reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Moja Lenka ma już osiem tygodni i pępek nadal ma:) i trzyma się i to wcale nie tak słabo. Poza czyszczeniem w koło i nacieraniem wacikiem ze spirytusem zaczęłam go bezpośrednio tym spirolem "zalewać". Położna też się czepiała, ze to za długo i wysłała nas tego samego dnia do pediatry aby ta skierowała nas do chirurga (żeby czymś tam zalać ten pępuszek) a pediatra kazała robić okłady ze spirytusu i tyle... Denerwuje mnie już ten kikut:(

Ja bylam w poniedzialek u chirurga chyba juz trzeci raz i odcieli jej ta czesc ktora juz byla wysuszona i teraz ma tylko taka mala czarna kropke, ktora sie jeszcze niestety trzyma i dzis znow jade na kontrol do chirurga. A i jeszcze przy kazdej wizycie u chirurga zasypywali jej pepuszek jakims bialym proszkiem, po czym zakleili gazikiem zeby to od razu nie wylecialo i odklejalam to zawsze nastepnego dnia wieczorem przed kąpielą. I potem znow przemywalam ciagle spirytusem i tak w kolko. Zobaczymy co mi dzis powiedza. Mnie tez juz denerwuje ten kikut. Siedzialabym sobie z corcia spokojnie w domu bo wiem, ze jest zdrowa a tak co dwa dni jezdzimy do szpitala:(

reklama
koza powiem ci mądre rzeczy w tych książkach napisali :)

ja zauwazylam ze jak moje dziecko jest w dzien wyspane to ladnie spi w nocy, wczoraj polozylam do lozeczka o 21 zasnął co prawda dopiero cos kolo 22.30 ale nie plakal tylko lezal sobie a rano pobudka o 6.30 nakarmiony przewinięty i teraz spi, nie chcial co prawda zasnąc mi na pleckach ciegle sie wiercil i nie mogl usnąc a jak przelozylam go na brzuszek to minutka i dziecko zasnelo
a byly takie dni ze w dzien byl niewyspany bo albo nie mogl sobie usnąć albo gdzies wychodzilismy ze troche mu to plan dnia rozbilo to wtedy w nocy wiem ze kolo 3-4 bedzie pobudka na jedzenie, takze teraz pilnuje zeby w dzien mial odpowiednią ilosc drzemek to nocka powinna byc spokojna

coś w tym jest bo mój Hank im spokojniej zaśnie w dzien tym dłuzej i spokojniej spi. W nocy nie ma znaczenia- zawsze dobrze i długo spi :-D

mag007 to dawaj do mnie :-) Nie masz daleko, ja Cię przyjmę na ile tam trzeba :-D

moj pije i z cyca i butelki i nie bylo na butli problemow a mamy tez tommiego
coprawda smoczki jakos mi nie odpowiadaja bo sie strasznie czesto wduszaja podczas picia ;/
A sprawdzałaś drożność tego otworu antykolkowego? Przez niego idzie powietrze. U nas nigdy się nie zdarzyło wduszanie podczas picia.

mój Maluch tez się ślini, mlaska jęzorem i usilnie próbuje żreć piąstkę, ale to na pewno jeszcze nie zęby

mam babeczki pytanie
Mały ma bardzo często zacisnięte piąstki, często też zaciska je i rozluźnia - jakby coś ugniatał

gdzieś wyczytałam o wzmożonym napięciu nerwowym i teraz sobie durnowato wbijam do głowy, że to może dlatego

czy wasze szkraby robią coś podobnego?

skąd ja to znam:-D:-D:-D
mój Szymi ma stópki po tacie - czyli małe kajaczki
długie nogi zresztą też, więc ubranka 62 są na styk w długości:tak:

jejku, współczuję:-(
ponoć zapalenie ucha u dziecka to masakra
płacz, brak apetytu a u niektórych nawet wymioty i biegunki
Kubek też zaciska pięści i też trochę sobie wmawiam to napięcie... Ale może to normalne?

karalajna mój ostatnio w ogóle nie chce herbatek, myśle że mu nie smakują i nie ma rady

katrinka to mój faktycznie jakoś krótko je ok 2 min:/ popróbuję z tym odbijaniem

U nas jest tylko jedno budzenie w nocy, przeważnie między 2-3. Potem dopiero o 6, więc już rano.
Ale czasem wytrzymuje od 21 do 5 rano:tak:
To tak jak u nas, choc dzis zjadl o 3 i obudzil sie o 9 rano :szok: zjadl i poszedl spac dalej, a ja do ksiazek, bo jutro egzamin :nerd: nic nie umiem!!!!!!!!!! a jeszcze tyle materialu mam do wkucia :baffled:

w ogole moje dziecie duzo spi i w nocy i w dzien tez ma kilka drzemek, ale za to jest pogodny i dobrze sie rozwija :tak:

ratujcie - teściowa przyjechała:szok::szok::szok::szok:

mam dość, niech sobie wraca do tych Niemiec:dry::dry::dry::dry:
hehe, moja byla 2tyg. i w poniedzialek pojechala. ale bylo dobrze ;-) obiadki i te sprawy ;-)
a na dlugo przyjechala? no i u Was jest?

A sprawdzałaś drożność tego otworu antykolkowego? Przez niego idzie powietrze. U nas nigdy się nie zdarzyło wduszanie podczas picia.

Kubek też zaciska pięści i też trochę sobie wmawiam to napięcie... Ale może to normalne?

w aktualnym numerze mam dziecko jest ciekawy artykuł o napięciu mięśniowym i jest wyraźnie napisane " do 3 miesięcy zaciśnięte piąstki to normalne " :) więc spoko kochane

Kuba dziś chyba chce pobić rekord w spaniu;-) Zasnął o 22, obudził się o 6.30. Zjadł i trochę się porozglądał, pokwękał, wzięłam go do łóżka i sama wstałam o 10, a on spał jeszcze do 11.30. Zjadł i znów śpi:-D

w aktualnym numerze mam dziecko jest ciekawy artykuł o napięciu mięśniowym i jest wyraźnie napisane " do 3 miesięcy zaciśnięte piąstki to normalne " :) więc spoko kochane
Muszę poczytać:tak: Ale to dobrze, że normalne:-)
Kuba oczywiście nie cały czas zaciska piąstki. Czasem ma takie fajne rozcapierzone paluszki - śmiesznie to wygląda zwłaszcza, jak śpi:-D

reklama
Do góry