moniSkaBe
Fanka BB :)
ja do papki Nutriton dodaje kilka ziarenek herbatki koperkowej, bo sam Nutriton jest obrzydliwy.lekarka moja polecila podawac malej wode troszke poslodzona i mloda to uwielbiacukier dobry dla rozwoju mozgu
delikatnie oslodzonazeby nie bylo ze dziecko cukrem karmie
ja sie powaznie martwie, bo u nas konczy sie miejsce w gondoli, zostalo moze jeszcze z jakies 10 cm luzukamikaa ja uważam, że na spacerówke jeszcze za wcześnie. przynajmniej u nasmoja Olcia ma jakieś 58cm teraz i jeszzce w gondoli miejsce ma, a jak strasznie wrzeszczy, że nudno, to mamy możliwośc lekkiego uniesienia materaca. jednak z tego, co widze, to dla nas za wcześnie. mała zjeżdża w bok i leży taka wykrzywiona
ja wiem, że w spacerówkach sa pasyale synek znajomej juz sie nie mieścił do gondoli, a na spacerówke mimo wszystko za mały. tez jakoś tak się zsuwał.
chociaz bardzo bym chciała zostawic tą gondolę w Polsce jak będziemy w lipcu... mam nadzieję, ze mi dziecko urośniebo do siadania to się rwie okropnie, już nawet nie podnoszę za rączki- sama sie podciąga
![]()
![Eek :eek: :eek:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/eek.gif)
u nas na odwrot. Pawel pieknie trzyma glowe leac na brzuszku, a podciagniety za raczki ku gorze trzyma tak "na 4", jak ocenila nasza pediatra. Jak mu sie chce to trzyma, a jak nie to patrzy do tylu.Dziś u nas intensywny dzień. Rano Usg bioderek- wyszło ok. A po południu szczepienie. Mała bardzo płakała:-( Mam nadzieję że teraz nie będzie większych objawów po szczepieniu.
Zmartwiłam się trochę bo pediatra powiedziała, że małą słabo podnosi główkę:-(. Na razie kazała jak najwięcej na brzuszku układać. Jak nie będzie postępu to rehabilitacja.
A mała wcale nie chce ćwiczyć. Jak leży na brzuszku to albo się złości albo grzeczniutko leży aż uśnie.
Macie jakieś sposoby żeby jednak zmobilizować ją do ćwiczenia?
moja o miesiąc starsza
w ogóle znalazłam taka stronę:
Siatki Centylowe - sprawdź wagę dziecka - prawidłowy rozwój dziecka
mozna się zalogować i zapamiętywać pomiary. u nas troche waga jednak spadła w centylach![]()
kurcze... nie znam dlugosci malego, ale wage mamy na 25 centylu... to chyba nie za dobrze co ?