reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Myszencja mnie tez sie nie podoba ze nagle sie okazuje ze nie ma dla Ciebie godzin :no: Coś to nie tak...

Ja też nie będę miała pracy ale dlatego że sama się zwolnie :-D Będę czegos innego szukac ale nie traktuję tego jak problemu.

Anula witaj :-) I powiedz odkąd to Bedzin jest na śląsku? :-D Toż to zagłebie przecież :-)

reklama
monia, my jesteśmy miedzy 25 a 50 centylem wagowo dla dziewczynek urodzonych miedzy 32 a 37 tygodniem. czyli nie jest źle. ale jakbym wpisała, że Ola się urodziła o czasie to wychodzi jedynie 15 centyl, a wzrost to w ogóle duuuuużo poniżej siatki.

Eee wiecie tak sie zastanawiam jak to jest z tymi smoczkami bo przeciez jak sie karmi piersia to mleko leci tak samo (oprocz samego poczatku). Przecie kanaliki sie nie powiekszaja. A smoczki z wiekszym przepływem sie daje :baffled::confused:

koza, ja tez sie zastanawiałam nad tym i nawet mówiłam, ze nie będe wywalac kasy na nowe smoczki. ale jak mała się wkurzała, po pół butelki wypijała, cała zdenerwowana i zmeczona ssaniem, to kupiłam 2 smoki na próbę. no i naprawde jest różnica! teraz ciągnie jak smok, tylko bąbelki uciekają. tak samo piła kiedys na początku z "1".

Fiołkowa chyba coś mi się z tym majem pomieszało. To arkusz organizacyjny na nowy rok szkolny ma być oddany organowi prowadzącemu szkołę do końca maja. Czyli wychodzi na to, że powinni wcześniej niż w maju poinformować o tym, że nie będzie godzin.
Ja wiem, że nie będę miała całego etatu. Podobno tylko przez jeden rok szkolny. Zobaczymy...

Dziękuję Wam za opinie na temat bioderek. Widzę, że generalnie jak jest ok, to się nie pielu****e. Chyba nie będę aż tak się do tego przykładała;-) A już na pewno w czasie upałów, bo mi się dziecię ugotuje.

karlajna ja probuje przepajac wodą choć maly nie umie pic z butli,ale "tryskam" mu troche na wargi i do buzki tą wodą wyraznie mu lepiej po tym.

My z zasypianiem problemow nie mamy,maly zasypia sam lub przy cycu.
Spróbuj podawać malszkowi wodę na malutkiej głębszej plastikowej łyżeczce albo kup niekapka. Moja mała od 3 tygodni jedzie na łyżeczce i bardzo to lubi a dziś kupiłam LOVI niekapka z miękkim ustniczkiem i zobaczymy jak będzie !

Myszencja wspolczuje :-( wierze, ze to sie jakos wyjasni, rozwiaze...

Ja moze w przyszlym tyg. pojade do firmy omowic warunki mojego powrotu... Jak ja bym chciala, zeby mnie zwolnili... Siedzialabym sobie z Alexikiem na zasilku... Echhh, pomarzyc zawsze mozna. No chyba, ze dostane jakas inna oferte. A jak nie, to najwyzej poprosze o weekendy, bo nie wyobrazam sobie Niunka z kims zostawic :no:

My jutro zasuwamy na jakis 3-miesieczny bilans :nerd: pewnie zwaza, popatrza i wsio. Nawet nie chce mi sie tam isc, ale list przyslali. Aaaa pojde z ciekawosci zobaczyc ile przybral ;-)

Zmykam spac, bo jakas nieprzytomna jestem.
Spokojnej nocki laski!

Dziewczyny czy tez macie wrażenie że wasze dzieci zatrzymały sie w rozwoju...tzn już niczym Was nie zaskakuja:dry: Qrcze ja mam wrażenie nawet ze mala przestlaa mówic AGU:baffled: wczesniej to tylko salwe powtarzających sie agu slyszalam a teraz to moze raz dzinnie uslysze jej gruchanie:-( mam nadzieje ze to tylko moje złudzenie:sorry2:

A wczoraj chyba przezylismy efekt uboczny szczepionki bo mala byla obrazona na cyca...Cyc to najwiekszy jej wrog i jakby wygladaly tak moje karmienia ze prezy sie i odwraca glowe od cyca to dawno bylabym na butli wiec rozumiem Was dziewczyny ze zaprzeslayscie karmienie piersia!! Wczoraj przez 12 godz jadla tylko 3 razy co zawsze bylo prznajmniej 6 karmien:szok: a teraz grzecznie leży w łóżeczku i patrzy na karuzele a ja mam wyrzuty sumienia ze sama lezy i ja na necie:sorry2:

monia, my jesteśmy miedzy 25 a 50 centylem wagowo dla dziewczynek urodzonych miedzy 32 a 37 tygodniem. czyli nie jest źle. ale jakbym wpisała, że Ola się urodziła o czasie to wychodzi jedynie 15 centyl, a wzrost to w ogóle duuuuużo poniżej siatki.
Przy sprawdzaniu wzrostu dzieci na siatkach centylowych najważniejsza jest to aby dziecko na sprawdzanym etapie rozwoju było na tym samym lub zblizonym centylu. Po krótce chodzi o to aby nie było skoków tzn. np. z 3 na 97. Moja starsza córcia jest caly czas na 25 centylu i widzę, ze Lilka zaczyna byc podobnie. Ja tylko wiem, ze lekarze chcieliby aby dzieci na siatkach plasowaly sie wysoko tzn. powyżej 25 i 50. Ale najważniejsze jest to aby nie było duzych różnic.

reklama
Myszencja a dlaczego dopiero teraz Cie o tym informują? Tak jak napisała Asia2702 arkusz organizacyjny dyrektor tworzy w kwietniu i maju, a do końca maja ma byc zatwierdzony. U Nas tak własnie było. A tak wogóle co to za d... ten dyrektor, który kobiecie na macierzyńskim likwiduje etat. U Nas dyrektorzy w niektórych szkołach szukaja godzin w szkołach zaprzyjaźnionych, zeby bylo dobrze dla nauczyciela, bo wiadomo że brak etatu to często sytuacja przejściowa. Idź do niego i poproś o poszukanie godzin. Wiem, że w szkołach srednich w moim mieście jest bardzo krucho z młodzieżą, ponoć to jakiś niż i szkoły nie maja pełnego naboru.

Do góry