reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

o mrozik dodala opis porodu....ale lajcikowy :)) SUPER!
no ja moge w swieta urodzic a nie usmiecha mi sie bo moj lekarz jedzie sobie na wakaje nad morze :((
znajac moje "szczescie" to pewnie ur w swieta..

reklama
moniska my stosowalismy u mojej siostrzenicy i pomagały sa dobre! jak moj mały (odkupac) bedzie miał kolki to na pewno tez mu podam zeby sie nie meczyl bo wiem co to za masakra....

ja wg pierwszego usg miałam termin na 4.04.... wiec bardzo możliwe ze w swieta urodzę... chociaż potem gin zmieniała zdanie i mówiła ze na 28.03 i tak mam w karcie. ostatnio trzyma sie wersji 23.03....

wczoraj po ciepłej kapieli była wielka kupa, więc może to metoda, zawsze to bez środków sztucznych ;)
właściwie zawsze po kapieli jest kupa ;)

espumisan mam, ale trzymam na przyszłość, mam nadzieję, ze nie będziemy potrzebować :)

u nas jest około 19stopni i Ola jest w body z długim, pajacu cienkim, czapeczce (ale nie ciągle, tylko jak widzę, że temp spadła- u nas bardzo szybko :/), nakryta kocykiem.

co do ulewania, to jak sie dzidzi uleje po jakimś czasie takim twarożkiem, to znaczy, że zaczęło sie już trawienie, także sie nie martwcie :)

Edit: kroski na buzi to pewnie tądzik niemowlęcy- skóra musi sie przyzwyczaić do nowych warunków, innych niż w brzuszku u mamy :) nic z tym nie robić, przemywać buźkę 2x przegotowaną wodą, a po paru tygodniach sladu nie bedzie :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam :) Ja jeszcze w dwupaku, ale z lepszym humorem po wizycie, tzn. nic jeszcze się nie zaczęło dziać, mam wszystko pozamykane, żadnego rozwarcia, ale jestem umówiona na wywoływanie, w czwartek wizyta, a na piątek lekarz załatwia mi miejsce w szpitalu i będą wywoływać, mam nadzieję, że urodzę 19, chciałabym aby była rybką. Mąż ma synka ze swego znaku, ja bym miała córcię :) No ale ważne, że wiem co mnie czeka i że miejsc będę miała tam gdzie chcę rodzić, dodatkowo swojego lekarza przy porodzie.

Miłego dnia życzę :)

Zycze tego z calego serca, moze nasze maluszki wywolaja sie w ten sam dzien :)

Ja za godzinke wybiueram sie do gina na ostatnia juz wizyte, a potem jak sie samo nic nie ruszy to w piatek do szpitala na wywolanie.

AsiaKC gratuluje coreczki.

Do góry