reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Tak pisałyście o problemach skórnych i mojej córci na policzku też coś wyskoczyło.Takie drobne czerwone krosteczki,jest ich kilka więcej niż wczoraj.Zastanawiam się czy to nie wina herbatek:rumiankowej i z kopru.

reklama
Ja właśnie chyba zacznę sterylizować raz dziennie, a nie po każdym myciu...
ja tez sterylizuje. na szczescie mam sterylizator do mikrofalowki z TT. zalewam mala iloscia wody i 3 i pol minuty grzeje (dosc duza moc ma moja mikrofalowka, wiec szybko nagrzewa). ale w sumie to nie wiem jak dlugo powinno sie sterylizowac
Ja mam takie pudełko do sterylizacji z laktatora TT i tam się niewiele mieści, ale w instrukcji piszą, że przy mocy poniżej 800 W trzeba grzać 6 min, a powyżej 850 4 min.

Aha - do mam karmiących butelką. Ile dajecie dzieciom pić? Bo mnie położna kazała dawać tyle, ile dziecko wypija mleka modyfikowanego, ale nie zrozumiałam czy jednorazowo, czy więcej.

I czy u Was po nocy też tak pieluszki śmierdzą moczem? Ja to zauważyłam dopiero 2-3 dni temu. Wcześniej chyba było bezwonne. Ale dziś Kuba przespał od 21.30-5 rano i jak zmieniałam mu pieluszkę, to śmierdziało:baffled:

Ostatnia edycja:
Witam mamuśki
U mnie podobnie, jak u większości z Was- mały potrafi cały dzień na cycu siedzieć.
A swoją drogą, zauważyłyście, jak ten czas leci?? Mały skończył już 5 tygodni, a mi się wydaje, że ledwie wczoraj byliśmy na porodówce...
Mam takie pytanko- swędzą Was tak przeokrutnie piersi, że macie ochotę je drapać na maksa??
Ja to chyba oszaleję, tak swędzą i "pieką" czy to pełne, czy puste...

Hm... to ja tak nie mam. Adaś się najada w 5 minut, czasem jak chce sobie possać dłużej, to może z 10 minut to trwa. W nocy karmię go prawie na śpiąco, nie odbekuję, nie przewijam (chyba że kupe walnie, ale to w nocy rzadkość). A przybiera bardzo ładnie - dzisiaj ważył 5320.
U mnie jest podobnie oprócz wagi małej. Już zauważyłam, że w wielu kwestiach zgadzam się z Tobą:-)

a tak z innej beczki: od kilku nocy zauwazylam w kuchni na podlodze takiego oto robaka (2 razy byly nawet dwa). pojawia sie jak nikt nie chodzi po domu, jak sie zbliza do niego to zaczyna uciekac. wczoraj zauwazylam ze uciekl do szczeliny w fudze, tyle ze tam nic za bardzo nie ma, tylko scianka karton gips za plytka. i sie zastanawiam co to za cholerstwo, skad sie wzielo i jak to wytepic. moze wiecie co to?
http://ekatalog-firm.pl/robal.jpg

Witam :) pogoda do bani pada deszcz na zmianę ze śniegiem!!! :)

U mojej córci pojawiło się więcej krosteczek, ma je na policzku z boku i pod bródka i koło szyi, nie wiem co to jest czy to mogą być potówki?? Czym je smarować? Dawid nie miał żadnych problemów ze skórą.

ja ten mocz mam wrazenie ze czuje prawie przy kazdej zmianie, ale u synka po 3 godzinach to jest pielucha az ciezka.
do tego sterylizatora ja wciskam 2 duze butelki, maly pojemnik na pokarm i kilka smoczkow. na szczescie mam 5 duzych butli i jedna mala wiec na troche starczaja, ale i tak z 10 razy dziennie mikrofalowka zasuwa.

a z tym dopajaniem to ja czytalam ze nie na raz, tylko w kilku porcjach. ale u mnie max 50 ml dziennie wypija herbatki i to nie zawsze, wody to nawet nie chcial wczesniej niestety, samego koperku tak samo. szkoda tylko ze ta herbatka hipp'a na trawienie jest dosladzana

reklama
my mamy sterylizator z aventu i wchodzi tam 6 butelek, obojętnie czy duże czy małe, i wszystkie smoczki i nawet nakrętki, duża to maszyna więc my sterylizujemy za każdym razem, co do herbatek mój uwielbia je i dosyć dużo pije łącznie napewno ok 120ml dziennie z kilku małych porcjach, daje gdy domaga się jeszcze butli z jedzeniem np. a zjadł 140ml :)

Do góry