reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Nikos marudzil tak do 14 teraz chrapie ciagle az kąpanie przespał ale spi tak słodko ze zal wybudzac
a dzis nawet ładnie 3 kupki walnął wiec chyba herbatka i kropelki pomagają :)

reklama
Moja to właściwie cały dzień grzeczna, ale co z tego, jak nie chce spać :-( Dopiero usnęła teraz a obudziła się o 11. Wszystko ją ciekawi i w ten właśnie sposób nie mogę nic zrobić w domu.

Adaś też dzisiaj grzeczny, prawie cały dzień przespał, a teraz sobie usypia sam w łózeczku :tak:

Mój synuś chyba przechodzi skok, bo potrafił już zasypiać sam w łóżeczku a teraz to cyrki urządza i przesypiał całe noce a teraz znów budzi się ok. 2-3 na karmienie, to prawda że u takich malutkich dzieciaczków wszystko zmienia się w błyskawicznym tempie.

a ja jestem wykonczona, moj pawelek nie potrafi zasnac sam w lozeczku, nie ma szans:-:)-:)-(
teraz bylo 2h placz ale taki ze rozwala glowe, ja staram sie go uspokoic zeby sam zasypial ale on tylko cycek i koniec, koniec koncow jak sie tak drze to MUSZE dac mu cycka bo z kazdej strony mnie opieprzaja... jestem zalamana tym... wiem ze go nauczylam i ucze dalej ale nie umiemy inaczej, co radzicie? czy to mu kiedys przejdzie? czy nadal go meczyc?
nie wiem co robic bo to dramat jest dla mnie,a butli nie chce:-(

Jezuuu Franko mnie dzis wykonczyl - prawie wcale nie spal, na dodatek straszna maruda z niego była, no myslalam, ze sie skoncze, dobrze, ze poszedl przed 9 spac. Co do wypadkow, to mi i mojej mamie prawie przewrocil sie wozek z Franko jak wysiadalysmy z autobusu....MASAKRA

Rób tak jak czujesz i nie patrz na innych, bo Ty wiesz co dla Twojego dzieciątka najlepsze. Jak chce pierś to daj widocznie tak często potrzebuje. Moja Lila też tak miała 2 dni temu, a wczoraj już zupełnie inaczej.

Karalajna, wg mnie nic w tym nie ma złego, że maluszek zasypia przy piersi, pod warunkiem, że tobie też to odpowiada, że masz czas na to, nie masz presji powrotu do pracy za 2 miesiące (chociaz 2 miesiące to sporo czasu dla takiego maleństwa) itp. A jeżeli ci to przeszkadza, to może zastosuj tą metodę z "Języka niemowląt", o której Koza pisała. Niestety wymaga to dużej cierpliwości :sorry2:.

reklama
na ta metode to trzeba miec serce z kamienia chyba :/ sama chcialam to wyprobowac ale szybko dalam sobie spokoj. 2 miesieczna dzidzia jest chyba troche jeszcze za mala na takie sposoby :/ ja ostatnio usypiam na rekach wieczorem, tzn trzymam jakies 5 min az tak prawie zasnie i odkladam. ale zeby nie mial szoku to owijam go od tylu albo kocem albo pielucha i jak odkladam to nie czuje ze nie ma moich rak. po ok. tygodniu juz tak sie nauczyl ze zasypia momentalnie - kapanie, butla i kilka min na rekach i juz spi. a w nocy wcale jakos specjalnie sie nie budzi, bo dopiero ok 3 go karmie jak zasnie o 19.30

Do góry