklepach. Nie wmawiaj sobie, że jesteś złą matką. Każdemu mogą puścić nerwy. A z tą pracą to dobry pomysł, bo będziesz miała okazję wyjść z domu, pobyć z ludźmi, zrobić wreszcie coś innego. Życzę wytrwałości.

Moniska - życzę, żeby biznes wypalił, to jest naprawdę super pomysł. Szkoda, że tak daleko mieszkam, bo na pewno byłabym Twoją klientką.

Tabasia, Ionka, Heronek - z małym dzieckiem w samolocie pewnie łatwo nie jest, ale dacie radę. Moja koleżanka mieszkając w Anglii leciała z synkiem kilka razy do Polski i z powrotem i nigdy nie było problemów.

Marciaa, mam nadzieję, że z synkiem coraz lepiej. Biedna. Ale mieliście przeżycia. Zdrówka dla Nikiego!

Fiołkowa, mi kiedyś na spacerze jakiś facet powiedział, że na małego świeci słońce, a nie powinno. Tylko, że dopiero wtedy jak on mnie mijał, a było to na zakręcie, słońce zaczęło świecić mu na główkę. Chyba od kilkunastu sekund leżenia w słoneczku udaru by nie dostał. Ale się wkurzyłam. A z tą czapką to jakaś porażka, wszystkie starsze babki mają jakaś fobię na jej punkcie. Ja nawet pytałam naszej lekarki i ona potwierdziła, że bezsens z tą czapką.

Mcgosia, mój mały też niespokojnie śpi, rzuca się, nogami macha, kręci głową. Myślę, że to przez sny.

moniSkabe - u nas jest drapanie mamy po twarzy i ciąganie za włosy:-)?
hehe o tak. czasami jak zlapie za klaki to hoho :-)
moniskabe super się Twój Pawełek rozwija:tak: Ale jak czytam co on już umie, to zaczynam się martwić, że Olek tak mało umie. Tzn. nie umie się przekręcać z brzucha na plecy i odwrotnie. Może jest po prostu leniwy:confused: nie wiem sama..
nauczy sie, sama sie kie zorientujesz kiedy.
40 zł???:szok: U nas na wieszakach są po 12zł:) a w poniedziałki wszystko po 1zł:-)

Gratuluje umiejętności:) Nasz nauczył się na zawołanie język pokazywac:) i na zmiane z tatą pokazują i się śmieją:) Niemożliwi sa:) No i Moniska super pomysł z tym biznesem:) My jeszcze poczekamy troszkę:)
u nas na wieszakach sa rozne ceny, a na kg to przewaznie po 35.
u nas bedzie chyba okolo 45 zł za kg, po bedziemy zamawiac drogi towar.
A ja właśnie dostałam SMS z mamo to ja, że wygrałam zabiegi spa (w tym konkursie co Yra wygrała zabawkę)! :)
super!! gratulacje.

Dziewczyny nie wiem już co mam robić :-( kilka dni temu wkleiłam zdjęcia rączek Mikiego (ma jakieś odparzenia w zgięciach - skaza) i zapytałam was o opinię czy posmarować to maścią sterydową... Posmarowałam, zniknęło to na jeden dzień...i później znowu wyszło - chyba dlatego że wypiłam Nestea Brzoskwiniową... kurde jutro wyjeżdżamy i nie zdąże iść do alergologa... Tak jak moniska odstawiłabym pierś i przeszła na butlę tylko mój J by mnie chyba zatłukł - bo pierś najważniejsza ech, zresztą sama chciałabym jak najdłużej karmić... no ale co zrobić skoro to go tak wysypuje ech....ja już praktycznie nic nie jem...:dry:
rozumiem co czujesz.. ja rowniez prawie nic nie jem.. dzisiaj udalo nam sie usnac bez cyca o 11. zobaczymy jak bedzie z nastepnym spaniem. smoka wyciagnelam.. zobaczymy...

a co do Twojego J, to szkoda ze on nie potrafi Cie zrozumiec.. ze nic nie jesz.. a moze tez zaserwuj mu taka diete?
Moniska - życzę, żeby biznes wypalił, to jest naprawdę super pomysł. Szkoda, że tak daleko mieszkam, bo na pewno byłabym Twoją klientką.

dzieki :-)

narazie mam problem z kredytem.. ale zobaczymy...

A ja właśnie dostałam SMS z mamo to ja, że wygrałam zabiegi spa (w tym konkursie co Yra wygrała zabawkę)! :)
Gratulację!!!!! :)

Co do ciuchów w dzień dostawy są po 40 zł, takie małe ciuszki bardzo tanio wychodzą :)

Moja córcia ostatnio zjada co 2 h po 60 ml, nie wiem co jej się odmieniło, gdy wstanie dam jej marchewkę zobaczymy jak dzisiaj zareaguje i zacznę dawać jej soczki, wody i herbatek nie chce mi pić, czy ona będzie niejadkiem ? :p

Witajcie,
mcgosia mój też śpi niespokojnie, budzi sie znow co dwie godziny, ale nie wiem czy to nie przez zeby od 2 tyg ma rozpulchnione dziasla i slini sie strasznie:baffled: caly czas lapska w buzi, moze ktoras ma jakis super srodek na zeby?:confused: to bym zakupila, bo dzis dzien straszny, maly nie moze spac i tylko dwa razy spal po pol godziny, po dlugimmmmm usypianiu na rekach oczywiscie.

A i gosia co do jedzenia, to wiem co czujesz, ale wiesz co ja juz sie przyzwyczailam, polecam gerberki do jedzenia i dzial w markecie dla diabetykow, sa pyszne ciasteczka:tak:tak Ci druga gosia radzi, czyli ja:-D A Twoj J niech sie pocaluje w tylek, powiedz mu, ze Twoje mleko Mlodemu szkodzi, tak Ci lekarz powiedzial i przechodzisz na nutra czy tam bebilon.
Moj M jak zobaczyl ze chudne w oczach, to powiedzial koniec z karminiem cycem przechodzimy na bebilon, ale poki co ja jeszcze chce karmic, a M caly czas cos we mnie wciska. Na szczescie od 3 dni nie schudlam, caly czas 62 kg, wiec spoko:-D powoli zrzuce jeszcze te 2 kg tak mysle:-D

Moja Amelka miała straszne odparzenie na pupie, nie schodziło, przez tygodnie! Dermatolog kazała mi kupić "Bioderma Atoderm PO zinc" - zeszło na drugi dzień po smarowaniu tą maścią - jest droga, ok 50zł

Spróbuj, może to wcale nie jest alergiczne!

witajcie
ja wlasnie slonczylam pic kawke i wciągnelam lody :)
u nas nocka fajnie minela maly sie przebudzil cos okolo 4.30 ale dalam mu dydusia i dalej zasnął potem obudzil sie o 7 dostal cyca potem o 9 moje mleczko odciagnięte a potem o 11 znowu moje mleczko no i o 13.20 wciągnął marcheweczke i zapil soczkiem jabłkowym a dzis marcheweczka bardzo mu smakowala i z początku byl wsciekly ze za wolno macham lyżką :) a potem byl niezadowolony ze tak szybko się skonczylo :) ale na razie dostaje tak ok 4 lyzeczek tych jego malutkich moze ze 30 ml tego wychodzi bo podaje z pojemniczka na przechowywanie zywnosci dla dzieci jutro sprobujemy ziemniaka :)
teraz maly smacznie spi :) ale pewno się niedlugo obudzi bo bo marchewce i soczku jablkowym pol na pol z wodąszybko sie glodny robi wczoraj ledwo 1,5 godz wytrzymal

reklama
Ja tam uważam, że chłopu nic do tego ;)

A możesz napisać co jesz? A może to jakiś detergent, a nie jedzenie?

Do góry