Izulqa - tak tez myslalam ze powinnam liczyc, ale jednak ten termin z USG bardziej sie liczy, bo realnie przybliza wiek dziecka. Wiec moja ciaza nie jest tylko o dzien mlodsza od Waszych (Twojej i Agniesiak), a o 7 dni. Bo termin z miesiaczki wyszedlby mi 7 marca, ale z USG wychodzi 13 tak wiec jest 7 dni pozniej niz Wy macie terminy..Z terminu z miesiaczki bylabym juz w 14 tygodniu i 4 dniu ciazy, a z terminu USG jestem w 13 tygodniu i 5 dniu...Takie to jakies poplatanie, pewnie ten termin jeszcze sie zmieni pare razy
Candy6 - to masz ten sam bol co ja, z tym ze mnie lapie nawet jak leze i chce sie przerucic z boku na bok...to jest bol rwy kulszowej i dotyka 30% ciezarnych juz od samego poczatku ciazy....Czesto dzieje sie tak ze taki bol lapie kobiete przy porodzie, sa to bole krzyzowe, a taki porod to meczarnia i okropny bol...
Ale oby nas wtedy nie zlapalo...Boje sie tego troche bo sporo kobiet przez taki porod z bolami krzyzowymi nie decyduje sie juz wiecej na ciaze i porod bo ma tak okropne przezycia...
ionka - myslalam zeby moze joge cwiczyc, ale poki co boje sie cokolwiek robic, bo moja ciaza byla troche zagrozona. Jakie cwiczenia rozciagajace Ty wykonujesz?