Y
yra245
Gość
ja też myślałam, że my nie mamy pleśniawek, myślałam, że biały nalot na języku od mleka to normalne, a okazało się że nie i kazała pędzelkować apthinem. pediatra kazała
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
o kurcze my też mamy biały nalot na języku. Też myślałam, że to od mleka i to normalne...ja też myślałam, że my nie mamy pleśniawek, myślałam, że biały nalot na języku od mleka to normalne, a okazało się że nie i kazała pędzelkować apthinem. pediatra kazała
Powiedz mi gdzie byłaś u ortopedy??????? Ja byłam na Hipotecznej u Araba i też Olek ma majtki i też dysplazja lewego biodra. Ale nic więcej się nie dowiedziałam (jaki stopień tej dysplazji). We wtorek idziemy prywatnie do ortopedy do Luxmedu (dr Latalski - podobno jest dobrym ortopedą), bo niektórzy wszystkie dzieci jak lecą wsadzają w te majciochy.
Ale kolki i alergie nie są spowodowane przez karmienie piersią. Po prostu jedne dzieci je mają, a inne nie. Ja karmię piersią, a mój mały nie ma żadnej alergii ani kolek, a jem wszystko - czekoladę, czosnek, mleko, wczoraj zjadłam panierowanego fileta rybnego (z tych gotowych mrożonek) smażonego na głębokim oleju... W ogóle się już przestałam zastanawiać czy coś mogę zjeść, czy nie.kurczę dziewczyny współczuję wam, (odpukać) ale nasz mały nie ma nic, tylko delikatne pleśniawki, i powiedźcie mi jak w tym wszystkim dopatrywać się plusów karmienia piersią: trądzik niemowlęcy od hormonów matki, skaza białkowa, uczulenia, kolki, itp. a matki mają problemy z piersiami, zapalenia, itp.
Dokładnie to samo o witaminach mówiła moja położna. A w jaki sposób podajecie te witaminy? Bo jak dawałam jeszcze z K, to dawałam na łyżeczce po trochę, a ta jedna kropla D spływa mi z cycka czy ze smoczka i muszę się gimnastykować, żeby mały ją wypił.Witam. Córcia też ma biały język i nie myślałam, że to są pleśniawki!! Będę musiała spytać lekarza czy coś mamy z tym robić. Co do witamin, D należy podawać nawet wtedy gdy dziecko jest karmione mlekiem modyfikowanym, jedną kropelkę dziennie, pediatra mówiła że do roku czasu, natomiast Wit K nie podaję, ponieważ karmię pół na pół mlekiem modyfikowanym i piersią i wtedy nie należy jej podawać.
Córcie zaczyna męczyć brzuszek miewa napady kolki podaję jej infacol, ale nie wiem czy tak jak jest napisane, przed każdym karmieniem, zakraplacz, czy to nie jest za dużo?