reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

szykuje się do wizyty i nie mogę znaleźć tych cholernych białych majtek:baffled:

mam koronkowe, czarne, bordowe, sportowe szare, w kwiatki, ale cholera nie mogę znaleźć białych:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Witam widze że szykuje się kilka porodów w najbliższym czasie :tak: trzymam kciuki za rozwój akcji

Mag trzymam kciuki za dzisiejszą wizyte u gina :tak: ja dzisiaj też ide ale dopiero na 19, zapisała mnie tak późno bo pewnie myślała że się rozpakuje przez ten tydzień ;-) a tu lipa dalej 2w1

ja tez czekam na wieści od ciebie:-D

Hej,

Mag uśmiałam się z tych białych majtek hihi. Pamiętam jak pisałaś o tym. Daj znać po wizycie, może wczoraj coś już u ciebie ruszyło.

kurczę, no właśnie nie bardzo sie chyba ruszyło - sie zobaczy:-D:-D:-D

lecę chyba kupić te białe bawełniane majtasy, dobrze, ze sklep na dole:-D

reklama
szykuje się do wizyty i nie mogę znaleźć tych cholernych białych majtek:baffled:

mam koronkowe, czarne, bordowe, sportowe szare, w kwiatki, ale cholera nie mogę znaleźć białych:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ja tez czekam na wieści od ciebie:-D

kurczę, no właśnie nie bardzo sie chyba ruszyło - sie zobaczy:-D:-D:-D

lecę chyba kupić te białe bawełniane majtasy, dobrze, ze sklep na dole:-D

hahaha mag Ty to masz przeboje z tą panią gin :-D:-D:-D

patrzcie jaki mam zaj*bisty pierwszy suwaczek hahahahahahahahha sie uśmiałam:-D:-D:-D
mam nadzieję ze się nie spełni :laugh2::laugh2::laugh2:

mag - na zapas wez ze dwie pary :-D , albo ace - to szybko się wybielą:-D:-D
o dzięki za odpowiedź co do tego brzucha - pocieszyłaś mnie :tak:, tylko skurcze mam liczyć ?
aha - a co to jest ? :wściekła/y:, zero oznak :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, no nic pójdę do internisty po zwolnienie i już:tak:

hahaha...wcale sie nie zdziwie jak będe musiała sie do pracy zgosić ...bo przecież tu takie robią kłopoty ze zwolnieniami że szok...wszyscy lekarze sie boją wystawiać :dry:
...tylko co ja bym w tej pracy robiła? jestem kasjerką w Biedronce i jakoś się nie widzę z brzuchalem przy kasie :confused::-D:-D:-D

To, że Ty się nie widzisz to nie jest ważne ... istotne, ze klienci na 100% by Cie widzieli :-D i to "zapraszam do kasy obok mnie już wody odeszły" :-D:-D:-D

A dlaczego białe? :confused:

mój gin jest na urlopie, więc dziś idę do babki, która jest nieco szorstka w obyciu i nie lubi, jak babeczki przychodzą do niej w innych majtkach niż białe, bawełniane:-D

witajcie:-)
Ja już po wizycie. Małemu się nie spieszy, szyjka zamknięta. Gin przewiduje, że nie mam co liczyć na poród przed terminem. Zmierzyła mi dziś miednice i podobno jest na styk:baffled:, niestety poród może nie być łatwy:wściekła/y: Ladnie mnie pocieszyła:wściekła/y: Wreszcie pobrała mi ten nieszczęsny posiew, musiałam jechać z nim do labolatorium, by szybciej mieć wyniki. W połowie przyszłego tygodnia je odbiorę no a potem to już z A się postaramy o przyspieszenie porodu;-) Marzę by urodzić do 26 marca

Wczoraj byliśmy w kinie i w przyszłym tygodniu też sie wybieramy. Mąż się stara by mi czas szybko płynął:-). Powiedziałam mu co to będzie jak mi tak wody odejdą, odpowiedział, że przynajmniej będę miała co wspominac do końca życia:-D

Trzymam kciuki za Wasze prędkie porody :) Ja byłam na konsultacji u anestezjologa i mam zielone światło do ZZO - w sumie to była ostatnia rzecz którą musiałam załatwić przed przywitaniem się z Maleństwem - oczywiście mam jeszcze setki spraw na uczelni ale to (w porównaniu z wizją porodu bez znieczulenia) już nie spędza mi snu z powiek.

Co do ZZO mam takie same zdanie, głównie z tego powodu wybrałam Raciborską:-), gdyby nie to znieczulenie to bym dygotała ze strachu, a tak jakoś miej sie boję tego porodu. Teraz bardziej się obawiam co będzie potem, jak sobie poradzę z maluszkiem i czy będę w stanie sie nim zajać zaraz po porodzie. Podobno niektóre pielęgniarki zajmujące się noworotkami nie są zbyt miłe ani skłonne do pomocy:baffled:

mój gin jest na urlopie, więc dziś idę do babki, która jest nieco szorstka w obyciu i nie lubi, jak babeczki przychodzą do niej w innych majtkach niż białe, bawełniane:-D

Oj to leć mag007 po te majtki ! Lepiej nie narażać się szorstkim kobietom ...

Co do ZZO mam takie same zdanie, głównie z tego powodu wybrałam Raciborską:-), gdyby nie to znieczulenie to bym dygotała ze strachu, a tak jakoś miej sie boję tego porodu. Teraz bardziej się obawiam co będzie potem, jak sobie poradzę z maluszkiem i czy będę w stanie sie nim zajać zaraz po porodzie. Podobno niektóre pielęgniarki zajmujące się noworotkami nie są zbyt miłe ani skłonne do pomocy:baffled:

Mam identycznie obawy heheh .... chyba to już jest wpisane w dany etap ciąży .... jeszcze 2 miesiace temu słysząc słowo "poród" dostawałam drgawek i zimnych dreszczy heheh ... generalnie byłam zdania, ze mnie nie musi to dotyczyć heheh teraz już jestem oswojona z tą myślą ;)

Boję się natomiast tego etapu na którym są rozpakowane Marcówki - ale do tego też dojrzeję hhehe

Kiedy planujesz rodzić monia 84?

reklama
Witam popołudniowo
która dziś sie rozpakuje? mi jeszcze zostało troche czasu a irytują mnie pytania : jeszcze nie urodziłaś? kiedy urodzisz? wrrrrrr więc nie dziwie się Wam że chcecie urodzić.

Ja już na siebie nie mogę patrzeć-czuje się taka tłusta i aseksualna że mam dosyć tej ciąży i chciałabym mieć te -18kg które mi doszły a to jeszcze nie koniec. Wszystkie moje kg przyszły po 20tc więc jakoś tak za szybko i za dużo ich.

Wiecie że na forum BB jesteśmy największymi gadułami-mamy największą ilość wyprodukowanych postów ;]

Do góry