reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

a czy te pieluchy sa w mniejszych opakowaniach?? bo wolalabym kupic mniejsze jakby nie podpasowaly zeby nie zostaly mi potem...:tak: i jak wyglada to cenowo??

co do opakowań nie pamietam babydream i dadam ok 30zł kosztują (duże op.) a pampers premium care 50 coś i dla mnie jak narazie pierwsze miejsce zajmują , potem tamte

reklama
A co do tego nosidełka, to chyba posłucham ortopedy i go nie będę w nim nosić narazie. Nie chcę zrobić małemu krzywdy. Chociaż wydaje mi się, że to nosidło babybjork jest naprawde dobre. Olek jest w naturalnej pozycji, przylega mi do ciała i główka też jest podtrzymywana..
Zwróć uwagę na to, czy dziecko w nosidełku ma zaokrąglone plecki i kolana ugięte na wysokości pępka - to jest pozycja fizjologiczna. Dziecko na zdjęciu w tej aukcji z nosidełkiem jest za bardzo wyprostowane. Dla maluszków nadaja się tylko nosidła ergonomiczne, np takie: Nosidła miękkie - Ekodzieciak :: Sklep ekologiczny dla dziecka, mamy i

Edit: chociaż tam też piszą, że raczej dla dzieci trzymających główkę

Hm... to ja tak nie mam. Adaś się najada w 5 minut, czasem jak chce sobie possać dłużej, to może z 10 minut to trwa. W nocy karmię go prawie na śpiąco, nie odbekuję, nie przewijam (chyba że kupe walnie, ale to w nocy rzadkość). A przybiera bardzo ładnie - dzisiaj ważył 5320.

ja grzeję 5 minut, ale u mnie słaba mikrofalówka ;) i też mam TT sterylizator, super sprawa :) jeszcze żeby sam butelki mył ;P

na tej stronie ekodzieciak, krórą podała blueberry sa naszyjniki z bursztynu dla małych dzieci <szok> w życiu bym nie założyła dziecku niczego na szyję... choćby nie wiem, jak lecznicze własciwości miało...

Ostatnia edycja:
u mnie tez okolo 20 minut na karmienie i przewijanie schodzi w nocy. Ale generalnie to w nocy tylk oraz sie budzi - okolo 2:00. No w sumie noc to jest dla mnie tez 6:00 kiedy to jest kolejna pobudka :-D I potem jest jzu problem ze spaniem bo sie wierci i kreci i tak tylko drzemie do okolo 8:30. Przewijamy raczej zawsze (tzn. do tej pory to M przewija a ja w tym czasie robie mleko) bo Adas jest zasikany jednak dosyc.

reklama
Ja tez za kazdym razem przewijam,bo jest zawsze siusiany az po uszy,i mleczko tez juz mam zrobione tylko podgrzac.Mó Skarb pije nawet do 30min wtedy sobie beknie i czasem mu sie ulej takze do godzinki zejdzie,a budzi sie jak juz pisałam co 2godz co3 tez sie zdarza.

Do góry