reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ja też myślałam, że my nie mamy pleśniawek, myślałam, że biały nalot na języku od mleka to normalne, a okazało się że nie i kazała pędzelkować apthinem. pediatra kazała

reklama
no właśnie też tak myslałam bo chyba wszystkie dzieci tak mają bo jak nie mają mieć pijąc mleko, ale poszliśmy na kontrole spytałam się o to zajrzała do buzi i powiedziała pędzelkować, może zobaczyła coś w buzi jeszcze niewiem, ja nie widzę,

Witam. Córcia też ma biały język i nie myślałam, że to są pleśniawki!! Będę musiała spytać lekarza czy coś mamy z tym robić. Co do witamin, D należy podawać nawet wtedy gdy dziecko jest karmione mlekiem modyfikowanym, jedną kropelkę dziennie, pediatra mówiła że do roku czasu, natomiast Wit K nie podaję, ponieważ karmię pół na pół mlekiem modyfikowanym i piersią i wtedy nie należy jej podawać.

Córcie zaczyna męczyć brzuszek :( miewa napady kolki podaję jej infacol, ale nie wiem czy tak jak jest napisane, przed każdym karmieniem, zakraplacz, czy to nie jest za dużo?

Powiedz mi gdzie byłaś u ortopedy??????? Ja byłam na Hipotecznej u Araba i też Olek ma majtki i też dysplazja lewego biodra. Ale nic więcej się nie dowiedziałam (jaki stopień tej dysplazji). We wtorek idziemy prywatnie do ortopedy do Luxmedu (dr Latalski - podobno jest dobrym ortopedą), bo niektórzy wszystkie dzieci jak lecą wsadzają w te majciochy.

Wybacz, że dopiero teraz:sorry2::sorry2::sorry2:, ale z małą nie zawsze mam czas zajrzeć:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: my poczytaliśmy w necie opinie o Hipotecznej i o tym Arabie i od razu poszliśmy prywatnie...do Interemedu do dr Okońskiego (potem się dowiedziałam, że leczył mnie jak byłam malutka:-D:-D). Tu masz link INTERMED - LUBLIN koszt 100 zł z usg, na którym pokazał wadę i wyjaśnił, co i jak:tak::tak::tak::tak:

mój po każdym zjedzeniu mleka ma biały jezyk a później to nie wiem... tez zapytam pediatry - w sum,ie mialam na pierwszej wizycie pytać ale jak zwykle wyleciało mi z głowy eeech:dry:

kurczę dziewczyny współczuję wam, (odpukać) ale nasz mały nie ma nic, tylko delikatne pleśniawki, i powiedźcie mi jak w tym wszystkim dopatrywać się plusów karmienia piersią: trądzik niemowlęcy od hormonów matki, skaza białkowa, uczulenia, kolki, itp. a matki mają problemy z piersiami, zapalenia, itp.
Ale kolki i alergie nie są spowodowane przez karmienie piersią. Po prostu jedne dzieci je mają, a inne nie. Ja karmię piersią, a mój mały nie ma żadnej alergii ani kolek, a jem wszystko - czekoladę, czosnek, mleko, wczoraj zjadłam panierowanego fileta rybnego (z tych gotowych mrożonek) smażonego na głębokim oleju... W ogóle się już przestałam zastanawiać czy coś mogę zjeść, czy nie.

Witam. Córcia też ma biały język i nie myślałam, że to są pleśniawki!! Będę musiała spytać lekarza czy coś mamy z tym robić. Co do witamin, D należy podawać nawet wtedy gdy dziecko jest karmione mlekiem modyfikowanym, jedną kropelkę dziennie, pediatra mówiła że do roku czasu, natomiast Wit K nie podaję, ponieważ karmię pół na pół mlekiem modyfikowanym i piersią i wtedy nie należy jej podawać.

Córcie zaczyna męczyć brzuszek :( miewa napady kolki podaję jej infacol, ale nie wiem czy tak jak jest napisane, przed każdym karmieniem, zakraplacz, czy to nie jest za dużo?
Dokładnie to samo o witaminach mówiła moja położna. A w jaki sposób podajecie te witaminy? Bo jak dawałam jeszcze z K, to dawałam na łyżeczce po trochę, a ta jedna kropla D spływa mi z cycka czy ze smoczka i muszę się gimnastykować, żeby mały ją wypił.
Co do pleśniawek, to chyba już nie ma. Na pierwszej wizycie lekarka przepisała Nystatynę i dawałam na smoczku, bo jak próbowałam smarować palcem, to Kubek go ssał:-D

reklama
Do góry