reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Od poniedziałku karmię Zuzię Bebilonem Pepti. Dzisiaj po karmieniach zrobiła 2 kupki i spała " jak zabita " 4 godzinki. Nie chcę zapeszać ale od 2 nocy spała nieprzerwanie 5 godzin, mam nadzieję że unormowały jej się godziny nocne. " Stary " Bebilon chyba jej nie służył bo zauważyłam że ma czysty języczek a po zwykłym Bebilonie miała początkowo biały nalot, który później zrobił się wręcz zielony. Myślałam że to były pleśniawki ale okazało się że to wina mleka

reklama
Od poniedziałku karmię Zuzię Bebilonem Pepti. Dzisiaj po karmieniach zrobiła 2 kupki i spała " jak zabita " 4 godzinki. Nie chcę zapeszać ale od 2 nocy spała nieprzerwanie 5 godzin, mam nadzieję że unormowały jej się godziny nocne. " Stary " Bebilon chyba jej nie służył bo zauważyłam że ma czysty języczek a po zwykłym Bebilonie miała początkowo biały nalot, który później zrobił się wręcz zielony. Myślałam że to były pleśniawki ale okazało się że to wina mleka

a czemu zapisano ci bebilon pepti? moje dziecko tez ma bialy jezyk po mleku ale po jakims czasie nie ma po tym sladu, a juz szczegolnie jak wypije herbatke.

No właśnie, ten Bebilon Pepti to tylko z powodu nalotu na języku? Dziwne...

U nas dalej zielone kupy i nie wiem czy mam się tym przejmować, czy nie. Nie ma żadnych innych objawów - buźka gładziutka, nie ma kolek ani bólu brzucha, nawet te nocne postękiwania się skończyły. Na razie odstawiłam Nutellę i kawę Inkę, bo to dwie nowe rzeczy które jadłam ostatnio ;-)

Ja też dostałam Bebilon pepti, niby że ta wysypka to od mleka. Na razie mieszam ze starym, ale nie widzę poprawy wysypki. Jakoś prawdę mówiąc, nie chce mi się wierzyć, że to związane z jedzeniem - po prostu zwykły trądzik. A w dodatku ten Bebilon tak śmierdzi...:baffled:

z tą zielona kupa, to też czytałam, że to od żelaza w mleku modyfikowanym, ale wczoraj poszukałam w internecie i oczywiscie na każdej stronie co innego :/
dziś kupiłam probiotyk, to zobaczymy.

tez mi się wydaje, że termometrem pobudzac można naprawde w ostateczności... mojej znajomej syn (juz nastolatek) od urodzenia miał problemy z wypróżnianiem się i ona mu dawała taki syropek, żeby poszło. i teraz chłopak serio ma problem, bo jelita się rozleniwiły i musi butlę syropu wypić, żeby było ok :/ podejrzewam, że z termometrem podobnie, tyle, że to "mechaniczny" sposób.

u mnie okresu niet :[ grrrrr :[
3 tygodnie temu gin powiedział, że "na dniach" dostanę!!!!!!! wkurzam sie okropnie!!!

Tabasia- jakie tabletki bierzesz??? mi gin dał logynon, jakies takie trójfazowe, nie miałam jeszzce takich...

tez mielismy biegunke po szczepionce.

dziewczyny jestem w szoku. Pawel dzisiaj zjadla oba cyce i jeszcze 40 ml butelki i dopiero byl spokojny i zasnal. :szok:
zobaczymy ile bedzie spal..
A ile u Was ta biegunka trwała? Bo u nas od środy tak średnio 1-2 kupy dziennie to woda:crazy:

Nam położna powiedziałą, że zielona kupa może być od tego, że długo nie zmienialiśmy pieluchy (tz kupa w niej długo była i do środka dostało się powietrze).
A czy w czasie upałów (dla mnie upał to temp. powyżej 20stopni) dopajacie dzieciaki herbatką? Bo moja Mała zaczęła się budzić na spacerach (u nas 25stopni w czw i pt było) i co 10minut cyca woła, wydaje mi się, że z pragnienia, jak do tej pory wystarczało jej jedzonko przed spacerkiem.
Ja dopajam, bo przy dokarmianiu butelką trzeba. Zazwyczaj wypija ok 150 ml herbatki.

a dziś chyba okres dostałam dziwne tak szybko , jeszcze czasem piersia dokarmiam , dziwne:/// a wy dostałyście juz?
Ja jeszcze nie mam, ale moja lekarka mówiła, że tego się nie da przewidzieć. Ona sama dostała 2 tygodnie po skończeniu odchodów, chociaż karmiła piersią.

A co wogole z Agus27 ?? była w końcu czy nie!!??
No właśnie się nie odzywa:eek:

jesli mieszasz bebilon PEPTI z normalnym to nigdy nie bedzie poprawy. Pepti to preparat MLEKOZASTEPCZY wiec jak nazwa wskazuje zastepuje mleko kiedy dziecko jest na nie uczulone. Jak podajesz pol na pol dziecko nadal ma stycznosc z alergenem wiec nie przejdzie wysypka na pewno. Moja Kalinka dostała wysypki na buxce, najpierw pojedyncze krostki i tak bylo potem coraz wiecej. Lekarka przepisala od razu pepti zaznaczajac ze wysypka nie przejdzie od razu ale trwa to ponad tydzien. teraz mija prawie 2 tyg i wysypka zeszla calkowicie, kalince przeszedl tez katarek, ktory rowniez bym na tle alergicznym jak sie okazalo. Przy wprowadzaniu preparatu mlekozastepczego robi sie to od razu zeby odseparowac dziecko od alergenu. traktuje sie jak lekarstwo. poza ty smierdzi nie smierdzi..ale dziala. moim zdaniem lepiej zaufac lekarzowi niz stawiac wlasne hipotezy, bez doswiadczenia. to doprowadzic moze dziecko do atopowego Zapalenia skóry i bedzie potem problem z masciami, lekarstwami i bedzie nutramigen, ktory smierdzi znacznie bardziej:/

Ionka przepisala mi Yasmin. W ogole powiedziala, ze okres dostane do dwoch tygodni i tak sie stalo, wrozka jakas czy co? :-D I twierdzi, ze po nich troche schudne. A zostalo mi tylko 6kg, wiec nie jest zle, ale cos waga stoi w miejscu :sorry:
Tylko panicznie sie boje migren... Przy poprzednich pigulach mialam przynajmniej raz w tygodniu :crazy: Teraz tez juz mialam 2 ataki :baffled:

Ależ ja mieszam na zalecenie lekarza, żeby mały się przyzwyczajał do nowego smaku. Jutro już w stosunku 3:1, a potem sam Bebilon pepti.
A co do poprawy, to zobaczymy - jak będzie lepiej, to będę się cieszyć:tak:

reklama
My niestety nutramigen pijemy, ale to tylko dlatego, ze tu nie ma bebilonu pepti. Wszystko sie unormowalo po tym mleku na szczescie :happy:

Fiolkowa a Kubus ma skaze? Bo nie doczytalam...

Do góry