reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
ja mojemu też daję raza dziennie butle Bebiko 1...i mam w zwiazku z tym do was pytanie - czy wtedy podawać też witaminy D i K???:confused2:

Witamine D napewno,bo tak mi połozna mówiła ze jak zmienie na bebiko to mam dawac,a sama daje mu mleko bebiko 1 i witamine D,a k to niewiem bo mu jej nie daje.

dziewczyny jak mozecie to zrobcie zdjecie ze zblizenia tych krostek to latwiej bedzie cos powiedziec...
jesli jest to alergiczne to bedzie na calym ciele, nie tylko na glowie, byc moze maluszek duzo placze i dostal potowki od placzu, lub ma tradzik niemowlecy, tak jak pisza dziewczyny.

jutro wkleje zdjęcie, ale nie wiem czy będzie dobrze widać. Tymczasem mogę tylko napisać, że te krosteczki wyglądają jak taka drobniutka kaszka i jest tego pełno. Nie wiem czy to trądzik niemowlęcy, bo Przemek ma to nawet na uszach. A jak wyglądają potówki to nawet nie wiem :(

Ostatnia edycja:
To nie moje dziecko, zdjęcie znalezione w necie. :-)
U Przemka to między brwiami wygląda podobnie tylko jest większe i schodzi z tego skóra. Jest takie szorstkie w dotyku. Krostki jutro wkleje. Możliwe, że to wszystko to dwie różne sprawy. To na czole-skaza, krostki to może faktycznie potówki. Napiszcie co o tym sądzicie.

to i moje badanie w 3 dobie po porodzie dopiero - polegało na zajrzeniu między nogi max 2 sek i tyle a w 4 do domu :tak:A pierwsze doby to zapytali jak się czuję czy wszystko ok i nawet nie spojrzeli. A szyta byłam i jeszcze nieraz czuję tą ranę jak siądę po turecku. :tak:

A tak w ogóle to ja dzisiaj przeżyłam szok :-D- tzn. chyba ktos mi dziecko podmienił :-D i oby tak zostało - rano dał popalić ok 1 h a potem spał jadł i pierwszy raz sam sobie poleżał i pozwolił do siebie mówić i nawet mogłam go ponosić i czymkolwiek zabawić bo wcześniej to nic nie działało. nie spał 5 h i prawie nie płakał :szok:- oby mu to zostało:tak:
śmieję się że bidny się przestraszył bo rano po płaczu stwierdziłam że napewno nie dojada i dlatego tak płacze wiec decyzja - dokarmiać !!! Kupiliśmy Bebiko hiperalergiczne a ten do końca dnia aniołek .Normalnie cud :-):tak:.I jak przez ostatnie dni zasypiał mi ok 12 w południe po 3 h darcia mordki tak dziś juz o 9:30 kimał ;)
I na spacerki chodzimy-odważyłam się ;-), oczywiscie mi wczoraj płakał a dziś jak byliśmy razem z M to grzeczniutki :-p- chyba M tak na niego działa bo dziś z nami w domu :-D. A smoka dostaje tylko na dworze , bo w domu nie chce , jak stwierdziła połozna dawać w kryzysowych sytuacjach i na dworze daję żeby zimnego powietrza się nie nałykał :-p

A my się dziś zważyliśmy oczywiście w domu na elektronicznej wadze ;) tylko że w pajacyku i pieluszce - no i wyszło -750 gram więcej przez 3 tyg - dużo to czy nie ? Wiem że była o tym rozmowa ale nie dam rady odnaleźć ile ma przybierać na tydzień. :-p

ups- już znalazłam , a wystarczyło tylko kilka postów wstecz poczytać ;)

Ostatnia edycja:
a mój to jakiś odmieniec dziś karmię go butlą tylko i w ogóle spać nie moze , płacze , marudny itp prawie cały dzień nie śpi do teraz!!!!!!!szok ma na odwrót :/

reklama
Do góry