reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
u mnie na butli spal od 19.30 do 2.30, zjadl i w sumie od 3 do 6.20 znow pospal, ale tak to u nas standard prawie zawsze :) niestety w dzien dziecko moje jakos nie moze usnac, tzn chce mu sie ale wszedzie tylko nie w lozku. wczoraj przez caly dzien spal moze ze 2 godziny to myslalam ze osiwieje - wszystko mu nie pasowalo i nie wiadomo bylo co z nim robic.. dzis troche lepiej, 2 godziny w lozeczku, pol godziny w wozku, a teraz dosypia w hustawce.

moj maly dzis wazony ma 6580. ktoras z was tez ma takie duze dziecko? nie sledze watku na biezaco wiec nie wiem :/
Czytalam, zeby spanie nocne oddzielac od spana dziennego np., zeby wlasnie w dzien dziecko spalo w wozku, zeby nie chodzic na palcach i nie wyciszac wszystkiego w domu, a w nocy w lozeczku. I ja tak wlasnie robie. Maly spi pieknie i w nocy i w dzien :) Oczywiscie zdarzy sie, ze szaleje do 23-24, ale naprawde rzadko :) Czasem go powoze w tym wozku, a czesto jest tak, ze go klade i on sam za chwile zasypia :) Sen w dzien jest wazny, moj sporo spi, bo ma 3-4 drzemek, czasem nawet przespi 3h za jednym zamachem w dzien :)

Moj Alus jest duzy. 1,5tyg. temu 6100. Za duzo przybieral nam :/ ale teraz juz mu unormowalismy karmienia i zobaczymy za 2tyg. ile "przytyl" ;)

nie zazdroszczę deszczu, szczególnie kiedy rzeki wysoko. u nas jakos ciepło dziś, aż się zdziwiłam ;) Ola rozpięta i bez czapki jeździła ;) no i w końcu mi zasnęła!!! przed spacerem myslałam, że padnę: ona ryczy, ja z tym wózkiemtargam się po schodach!! już 2 godziny śpi, ciekawe ile jeszcze?
idę coś zjem, zanim spokój w domu :)

Ionka co ile Olcia je, ile ma posilkow na dobe? I jak duzo? Tak dla porownana z moim glodomorem chcialam wiedziec ;-)

Ionka co ile Olcia je, ile ma posilkow na dobe? I jak duzo? Tak dla porownana z moim glodomorem chcialam wiedziec ;-)

przeważnie 6 posiłków na dobę, chociaż czasami nie wiem dlaczego zdarza się tylko 5-chyba jak śpi dłużej. ostatnio je średnio po 120 do 150. chociaż w nad ranem przeważnie zjada 90-100.

reklama
Do góry