reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witam mam takie pytanko dla mam których bobaski jedzą coś wiecej niz mleczko kiedy daje sie coś więcej niby mówią ze dopiero poi 4 miesiącu ale widze że niektore wcześniej juz proboją a co pierwsze podawać??

reklama
Hej!

Moniska Be Chrzciny robiłam w domu, na 15 osób plus jedno dziecko, menu: rosół, pieczone udka, czerwona kapusta, kluski sląskie, tort, 25 kawałków ciasta z galaretką, 3 sałatki, śledzie, wędlinka serek - 540złotych, ale narobiłysmy sie z mamą straszliwie.
Pomarańczxowe Pampersy sama kupuję w TESCO bez promocji wychodzą 51 groszy za sztukę i mnie się podobają - slicznie pachną rumiankiem, a co do chlonności, to ja zawsze zmieniam pieluszkę co 2,5 - 3 godziny niezależnie od rodzaju i są ok.

Tabasia jak to wasze dzieci się pocą? Moja czasem ma tylko lekko gorący karczek, a stópki i rączki prawie zawsze chłodne, więc to chyba ja powinnam się martwić.

Wsółczuję wszystkim przeziębionym maluchom, my odpukać narazie zdrowe, ale zęby sie szykują, bo dziąsełka opuchnięte i pogodziłysmy się ze smoczkiem.

Hej!

Moniska Be Chrzciny robiłam w domu, na 15 osób plus jedno dziecko, menu: rosół, pieczone udka, czerwona kapusta, kluski sląskie, tort, 25 kawałków ciasta z galaretką, 3 sałatki, śledzie, wędlinka serek - 540złotych, ale narobiłysmy sie z mamą straszliwie.
Pomarańczxowe Pampersy sama kupuję w TESCO bez promocji wychodzą 51 groszy za sztukę i mnie się podobają - slicznie pachną rumiankiem, a co do chlonności, to ja zawsze zmieniam pieluszkę co 2,5 - 3 godziny niezależnie od rodzaju i są ok.

Tabasia jak to wasze dzieci się pocą? Moja czasem ma tylko lekko gorący karczek, a stópki i rączki prawie zawsze chłodne, więc to chyba ja powinnam się martwić.

Wsółczuję wszystkim przeziębionym maluchom, my odpukać narazie zdrowe, ale zęby sie szykują, bo dziąsełka opuchnięte i pogodziłysmy się ze smoczkiem.

co do chrzcin... kurcze zdaje sobie sprawe, ze to kupa roboty, licze ze ktoras z mam mi pomoze. No ale kurcze.. wydac 600 zł, a wydac 1200 to jest jednak roznica.

co do pampersow pomaranczowych to jaki rozmiar wychodzi po 51gr?

Myszencja czemu to Cie martwi? Alex nawet jak ma zimne stopki, to czasem z nich kapie, nie wiem co moze byc przyczyna :baffled:
Achhh te zabki :-)

A my w zasadzie lecimy na wielorazówkach, a na wypady i na noc to pampersy. Ostatnio kupiliśmy active baby i są bardzo mięciutkie, a po nocy nie są aż tak wypchane jak inne (huggisy, dada). Zauważyłam, że jak młody jest w pampersach, to strasznie one śmierdzą po zrobieniu siku. Wielo tak nie mają.
Moniskabe, to Wy już 8 kg ?? my jeszcze 7 nie mamy, a ostatnio mój brat mnie zdenerwował, bo powiedział, że Tymon ma nadwagę - sam ma syna delikatnego drobnokoscistego, który w wieku 10 mscy wazy 8,5 kg, więc ja mu na to, że mój jest na samej górze siatki centylowej, a jego ledwo dosięga dołu ;) każde dziecię jest inne i inaczej się rozwija.

Witajcie!!!
a Redan ma dzis operację?? ojjj, mam nadzieję, że wszystko ok!
ionka dzieki za pamiec...ale niestety nie bylo zabiegu...
Wscieklam sie jak nie wiem, w szpitalu sie dowiedzialam, ze cos sie zdarzylo w nocy i wszyscy chirurdzy mieli nocny dyzur, wiec moj zabieg odwolali, zeby lekarze odpoczeli....ggggrrrrrrrrrr
A zadzwonili dopiero o 10.30 jak juz bylismy w tym cholernym szpitalu....najpierw sie wydarlam na babke, a potem sie poplakalam, ach te emocje...taki kawal musielismy jechac, na darmo, biedny Redan byl taki dzielny, w ogole mi nie plakal w samochodzie, a przeciez musial byc na czczo...znowu trzeba czekac...i znowu od poczatku...
Ale obiecali mi, ze sie postaraja przed urlopem, czyli do przyszlego tygodnia...ech
sorki za rozpisanie sie, ale musialam dac upust....
pewnie ze synek mamusi:tak:

tabasia mojemu tez sie stopki poca jak nie wiem, a jak zacznie te swoje wygibasy, to az strach patrzec, kopie i bije sie wszedzie...hehehehe

reklama
A my w zasadzie lecimy na wielorazówkach, a na wypady i na noc to pampersy. Ostatnio kupiliśmy active baby i są bardzo mięciutkie, a po nocy nie są aż tak wypchane jak inne (huggisy, dada). Zauważyłam, że jak młody jest w pampersach, to strasznie one śmierdzą po zrobieniu siku. Wielo tak nie mają.
Moniskabe, to Wy już 8 kg ?? my jeszcze 7 nie mamy, a ostatnio mój brat mnie zdenerwował, bo powiedział, że Tymon ma nadwagę - sam ma syna delikatnego drobnokoscistego, który w wieku 10 mscy wazy 8,5 kg, więc ja mu na to, że mój jest na samej górze siatki centylowej, a jego ledwo dosięga dołu ;) każde dziecię jest inne i inaczej się rozwija.

2 czerwca mial 6,100, a co do aktualnej wagi to dowiem sie dopiero 14 lipca, gdyz wtedy mamy wazenie, mierzenie i szczepionke.

Do góry