reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

e to super :) czyli nie umzemy z glodu :-);-):-D

lece tą moja nieszczesna szkole zalatwic :) musze sie zapyta o czesne, o zmiane specjailizacji no i zmienilam nazwisko ale dowod bedemiala dopiero pod koniec wrzesnia zapytam czy od razu mi moga zrobic mojenowe nazwisko na legitce i indeksie bo zmieniac potem to nie dosc ze strata indeksow to jeszcze robota i czekanie :-) dobra ruszam tylek z lozka ubieram sie i wio do szkoly ;-)

reklama
Lady Karen, kochana, trzymaj się! Kiepska sytuacja. Ja byłam po drugiej stronie - tak jak ta dziewczyna. Dla obu trudna sytuacja. Staraj sie jednak nie stresować i odganiać złe myśle. Pozdrawiam Cię serdecznie;-)
Gdyby kobiety w ciąży miały zbyt duże prawa, to pracodawca bał by się zatrudniać młode mężatki oraz kobiety w wieku rozrodczym. Niestety takie osoby są ciężarem dla firmy. Dlatego ustawodawca nie może z tym przesadzić, bo niestety zbyt duże prawa w rzeczywistości odwrócą się przeciwko nam. Także się nie dziwię, że kobiety zarabiają mniej. Przy małym dziecku niestety ciągle lądujemy na L4. Mężczyźni są bardziej dyspozycyjni, w Polsce jeszcze przez wiele lat się to nie zmieni. W takiej kulturze żyjemy. Dziecko w większości przypadków zostaje w domu z mamą a nie z tatą:happy2:. Mężczyzna jest poprostu dla pracodawcy "bezpieczniejszym " pracownikiem.
Niestety zgadzam się, że facet jest bezpieczniejszym pracownikiem. Szkoda, że nie ma widoków na rozsądne zmiany.:-(

U mnie z kolei od rana 4 razy torsje. Jestem na głodniaka, nic nie mogę przelknąć. Spojrzałam na banany w kuchni i wylądowałam w łazience nad wanną:baffled:

Witam z rana :)
Nie ja juz dawno na nogach ,biegalam po urzedach bo bedzie nas czekac przeprowadzka :( jeszcze nic konkretnego nie znalezlismy ale juz trzeba sie rozgladac .
I zas pakowac toboly najgorsze ze mieszkamy na 4 pietrze i nie mamy windy:(klatka schodowa ciasna :(wszystkie meble trzeba porozbierac :(umre jak o tym mysle to mnie skreca a co dopiero jak wiem ze mnie to czeka :(

Ale juz mam pomysly jak urzadze nowe mieszkanko :)jakie kolory i deko:)
No i przedewszystkim pokoik dla dzidzi :) mebelki i wyprawke bedziemy tak od grudnia juz kupowac :)ach juz nie moge sie doczekac :)
A dzisiaj dobre wiesci :)
Maz chodzi teraz do szkoly i tam gdzie pracowal juz nie pracuje tylko teraz jest jako uczen i dostanie teraz mniej pieniazkow :( ale to nie problem bo dzisiaj wszystko zalatwilam i zaplaca nam za chate jupiiiiii ,dostane na ciazowki i jesli do nowego mieszkania beda potrzebne nowe meble beda i nowe meble :) no to mozna pozyc :)

A ta szkola to jest super sprawa ,dlatego musimy sie przemeczyc 2 lata zleci jak nie wiem ,maz bedzie mial zawod i miejsce kierownice juz na nigo czeka :) czyli sama plusy:)
Szkola sponsorowana przez urzad pracy wszystko ,ksiazki ,bilety jak trzeba dojechac .
Z pracy bedzie jezdzil czesto na takie seminaria full sponsoring hotel ,obiady ,przejazdy to glupim trzeba bylo by byc zeby nie skorzystac :)uznali mu papiery z Polski i dlatego od razu robi 2 klase i tak musi tylko 2 lata zamiast 3 robic :)

Jakos damy rade :) ja caly czas pracuje ,a jak juz nie bede mogla to beda mi placic i przezyjemy :)
Jestem heppi ze tak wszystko gladko poszlo :)
Milego dnia ja musze teraz polulac bo mi sie oczka kleja :)

Lady Karen nie mozesz sie teraz dolowac jasne mozesz jej wspolczuc ale nie bierz tego do siebie ,ja wiem jak to jest tez to przezylam ,teraz znowu jestem w ciazy i wieze ze bedzie dobrze ,jestem wszystkiego swiadoma ala staram sie nie myslec o dolach ,wczesniej czytal zle smutne rzeczy i zaraz pod siebie przypasowywalam i sie balam ze skoro ona to i ja NIE NIE NIE tak nie wolno ,musimy myslec pozytywnie i tyle :)

Pogadaj z nia powiedz ze ci przykro ale na tym koniec ,moze pomyslicie ze jestem egoistka ale nie jestem tylko wiem jak to jest jak czlowiek zaczyna sie bac i sobie wkrecac:( Kochana ty potrzebujesz spokoju i z twoim maluszkiem jest wszystko ok ,lez wypoczywaj i luzik ok :)
Wiecie co mnie zlosci ze oni takich pacjentow mieszaja :(wiedza jaj to na psychike wplywa ale mimo tego zlewaja :(w Niemczech tak nie ma ,ciezarne z cierarnymi a te ktore traca z podobnymi bo chory zdrowego nie zrozumie ;( i obojetnie jak bedzie sie staral i jak pieknie wyrazal to nie to samo .
Karen glowa do gory ,popatrz w tv ,pobuszuj w necie :)koniec z dolami ok :)
Obiecujesz ?

Mnie pobolewało podbrzusze 2 dni temu. Miałam nawet iść do lekarza, ale przeszło. Mam wrażenie, że nie sprzyja mi długie siedzenie, a niestety chodzę do pracy i duzo siedze przed kompem :-)
Oczywiście na pewno nie mozna lekceważyć mocnych bóli a już na pewno jesli towarzysza im plamienia czy krwawienia :sorry2:

A ja dziś jakoś wogóle nie mam ochoty na jedzenie. W sumie zjadłam śniadanko, potem wmusiłam w siebie 2 gruszki, teraz robię obiad pievczone żeberka i ziemniaki, ale wogóle nie mam na niego ochoty

dziewczyny - nie rozpisujcie sie tak bo nie nadazam :-D

Lady Karen - wyobrazam sobei jak musisz byc przygnebiona :-( I wystraszona przy okazji...
Ze tez nie moga laczyc inaczej osob w salach szpitalnych :no:

kamikaa - wielgachne dzieki !!! I LOF JU ALL dziewczyny !!! staram sie o złych rzeczach nie myślec... moja sąsiadka jest juz po zabiegu i wiczorem wychodzi do domu
A ja dowiedziałam sie że minimum bede to do środy :(
CHOLERA - we wtorek jest rozpoczęcie roku szkolnego - nie przeżyje jeśli nie bede mogła z córką iśc :( łeeee

Bardz mi przykro dziewczyny, muszę się pożegnać. Dziś miałam zabieg. 10tc puste jajo płodowe. Leżałam tydzień w szpiatu i nic, nie rosło nic się nie pokazało, bez echa zarodka:( Za trzy miesiące dostane zielone światło. Wszystkim Wam życze bezstresowego czasu. ściskam i całuję.

reklama
Do góry