reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Moj nie ulewa , moze zdarzylo mu sie z 2 razy , ja go przewracam na drugi bok po kazdym karmieniu co 2 godziny. Ja wogole mam takiego schiza ze jak tylko coś zajęczy to lece sprawdzic czy wszystko ok.
No wsumie nawet na plecach dzidzia jak spi to ma glowke na boku. A jak urodzilam Sebusia to moja tempa tesciowa chodzila i ukladala mu glowe na prosto :/ :/ :/
( tak to niech sama sobie lezy w trumnie )

a takie maluchy nie potrafia chyba utrzymac glowki na prosto. za kazdym razem przekrecaja na ktorys bok.

reklama
ja ukladalam raz na pleckach, raz na boczku jednym, potem drugim. Ale teraz jak uloze na boczku to sie przekreca na plecki. Chyba wygodniej mu jednak na pleckach :-)

Dzisiaj idziemy na pierwszy spacerek :-)
czekamy az tata wroci z pracy i idziemy :-)
mysle ze tak 45 minut bedzie ok prawda?

Ja wczoraj byłam na pierwszym spacerku i wyszlo ze bylam az godzine !! Latajac za Sebkiem straciłam poczucie czasu. I potem po kąpieli spał 3,5 godziny !!! jak go nakarmiłam o 20 tak sie obudzil potem 23.30 az w szoku byłam.

hej :-)
mnie sie w koncu udalo uspac malego, wiec zaraz wezme sie za prasowanie. Troszke mi sie nazbieralo tych ciuszkow :-)

Dzisiaj idziemy na rodzinny spacerek. Mogloby tylko sloneczko wyjsc. No , ale moze do 14 wyjdzie :-)

Ja wczoraj byłam na pierwszym spacerku i wyszlo ze bylam az godzine !! Latajac za Sebkiem straciłam poczucie czasu. I potem po kąpieli spał 3,5 godziny !!! jak go nakarmiłam o 20 tak sie obudzil potem 23.30 az w szoku byłam.

wiem wlasnie dlatego zawsze dostawała opierdziel.
Ona sobie myslala ze bedzie mnie pouczac, ale z tego co widze to lepiej potrafie sie zajac dziecmi niz ona...

na szczescie poki co u mnie nikt sie nie wtraca. Na szczescie, bo ja bym zaraz powiedziala dobitnie co o tym sadze. Tesciowa sie az boi do mnie przyjsc :-D

Ja sie boje jeszcze isc na tak dlugo, bo maly cos katarek ma.

Dziewczyny a powiedzcie czy Wasz brzdace tez lezac na brzuszku tak wysoko glowe podnosza i sporo ja tak trzymaja? No i czasami jeszcze w tym samym czasie podnosi nozki. No i wyglada to na taka "lodeczke".
Boje sie czy to nie jest cos z napieciem miesniowym?
Chociaz moja mama mowi, ze jest ok i sie nie mam czym martwic..

reklama
Dziewczyny a powiedzcie czy Wasz brzdace tez lezac na brzuszku tak wysoko glowe podnosza i sporo ja tak trzymaja? No i czasami jeszcze w tym samym czasie podnosi nozki. No i wyglada to na taka "lodeczke".
Boje sie czy to nie jest cos z napieciem miesniowym?
Chociaz moja mama mowi, ze jest ok i sie nie mam czym martwic..
skoro dziecko samo sie podnosi znaczy ze ma tyle sily. Moim zdaniem ni ma czym sie martwic

Do góry