reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

a po Bebilonie też kupki były rzadko bardzo co tydzień , także widać on tak działał nie tylko na mojego ,no i śmierdział i był ochydny
teraz jesteśmy na Nan Ar i Nan Activ zobacze który wybiorę , na Hipp też nie narzekam

reklama
moj to chyba z 1 raz tylko odbił i to po pierwszej butli. A po kolejnych butlach nic, i po cycku nic - tylko ze przez to ma wzdecia , raz to nawet oskarzylam M ze "wali" w pokoju a ten w smiech i mowi ze to mały;) ale bylo słychac na całe mieszkanie ;) . A tak od kilku dni to butla poszla w kąt może juz mi sie cos unormowało;)
Co do brzuszka to kładę raz na dzien albo i nie - ale polezy max 1 min i płacz,ale pomalu staram sie go przyzwyczajac tylko watpie ze to polubi .
A to napewno jest zdrowe dla dzieci wiec nie masz sie co martic tylko pilnuj zeby miał głowkę w bok. A Alanek tylko na plecach śpi poloze go na boku a ten fik i juz placy a jak czyms podepre to sie wierci ;) ,ale komicznie wyglada jak spi z raczkami w bok albo w gore ;)

missiiss1301 super, że z dzidziusiem wszystko w porządku!! :)

Co do męża to w sumie nie mam za bardzo co narzekać, bo albo Dawidem się zajmuję, albo Natalką jak wraca z pracy, czasami potrafił siedzieć z nią do 3 w nocy gdy ona nie chciała spać, a ja wtedy smacznie spałam :p Po za tym mąż kąpię córcię i ubiera po kąpieli :) Ale u nas jest troszkę inaczej, ponieważ mamy dwójkę dzieci, i oboje się musimy na zmiany zajmować maluchami :)

O tak leżenie na brzuszku jest jak najbardziej wskazane, u nas nie bardzo mała chce leżeć, ale kładę w ciągu dnia kilka razy.

Co do mleka my po zmianie z Nan na Bebilon, nie mamy problemów z brzuszkiem, kupka jest raz lub dwa razy dziennie, mała robi sama, nie muszę jej masować brzuszka, ale daję również infacol, codziennie będę podawała do 3 miesiąca profilaktycznie, aby nie pojawiły się kolki.

Co do męża to w sumie nie mam za bardzo co narzekać, bo albo Dawidem się zajmuję, albo Natalką jak wraca z pracy, czasami potrafił siedzieć z nią do 3 w nocy gdy ona nie chciała spać, a ja wtedy smacznie spałam :p Po za tym mąż kąpię córcię i ubiera po kąpieli :) Ale u nas jest troszkę inaczej, ponieważ mamy dwójkę dzieci, i oboje się musimy na zmiany zajmować maluchami :)

to jak u i nas . mi to sie teraz wydaje ze przy jednym dziecku to nie ma robic :)
Mloda to ja zajmuje sie praktycznie sama ale ona jest taka slodka ze wcale nie narzekam z tego powodu, jak malz zajmie sie Bartkiem to wydaje mi sie ze mam luz :-)
mi pomagaja sporo rodzice i tescie , zreszta moj maz tez
no i zaraz zaczne szukac opiekunki bo mam coraz wiecej pracy a czasu jak na lekarstwo, musi mi ktos pomoc

kurcze, a ja się zastanawiam nad zmiana mleka, bo tego SMA nie ma w Pl a nie uśmiecha mi się ciągnąć ze sobą trzech wielkich puszek :( chciałam podać jej Aptamil (Bebilon), a Wy mnie straszycie, że problemy z brzuszkiem... no ja wiem, że to sparwa indywidualna, ale boję się eksperymentować :(
dzis idziemy na 3miesięczną wizytę, to zapytam położnej...

dziewczyny czy wy ukladacie wasze dzieci do spania na brzuszku?? bo moj po rannym karmieniu nie zasnie na pleckach tylko na brzuszku i spi tak dlugo ze 4 godziny nawet

Od pewnego czasu moja mała też tak ma. Wierci się , marudzi to ja ją na brzuszek i śpi:-) No ale nie bardzo chce się jej główkę dźwigać. Przekręca z jednej strony na drugą ale nie unosi jej raczej wysoko.

missiiss super wiesci, bardzo sie ciesze ze wszystko jest w porzadku, ze dzidzius i Ty macie sie swietnie.

Dziewczyny twarde kobitki jestescie i bez chlopow dacie rade :) ja tez na swojego wiele lliczyc nie moge bo wiecznie w pracy, no ale ktos musi na to wszystko pracowac, zebym ja mogla siedziec z dziecmi w domu. Jak juz oboje bedziemy przynosic wyplaty do domu to duzo sie napewno zmieni, ale poki co to nie moge narzekac.

reklama
moj mąz wyjeżdża codziennie do pracy i jak wyjdzie przed 8, to wraca około 20. potem szybko olę trzeba wykąpać, nakarmić, ululać i zaraz sami musimy spać iść... on też boleje, że jako ojciec wpada do domu tylko spać, no ale taka praca :(
moje dziecko dzis postanowiło nie spać. dobrze, że siedzi w leżaczku i gapi się na muchę i motylki, cos do nich gada, a ja mam chwilkę.
ale słodziutka jest, nie powiem, głuzy juz bardzo dużo :)
niech jeszcze zabawki zacznie łapać ;)

Do góry